Close

Strona 266 z 705 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276316366 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 651 do 2 660 z 7042

Domyślnie

No i jestem w posiadaniu D7000 + 35mm, pierwsze wrażenie w porównaniu z wcześniejszym D5000 bardzo pozytywne z naciskiem na bardzo. Nic nie było otwierane i sprawdzane w sklepie i nie zamierzam zagłębiać się w jakieś szczegółowe testy. Numer seryjny 6193... , po włączeniu pojawiły sie opcje wyboru języka, nie widać śladów podłączania na body jak i na obiektywie, shutter count : 3 (moje).

Miło mnie Nikon zaskoczył dodając osłone na wyświetlacz
    A ze strony sklepu gratis był: statyw Velbon DF-50
    Ostatnio edytowane przez d5000 ; 08-07-2011 o 00:06
    NEX- 5R

Domyślnie

Pisałęm już w poście z ankietą ale widzę, że ten bardziej popularny.
    Z kilku godzin spędzonych z D7000 mogę stwierdzić że tandem z N35/1.8 jest kapryśny (jeśli chodzi o AF), z innymi szkłami jak N50/1.4, N85/1.8, N180/2.8 nie było problemów. Śladów oleju też nie ma (póki co). Puszka z numerem 615XXXX

Domyślnie

Ponad dwa miesiące w intensywnym użyciu. Bez problemów z AF (tylko, że jest czuły i trzeba uważać gdzie dokładnie się ostrzy...). Nadal jestem pod wrażeniem jakości zdjęć (filmów trochę mniej...). Obecnie są to zdjęcia studyjne i wszystko ostre i piękne. Natomiast co do matrycy... To jest notorycznie zasyfiona (nie wiem czy to jest olej, może..) Już po miesiącu od zakupu, na wyjeździe w mieście Mediolan musiałem szukać pomocy, bo na filmach było widać 2 plamki :/ Teraz znów oddałem do czyszczenia tym razem w serwisie na Postępu i tu niespodzianka bo to jest bezpłatne podobno tylko do 1 miesiąca od zakupu!
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trudnoonazwe Zobacz posta
    tym razem w serwisie na Postępu i tu niespodzianka bo to jest bezpłatne podobno tylko do 1 miesiąca od zakupu!
    Tak niestety mówią, i trzeba się kłócić! Co innego zasyfienie przez kurz, pył itp, co innego plamy z chlapiącej puszki.
    W każdym razie da się wywalczyć bezpłatne czyszczenie D7K i kilka miesięcy po zakupie, nieważne czy to pierwsze czy drugie, ale naszczekać się na nich na miejscu niestety trzeba

Domyślnie

Właśnie wróciłem z głównego sklepu ABFOTO w Warszawie. Jestem ponoć pierwszym klientem niezadowolonym z działania AF w D7k... Ciekawe ile w tym prawdy...
    Dodatkowo powołując się na niezgodność towaru z umową zostałem poinformowany, że oprócz paragonu wymagana jest gwarancja producenta, co jest oczywistym pomyleniem pojęć (nie wybrałem gwarancji jako formy reklamacji).

Domyślnie

czytam z ciekawosci tylko ten watek
    a jak sie ma sprawa serwisu poza polska? W europie?
    Puszki tez wracaja do wlasciciela ze zlym af i chlapaniem
    i trzeba ponownie odsylac?
    Czy starcza jedna wizyta w serwisie i zadowolenie jest pelne?
    Ps.
    Paulo az przykro slyszec ze musiales oddac aparat. Wez w zamian stare d90. Jak klopoty z d7000 mina, wrocisz do tej puchy i juz.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 08-07-2011 o 13:02
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

to tak jeśli chodzi o temat czystości matrycy,

przed czyszczeniem:
    http://imageshack.us/photo/my-images/836/dsc1149w.jpg

po czyszczeniu (nie jest idealnie ale akceptowalnie - przynajmniej na zdjęciach nie widać):
    http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc1166y.jpg/

oraz po 2 tygodniach focenia:
    http://imageshack.us/photo/my-images/853/dsc3110h.jpg/
    z tym że tu pierwsze paprochy pojawiły się zaraz na drugi dzień po czyszczeniu
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 08-07-2011 o 13:32
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulo Zobacz posta
    Właśnie wróciłem z głównego sklepu ABFOTO w Warszawie. Jestem ponoć pierwszym klientem niezadowolonym z działania AF w D7k... Ciekawe ile w tym prawdy...
    Dodatkowo powołując się na niezgodność towaru z umową zostałem poinformowany, że oprócz paragonu wymagana jest gwarancja producenta, co jest oczywistym pomyleniem pojęć (nie wybrałem gwarancji jako formy reklamacji).
    A który to jest główny?

Domyślnie

DominikGSI
    Ten, w którym można odbierać towar zakupiony na necie, tj przy Jana Pawła II.

@d90
    No głupia sprawa. Zaryzykowałem wiedząc o potencjalnych problemach no i teraz będę się bujał... D90 chętnie bym kupił, ale zamierzam kasę przeznaczyć na dodatkowe obiektywy. Liczę na to, że puszka zostanie odpowiednio wykalibrowana. Za 3 m-ce potrzebuję sprzęt na daleki wyjazd i mam nadzieję, że do tego czasu wszystko będzie działało.

Domyślnie

Tak tanio? za D7000? Czyżby nadchodził D7100?

http://mconnection.pl/nikon_abfoto_fotojoker/

Strona 266 z 705 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276316366 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów