Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Aparatowi się zdechło - co następne?

Witajcie, wiem że może dział nie ten ale nie wiedziałem gdzie dać.

Otóż fufu się wzięło i zdechło... Strzela z ostrością gdzie chce, na tych samych parametrach i ustawieniach na M nie ma powtarzalności, wariuje z zasilaniem (oryginalnym lub alkalicznym tudzież lithium paluszkach)... Ogólnie kaszanka...

Systemu raczej nie chcę zmieniać bo się przyzwyczaiłem do ergonomii Nikonowskiej a poza tym mam jakby nie było parę dobych szkiełek pod Nikosia a nie lubię bawić się w giełdę i sprzedawać wszystkiego co mam...

Z drugiej strony chciałbym w miarę lekkie przejście z jednego aparatu na drugi, tzn z jednej strony nie chcę wydawać 16k na de-czy, ale też nie chcę jakiegoś spadku jakościowo-możliwościowego... O ergonomii nie wspominając (to na wypadek jakby ktoś chciał proponować malutkie d7000)...

Czy znajdzie się odważny który mi podpowie kierunek gdzie i co mam szukać tak żeby mieć radość z focenia jak i nie mieć stresów że coś nie da rady oprócz mnie...

Będę bardzo dźwięczny za wszelką pomoc...

Domyślnie

za dużego wyboru nie masz:P jeżeli miałeś s5, to d300/d300s będzie podobnych rozmiarów ale z nową matrycą i innymi "lepszymi" parametrami. Jeśli nie chcesz d3 za 16k to pomyśl o d700 za 7-8k - też FX bez "wbudowanego" gripa... ale jak za tą kasę nic lepszego nie kupisz.... i to by było na tyle..
    D700+MB-10___d600____d3s___F14/2.8____S20/1.8____S35/1.4A___50/1.8___S85/1.4hsm___C85/1.5___T55-200____

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Witajcie, wiem że może dział nie ten ale nie wiedziałem gdzie dać.

Otóż fufu się wzięło i zdechło... Strzela z ostrością gdzie chce, na tych samych parametrach i ustawieniach na M nie ma powtarzalności, wariuje z zasilaniem (oryginalnym lub alkalicznym tudzież lithium paluszkach)... Ogólnie kaszanka...

Systemu raczej nie chcę zmieniać bo się przyzwyczaiłem do ergonomii Nikonowskiej a poza tym mam jakby nie było parę dobych szkiełek pod Nikosia a nie lubię bawić się w giełdę i sprzedawać wszystkiego co mam...

Z drugiej strony chciałbym w miarę lekkie przejście z jednego aparatu na drugi, tzn z jednej strony nie chcę wydawać 16k na de-czy, ale też nie chcę jakiegoś spadku jakościowo-możliwościowego... O ergonomii nie wspominając (to na wypadek jakby ktoś chciał proponować malutkie d7000)...

Czy znajdzie się odważny który mi podpowie kierunek gdzie i co mam szukać tak żeby mieć radość z focenia jak i nie mieć stresów że coś nie da rady oprócz mnie...

Będę bardzo dźwięczny za wszelką pomoc...
    ty sam wiesz czego chcesz , nie chcesz d7000 bo ergonomia nie ta to bierz d 700 bo jakościowo d7000 robi lepsze zdjęcia od d300 więc d300 też nie polecę bo ma mniejsze możliwości więc zostaje d700 lub d3 albo iść na kompromis ...
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

albo następne fufu albo d700, innej drogi nie ma

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    albo następne fufu albo d700, innej drogi nie ma
    Najlepiej to jedno i drugie A co z S5? Kontaktowałeś się z serwisem? Skoro tak wszechstronne objawy, to może jakiś drobiazg w systemie zasilania?

Domyślnie

W serwisie już raz wisiał i niby było przez jakiś czas dobrze... teraz znów niestety robi jajca i to nie z tej ziemi... Niestety nie mogę sobie pozwolić na stres że albo zadziała dobrze albo będzie buba i zlecenie do kosza...

A co do d700/d3 to chętnie tylko skąd wziąć niezajeżdżoną sztukę w rozsądnej cenie?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Jak masz szkła i fundusze na D700, to innego wyjącia nie widzę. Po tym jak miałeś S3 i S5 zatęsknisz za fufu przy dobrym światełku (ale to już mniejsze pieniążki)

Domyślnie

Na Żelaznej 10 w bramie , wejdziesz i zapytasz o panią Magdę może mieć 3-4 na podorędziu....... Możesz tez próbować na targu przy ruskiej.............
    Czasami tez trafiają się na giełdzie samochodowej, ale tam raczej kręcone mogą być.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    Na Żelaznej 10 w bramie , wejdziesz i zapytasz o panią Magdę może mieć 3-4 na podorędziu....... Możesz tez próbować na targu przy ruskiej.............
    Czasami tez trafiają się na giełdzie samochodowej, ale tam raczej kręcone mogą być.

yyyy? Ale o co chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    W serwisie już raz wisiał i niby było przez jakiś czas dobrze... teraz znów niestety robi jajca i to nie z tej ziemi... Niestety nie mogę sobie pozwolić na stres że albo zadziała dobrze albo będzie buba i zlecenie do kosza...

A co do d700/d3 to chętnie tylko skąd wziąć niezajeżdżoną sztukę w rozsądnej cenie?
    czyli nie kupisz aparatu bo d3100 5000 d90 d300 d 7000 zła ergonomia a d700 i d3 za drogie
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów