Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

Bardzo dopracowany kadr. Nie może się nie podobać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    ...

Musze sie do Ciebie zglosic na warsztaty, intryguje mnie ta obróbka (świetna zresztą).

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Ja tez - wrzuć cennik na pw...
    Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Do Bartka i Loctera się dołączam

No Panowie, w takim towarzystwie to byśmy warsztaty obróbkowe konkretne zmontowali .
    Już tak niejednokrotnie czyniłem, ale rano okazywało się, że rezultat nocnej sesji całkiem ciekawy i zadawalający był .

A co do obróbki, to specjalnych zabiegów i sztuczek w polnych kadrach nie stosuję. Większość tego typy kadrów poczyniona jest przy użyciu dłuższych ogniskowych rzędu 300-400mm na FX-ie. Pozwala to bardzo mocno spłaszczyć perspektywę i uzyskać ciekawe efekty. Niejednokrotnie poszczególne plany w kadrze są oddalone od osoby fotografującej o dobre kilkaset metrów, a nawet i kilometry się spotyka. Patrząc na surowy plik nie wygląda on najlepiej. Szary, bury, płaski.... Ale przecież to światło, faktury i kolory są tam. Należy to tylko potrafić wyłuskać i pokazać . Histogram to jeden wielki pik. I tutaj właśnie bardzo ważnym etapem jest wołanie nefa i próba rozciągniecia wykresiku . Później pora na PS-a i CNX-a. Krzywe, poziomy, kontrasty, światła, cienie, półcienie, barwy, filtry i inne tego typu historie . A w jakiej ilości, kolejności i czy w ogóle będą użyte, to już sprawa indywidualna mz. Jak już niejednokrotnie pisałem, każdy ma jakieś tam swoje metody obróbki i wizje pokazania efektu finalnego. Dla mnie to trochę jak z gotowaniem, chociaż żadem ze mnie kucharz, ale tak mi się jakoś kojarzy. Tu trochę bardziej miękko, to takiej przyprawki dorzucę, tu cieplej i bardziej wyraziście - to dwa następne składniki do strawy lądują itp. i itd... . Fajna zabawa . Bardzo lubię obrabiać polne zdjęcia. Wbrew pozorom, to bardzo przyjemny i w miarę szybki proces jest. A jak efekt finalny podoba się, znaczy zjadliwy jest, to kucharz... tfu, autor zadowolony może być z siebie .

Pozdrowionka dla Wszystkich .
    A warsztaciki z miłą chęcią, bo zawsze jest tak, że każdy od każdego czegoś tam sie nauczy .

Domyślnie

Dla mnie taki autokomentarz to już jak całkiem niezłe warsztaty Dzięki.

Domyślnie

jeśli planujesz w tym roku wybrać się tam po raz kolejny to ja się wpisuje na listę jeśli takowa będzie !
    mam zamiar się udać tam w październiku jakby co

Domyślnie

jak zwykle TOP , gratki

Domyślnie

Piękne zdjęcie, gratulacje!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    ....taki skromny, morawski, polny kadr
    Eszzz obludnik Super fotka a obrobka pierwsza klasa. Wiem, wiem, ze to juz
    koncert zyczen ale fajnie gdyby te drzewa w tyle byly widoczne z calymi pniami.
    To juz takie zastrzezenia do matki natury raczej. Autorowi gratuluje swietnej pracy

Domyślnie

Sliczne, byloby mozliwe dostac ciutki wieksze na emaila? Piekny bym mial pulpit.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Pięknie zdjęcie Pozostaje tylko pogratulować tak dobrej pracy
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Świetne zdjęcie z cudnym światełkiem. Minimalizm na najwyższym poziomie. Echh mieć takie umiejętności obróbki...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów