Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Sarna

Domyślnie Sarna

Nie fotografuje zwierząt, więc proszę nie krzyczeć ale oto taka sarenka udała się sfotografować ...

www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Jak na kogoś, kto nie fotografuje zwierząt, wyszło Ci to nadspodziewanie dobrze. Bardzo mi się podoba, doceniam tą kompozycję, w jakiej się to poukładało, a także dobrą ekspozycję. CO prawda ekspozycja to podstawy, ale ciągle widzę że i tak większość ma ją nieopanowaną. Przyznaję PLUSA!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

a ja nie lubię maskowania przepałów na niebie winietą.

Domyślnie

Chyba znamy inne definicje przepału.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

to może nie przepału tylko bladego nieba bez koloru.

Domyślnie

Tak, może rzeczywiście nie przepału... Może też należy myśleć, co się pisze pod zdjęćiami - bo inni to czytają i jeszcze gotowi uwierzyć w każdą bzdurę.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

a z drugiej strony....to skąd Ty wiesz,że to nie przepał? Niebo białe, szczególnie w obrębie drzewa. po bokach troszeczkę błękitu. To nie przepał? Podaj swoją definicję.

Domyślnie

Przepał, to wyżarty biały kolor pozbawiony szczegółów i informacji. Skoro jaśniejsze miejsca są na blikach na trawie, zrozumiałe, że na ciemniejszych fragmentach nieba nie ma przepałów - bo na trawie jest bardziej jasno, a jeszcze nie jest przepalona.

Od lat nalegam, żeby wyrażać się ściśle, bo to nie jest pogawędka przy piwku, która dziś jest, a jutro nikt tego nie pamięta. To jest forum i ludzie czerpią stąd wiedzę - więc każda wypowiedziana głupota lub nieścisłość może stać się początkiem fałszywej legendy.

Dziś powiesz niesłusznie na jasne niebo przepał - a za miesiąc wszyscy będą już to słowo rozumieć opacznie - dokładnie tak się stało ze słynnymi HDRami. Nikt w porę nie sprostował głupoty i teraz pokutuje pogląd, że wszystko z posranymi kolo rami i pokręconymi kontrastami, to HDR, a przecież tak nei jest.

Dlatego nikt ci nei broni, żeby jasne niebo Ci się nie podobało. Tylko nie nazywaj tego opacznie i po kłopocie.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 19-08-2011 o 18:47
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Od lat nalegam, żeby wyrażać się ściśle, bo to nie jest pogawędka przy piwku, która dziś jest, a jutro nikt tego nie pamięta. To jest forum i ludzie czerpią stąd wiedzę - więc każda wypowiedziana głupota lub nieścisłość może stać się początkiem fałszywej legendy.
    Nie przekonałeś mnie.
    Człowieku, niebo wyprane w częsci z kolorów to JEST przepał. Nie wiem z jakiej wikipedii to skopiowałeś.Popatrz na lewą stronę zdjęcia i na okolice drzewa. Widzisz? A może nie widzisz i w tym problem A to forum to nie jest SKARBNICA wiedzy z Mędrcami Z Długą Brodą

Domyślnie

Gratuluję podejścia. Ty za to przekonujesz wszystkich - raz koniecznością użycia polara, nie wiedząc co robi na szerokich kątach, innym razem widząc przepały gdzie ich nie ma...

Oświadczam, że łżesz, lub co bardziej prawdopodobne, nie wiesz o czym mówisz. Zapisz to zdjęcie, a potem pokaż mi na histogramie, gdzie jest przepał. Ja potrafię udowodnić, że bredzisz, spróbuj ty pokazać, gdzie na niebie jest przepał. Nie na oko, nie ogólnie. Dokładnie, pipetą, konkretnie na tym obrazku.
    pozdrawiam bombelkowo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów