Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    racja, szybko wczytuje ale niestety dla mnie fotografie są tam nie ostre do końca
    na ostatnim weselu sprawdziłem sobie jak mi tam idzie robienie zdjęć.. właśnie w podglądzie i się załamałem że takie nie ostre te zdj ;/ że zje#$% w Lightroom ostre jak brzytwa!
    To dlatego, że program sam przeskalowuje zdjęcia bez wyostrzania. Mi Preview wystarcza w zupełności do wybrania zdjęć

Domyślnie

Sciagnij sobe freeware'owy Xee. Ustaw zeby domyslenie otwieral NEFy. Potem klikasz w zdjecie w finderze - najlepiej kiedy fotografie sa w nowym katalogu z ktorego wywalasz niepotrzebne - obrazek otwiera sie i (po wczesniejszym skonfigurowaniu klawiszy): prawy kursor - nastepne zdjecie, lewy - poprzednie, gorny - powiekszenie do 100%, kulka w myszy, albo dwa palce na trackpadzie - suwasz po zdjeciu, dolny - obrazek dopasowany do ekranu, delete - kasujesz zdjecie. Program dziala szybko, jesli psuwasz sie w kolejnosci nastepne, nastepne, nastepne - doczytuje zdjecia w tle i NEFy pojawiaja sie natychmiastowo.
    Wada - roznie jest z kolorami, ale do pelnobrazowego podgladu i selekcji zdjec pasuje mi najbardziej.

Domyślnie

Zabacz Picasa, może będzie wystarczająco szybka. U mnie daje radę przy wstępnej selekcji.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Sciagnij sobe freeware'owy Xee. Ustaw zeby domyslenie otwieral NEFy. Potem klikasz w zdjecie w finderze - najlepiej kiedy fotografie sa w nowym katalogu z ktorego wywalasz niepotrzebne - obrazek otwiera sie i (po wczesniejszym skonfigurowaniu klawiszy): prawy kursor - nastepne zdjecie, lewy - poprzednie, gorny - powiekszenie do 100%, kulka w myszy, albo dwa palce na trackpadzie - suwasz po zdjeciu, dolny - obrazek dopasowany do ekranu, delete - kasujesz zdjecie. Program dziala szybko, jesli psuwasz sie w kolejnosci nastepne, nastepne, nastepne - doczytuje zdjecia w tle i NEFy pojawiaja sie natychmiastowo.
    Wada - roznie jest z kolorami, ale do pelnobrazowego podgladu i selekcji zdjec pasuje mi najbardziej.
    Xee to nie jest rozwiązanie. Jak chcesz szybko przeskakiwać między zdjęciami to tnie się tak samo jak inne softy
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Xee to nie jest rozwiązanie. Jak chcesz szybko przeskakiwać między zdjęciami to tnie się tak samo jak inne softy
    Problem, ze nie ma lepszego/wygodniejszego do szybkiej oceny ostrosci, kompozycji i kasowania.

Domyślnie

Przy imporcie do LR jest przeciez podglad miniatur.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Przy imporcie do LR jest przeciez podglad miniatur.
    Po co podglad miniatur, jak miniatury masz w finderze? Xee sluzy tylko do szybkiego otwarcia i powiekszenia do 100%. Wszystko przy pomocy kursorow i klawiatury.
    Zreszta namawiac nikogo nie bede. Pytajacy wie czego moze sprobowac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Problem, ze nie ma lepszego/wygodniejszego do szybkiej oceny ostrosci, kompozycji i kasowania.
    Tutaj Picasa była chyba szybsza (o ile mnie pamięć nie myli).
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

A nie lepiej uzyc ViewNXa? Przeglad, opis, slowa-klucze, geotagowanie, seryjna zmiana nazw, a i obrazek wyglada tak jak w aparacie, a nie jak te pokrecone edytory sobie zinterpretuja...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Popieram stiga, tym bardziej ze View NX2 na Mac chodzi lepiej niz na PC

Z kolei z jednynka jest dokladnie odwrotnie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów