Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Mylisz się, podobnie jak w przypadku Lajki. Oczywiście, obiektywy nie powstają w Niemczech, ale projekt, i późniejsza kontrola jakości należą do Niemców.
    A kto Ci to powiedział?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Mylisz się, podobnie jak w przypadku Lajki. Oczywiście, obiektywy nie powstają w Niemczech, ale projekt, i późniejsza kontrola jakości należą do Niemców.
    To coś ci Niemcy kontrolując produkcję dla Sony ewidentnie się opieprzają...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Widac ze to taki Zeiss jak w Sony 828 ))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Widac ze to taki Zeiss jak w Sony 828 ))
    Albo taki jak w mojej kamerze video dziękuję postoję .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Panowie widzę na podstawie jednego testu (witryny która dopiero pracuje na wiarygodność) osądzili już jakość obiektywu.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Po prostu po raz kolejny potwierdza sie (biorąc pod uwagę wczesniejsze produkty tego koncernu, które wabiły logiem Carl Zeiss) ze Zeiss by SONY nie ma z wiele wspolnego z legendą tejże firmy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Po prostu po raz kolejny potwierdza sie (biorąc pod uwagę wczesniejsze produkty tego koncernu, które wabiły logiem Carl Zeiss) ze Zeiss by SONY nie ma z wiele wspolnego z legendą tejże firmy.
    Właśnie owa PEWNOŚĆ wypracowana na podstawie jednego testu mnie przeraża. Nikt nie widział innych testów czy celowo je przemilczano? Test w Reponses Photo 03/2007 (wynik 40/40, nie posiadam skanu)? Test na dyxum (no ale pewnie są stronniczy...). "Tylko dzielne chłopaki z optycznych nie dali sie przekupic Zeissowi A tymczasem badziew jakich mało wchodzi na rynek i wszyscy nieuświadomieni myślą że to świetny obiektyw - żenada" (przerysowałem). Radziłbym poczekać troszkę, chociażby do na prawdę wiarygodnych testów albo i nawet własnej autopsji. Wcale nie twierdze że Wasze wrażenia będą pozytywne albo obiektywne, ale będą czymkolwiek poparte.

w cenniku na stronie Sony Polska kosztuje 4999
    To cena referencyjna, wiemy co to oznacza prawda? Realna cena rynkowa za którą można kupić ten obiektyw to 3999,0 zł z f-VAT. To wcale nie jest jakoś horrendalnie dużo jak na obiektyw o takiej charakterystyce, różnica w cenie do Nikkora 85/1,4 tez nie jest duża (200zł?).
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 17-03-2007 o 15:36
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Nie za poważnie to napisałeś?
    Przecie tylko dywagujemy, bo informacji mało i jak dotąd nie ma tego czegoś, dla czego zmienia się system
    Dzięki za info o menu.

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Test na dyxum (no ale pewnie są stronniczy...
    Nie znam się na Minolcie, ale ze strony której prawie ufam ( www.photodo.com ) wynika, że ta Minolta z tego testu jest deczko gorsza, jeżeli chodzi o MTF, od 85/1.8 Canona i Nikona.
    Nie znam się na testach, ale z linku który podałeś wynika wynika, że Zeiss ZA jest odrobinę lepszy od tej Minolty, czyli porównywalny do 85/1.8 Canona i Nikona. Jak gdyby koresponduje to wnioskami na optyczne.pl.

Tak sobie dywaguję niezobowiązująco, prawdopodobnie nie mam racji i nie chcę jej mieć, w kazdym zdaniu się ubezpieczam zwrotem ...Nie znam się na.... to po co ja to piszę? Prawdopodobnie się nudzę

Albo mnie gdzieś w głębi duszy cichutko coś szepce "Sony FF i Zeiss, Sony FF i Zeiss, Sony FF i ...."
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Nie znam się na testach, ale z linku który podałeś wynika wynika, że Zeiss ZA jest odrobinę lepszy od tej Minolty, czyli porównywalny do 85/1.8 Canona i Nikona. Jak gdyby koresponduje to wnioskami na optyczne.pl.
    Dokładnie. Z testu na optyczne wynika jasno że Zeiss to bardzo dobra optyka. Ale mam wrażenie że największą popularnością cieszą się wypowiedzi krytykujące AF, a za nimi pojawiają się ludzie którzy już wogóle nie widzą reszty testu (tzn. tego co w szkle chwalono - budowa, ostrość w całym kadrze) a już okrzyknęli ZA 85/1,4 wielkim rozczarowaniem.

Nie za poważnie to napisałeś?
    Nom, chiba nieco pod wpływem emocji
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Dokładnie. Z testu na optyczne wynika jasno że Zeiss to bardzo dobra optyka..... okrzyknęli ZA 85/1,4 wielkim rozczarowaniem.
    Dlatego, że z tych korespondencyjnych testów wynika, że ZF to optycznie półka, a może dwie wyżej. ZA na poziomie ZF to byłby poważny punkt za Sony.
    Dlatego, że porównanie cen ZF, ZA, Nikona, Canona stawia ZA w dziwnym (przynajmniej dla mnie) miejscu.
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów