Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Monitor do 1000zł

Witam

Mógłby ktoś polecić mi jakiś w miare sensowny monitor do obrobki zdjec którego cena nie przekracza 1000zł ? Chciałbym go podlaczyc do laptopa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    Używane EIZO 1931
    Najlepiej od prywatnego użytkownika (nie handlarza).

Domyślnie

No uzywki raczej bym nie chcial brać. A ten HP spoko jest ?

Domyślnie

Wybrałem kilka monitorów nad którymi sie zastanawiam. W gre wchodzą :

Dell u2312HM -779zł
    Asus Pa238Q- 1099zł
    Dell U2311H- 1029zł
    LG IPS 236v- 679zł
    HP ZR22w - 990zł

mysle jeszcze o dwoch innych ale juz troche one kosztują i nie jestem pewnien czy sa mi potrzebne do moich amatorskich zabaw ze zdjęciami, chodzi mi o
    NEC P221w -1550zł
    HP ZR23W- 1394zł

Prosze o rady który wybrac i dlaczego

Domyślnie

Dell U2311H był często polecany jako "najznośniejszy z tanich", ale chyba już go nie produkują i w sklepach znajdziesz "niedobitki", jeśli w ogóle cokolwiek. Miałem kupić, ale kasa poszła na inne cele Dlatego chętnie przeczytałbym opinię kogoś kto widział tego nowego Della (czy to jest "następca"?), i/lub HP ZR22w (ku któremu bym się skłaniał) - który z nich będzie lepszy? A może... LG?

Domyślnie

No właśnie jedzie do mnie Dell u2312HM.
    Jak potestuję to coś napiszę.

ale pytanie: jak podłaczyć do komputera?
    1. DVI-D
    2. HDMI

co radzicie?

Domyślnie

ja od miesiąca używam U2312HM i bardzo sobie chwalę, jak na moje skromne potrzeby ma świetne kąty, dobrą czerń i odpowiednio oddaje barwy.
    @siedemczwartych - wydaje mi się, że to bez różnicy czy użyjesz HDMI czy DVI-D - oba przenoszą sygnał cyfrowo.
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

używam w pracy HP ZR22w i jestem z niego na tyle zadowolony, że właśnie wymieniam mojego starego, domowego samsunga (TN) na HP ZR24w (S-IPS).

co prawda nie jest to monitor szeroko gamutowy - ale jest to mój świadomy wybór - w tej cenie nie widzę niczego lepszego.

co do interfejsów - HDMI i DVI-D - to to samo, zgodne elektrycznie, różnica jest tylko w kształcie wtyczki (tzn HDMI przenosi jeszcze dźwięk, ale w przypadku foto, to zbędna funkcja...)
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów