Close

Strona 37 z 104 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    Dzieki za szybkie odpowiedzi D5100 juz kupiony

Na razie zbieram szczeke z podlogi bo szumy przy ISO6400 sa na nim wielokrotnie mniejsze niz D40x mial przy 1600. To co teraz wychodzi w ciemnych wnetrzach bez lampy to poezja.

PS. Zrobić jakieś fotki testowe i wrzucić na forum ?
    Pewnie, pochwal się, z chęcią obejrzymy.

Domyślnie

Ok jutro porobie cos w rawach bo dzis mam tylko jpegi.
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Ok jutro porobie cos w rawach bo dzis mam tylko jpegi.
    jpegi mogą być i tak Rawa nie mam czym wywołać.

Domyślnie

No nareszcie ktoś o tym pomyślał!

Domyślnie

....
    jeszcze się pyta !
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie opinia żółtodzioba

Witam wszystkich bardzo serdecznie, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum proszę o odrobinę wyrozumiałości
    Jestem świeżo upieczonym i już bardzo zadowolonym właścicielem D5100 + N18-105. Ponieważ jest to mój pierwszy aparat tej marki zarówno szklarnia jak i akcesoria współpracujące z tym aparatem są mi trochę mało znane. Dlatego chciałbym Was prosić o odpowiedź na 2 pytania:
    1. szukam szkła do macro a ponieważ znam możliwości Tamrona 90mm zastanawiam się czy jest jakaś jego wersja, która będzie w pełni współpracowała z tą puszką? wybaczcie jeśli pytanie wydaje się infantylne ale tak jak pisałem na wstępie jest zupełnie nowy w tym systemie
    2. nurtuje mnie ładowarka do akumulatorków, która składa się z dwóch części: głównej i wtyczki montowanej na zatrzask. zastanawiam się czy samą wtyczkę można demontować czy jak już się ją raz zamontowało to lepiej nie próbować jej ściągać?

Teraz krótka opinia o aparacie+ kitowym szkiełku. Na wstępnie napisałem, że jestem bardzo zadowolonym nowym użytkownikiem. zadowolenie wynika z dwóch faktów. Dzięki Fatmanowi i jego syzyfowej pracy z wiadomych powodów nie kupiłem D7000 a powód nr 2 to piękna kolorystyka i szybki AF w tym moim nowym zestawie. Wcześniej pracowałem na Olku E510 i uważałem, że to aparat genialnie oddaje kolory skóry, nieba i zieleni ale D5100+ kit bardzo, bardzo miło mnie zaskoczyły. Jest to dla mnie z resztą pierwszy nikon o którym mogę powiedzieć, że robi piękne kolory ( miałem wcześniej kilka okazji do zabawy z nikonami moich dawnych znajomych ).
    Co się tyczy ergonomii uważam, że jest bez zarzutu przynajmniej dla kogoś kto jest tzw niedzielnym pstrykaczem tak jak ja. Biorąc pod uwagę świetny uchylny ekranik nie można mieć pretensji że kilka ważnych klawiszy jest pochowanych.
    Poza tym puszka pewnie leży w dłoni a sama jej waga i wielkość przynajmniej dla byłego użytkownika Olka jest w sam raz! Jestem przyzwyczajony do tego, że puszka jest leciutka w stosunku do obiektywu więc pewnie dlatego nie mam problemu z brakiem gripa i takim a nie innym wyważeniem sprzętu.
    Pozdrawiam wszystkich i gorąco polecam zastanawiającym się nad zakupem "niedzielnym pstrykaczom"
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Witaj eBarciu. Jest tamron 90 z silnikiem. Będzie współpracował z twoim aparatem.

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Smile

Cytat Zamieszczone przez digit Zobacz posta
    Witaj eBarciu. Jest tamron 90 z silnikiem. Będzie współpracował z twoim aparatem.
    Digit wielkie dzięki za szybką odpowiedź. A kojarzysz może oznaczenia tego Tamrona?
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1
    Ale musisz pytać czy jest z silnikiem czy bez. Część sprzedawców ma z silnikiem ale pokazuja zdjęcia bez silnika. Wersja z silnikiem nie ma pierścienia ustawiania przysłony.

Domyślnie

Witaj eBarciu.
    Po pierwsze tak samo jak ty chciałem kupić D7k ale dzięki Fatmanowi mam D5.1k. Takie przeboje jak ma Fatman to nie na moje nerwy.
    Ale widzę że jesteś w lepszej sytuacji bo miałeś już styczność z podobnym sprzętem.
    Ja nie mam porównania i tylko mogę porównywać swoje fotki do innych.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Strona 37 z 104 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów