Cześć, całkiem możliwe że pytanie, które chce zadać pojawiło się na tym forum, jednak wolę znać jak najświeższe zdanie na ten temat.
Przechodząc do tematu, zamierzam kupić pierwszą lustrzankę cyfrową. Od ponad 4 lat fotografuję amatorsko zwykłym lumixem fz7 (z którego oczywiście jestem bardzo zadowolona), jednak czuję niedosyt, bo przecież ma on znacznie mniej do zaoferowania niż lustro.I tu się pojawia minimalny problem bo nie potrafię się zdecydować czy lepszy będzie dla mnie d3100 18-105 (choćby dlatego ze wkraczam w 'lustrzankowy świat')czy zainwestować w d90 z tym samym obiektywem(18-105). Słyszałam dużo plusów na temat tych dwóch aparatów i nie wiem czy kierować się tym że jestem "zielona" w dziecinie lustrzanek i kupić hmm mniej zaawansowany<?> d3100 czy postawić już na dalsze lata i dołożyć te kilka stów żeby zakupić d90.
Będę na prawdę bardzo wdzięczna jeśli ktoś udzieli odpowiedni i pomorze w doborze sprzętu
BTW : Interesują mnie głównie te DWA konkretne modele, o których wyżej wspomniałam.
Pozdrawiam serdecznie
AnkaS!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami