Close

Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021
Pokaż wyniki od 201 do 209 z 209

Wątek: Netbook

Domyślnie

Przeglądnąłem kilka stron ale i tak mam do was prośbę. Moglibyście polecić odpowiedniego netbooka z tych ogólnie dostępnych na rynku do:
    -sprawna obsługa całego pakietu Microsoft Office
    -sprawne przeglądanie zdjęć
    -normalne surfowanie po necie
    -oglądanie filmów HD bez przerywania
    -i by dało się w PS zmniejszyć zdjęcie lub inne lekkie zadanie wykonać
    -im mniejszy i ładniejszy tym lepiej bo to dla piękniejszej połówki

Wstępnie w Saturnie oglądałem netbooki HP takie ładne czerwone ale nie znam się za bardzo na tym i nie chciał bym chłamu kupić....
    z góry dzięki za pomoc
    D780|17-35|35|50|85

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Na pewno nie:
    - coś co ma jednordzeniowego Atoma (wydajność Cię "powali")
    - coś co ma rozdzielczość 1024x600 (PS Ci się nie zmieści na ekranie).
    Co do konkretnych modeli, to jak masz kobietę, która gustuje w ThinkPadach (tak, są takie ) to ew. mogę spróbować coś doradzić. W HP, Asusach itp. nie siedzę.

Domyślnie

Cokolwiek na AMD Brazos pociągnie to co chcesz . Szukaj netbooków z prockeim AMD E-350.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Mojej Kobiecie podobają się małe kolorowe komputerki :P więc to niestety jest najważniejsze... cena 1500zł było by super no ale wiem, że może być ciężko w zasadzie na co dzień netbook będzie śmigał po necie i w Wordzie, trochę rzadziej przeglądał zdjęcia, co jakiś czas w Excelu i Powerpoincie, sporadycznie jakiś film których najwięcej jest w HD.... i baaardzo baaardzo rzadko ten PS do bardzo prostych zadań ewentualnie inny programik jak byście mogli polecić jakiś konkretny model to będę bardzo wdzięczny
    D780|17-35|35|50|85

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nie jestem pewien czy to jest poprawny wątek, ale sporo tutaj rozmawialiśmy o ThinkPadach, więc pozwolę sobie kontynuować tematykę.

Kupiłem stację dokującą (X6) do mojego X60. Wszystko działa jak trzeba, nurtuje mnie tylko jedna rzecz: do czego służy wajcha z przodu stacji (na prawo od przycisku włączania)?

(wybaczcie kiepską jakość zdjęcia)

Wygląda jak blokowanie/odblokowywanie czegoś, ale czego? Nie widzę jakiejkolwiek zmiany niezależnie w jakiej pozycji jest ten dynks, a żaden manual Lenovo o nim nie wspomina.
    Inna sprawa: ile czasu zajmuje w waszych stacjach dokujących (niekoniecznie X6) odzyskanie sprawności urządzeń podpiętych na USB? U mnie to jest ~20-30 sekund i wydaje mi się, że troszkę za długo.

Domyślnie

sprawdz czy po przelaczeniu mozesz wlaczyc tym Powerem od przodu obok locka zasilanie.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Albo sprawdź, czy jak "zatrzaśniesz kłódkę" to czy możesz wyjąć laptopa ze stacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Albo sprawdź, czy jak "zatrzaśniesz kłódkę" to czy możesz wyjąć laptopa ze stacji.
    dokładnie.. dell'owskie stacje też takie coś maja - przesuwasz i laptopa nie daje się wypiąć ze stacji.
    FUJI
    --------------------------------------------------------------------
    https://fotopiotrblog.wordpress.com

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

W międzyczasie sprawa się rozwiązała, współlokator podpowiedział mi odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    sprawdz czy po przelaczeniu mozesz wlaczyc tym Powerem od przodu obok locka zasilanie.
    Bingo!

Cytat Zamieszczone przez Pioter_ Zobacz posta
    dokładnie.. dell'owskie stacje też takie coś maja - przesuwasz i laptopa nie daje się wypiąć ze stacji.
    Pudło, tutaj jest od tego przycisk, wajcha i kluczyk

Orientujecie się może jak wygląda czas "aktywacji" portów USB, o który pytałem? Nie żeby mi to przeszkadzało, bo nie wypinam laptopa za często, tylko wrodzona upierdliwość każe mi sprawdzić czy z moją stacją wszystko jest OK.

Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021

Uprawnienia umieszczania postów