Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Wlochy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ame Zobacz posta
    Szanuję Twoje stanowisko, rozumiem argumenty, aczkolwiek pozostanę przy swoim. ...
    alez prosze bardzo.
    Na swiecie jest tyle stanowisk, ze z pewnoscia kazdy znajdzie cos dla siebie.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    alez prosze bardzo.
    Na swiecie jest tyle stanowisk, ze z pewnoscia kazdy znajdzie cos dla siebie.
    ameN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ame Zobacz posta
    Nie ma za co, napisałam co myślałam. Niestety parę uwag przetaka było chyba jednak trafnych, tyle że forma ich podniesienia była niedopuszczalna. Jasna też była ich intencja - odwet i dokopanie. Przy okazji Twoich zdjęć Florencji napisałam, że masz talent. W pełni to zdanie podtrzymuję. Każdy, kto zetknął się z tworzeniem wie że są lepsze i gorsze momenty, a autorecenzja niekiedy bywa omylna Widziałam Twój nowy wątek "Ludzie cz. 1" Zdjęcie nr 5 jest z górnej półki i to biorąc skalę bezwzględną.

Nie na temat ? Można sponiewierać, to chyba można pochwalić.

Ą , ę ...
    Kolego,chcesz robić wirtualną karierę?Proszę bardzo,ale nie na mim grzbiecie.
    Odwet?Za co?Wchodzę do wątku.Widzę słabe zdjęcia i gdyby nie to że pod nimi widnieją jakieś dziwne wypowiedzi sugerurące że ich autorzy to w większości bliska rodzina autora wątku,to bym nawet zdania nie napisał.Ale że mam przekorną naturę,a szczególnie nie lubię jak mi się ktoś "reprodukcjami" i "klientami" podpiera to napisałem bez ogródek to co myślę.
    I napewno nie ty będziesz mi mówił co jest dopuszczalne a co nie,Jakim prawem wogóle?!Wypowiadasz się jakbyś wogóle na ulicę do ludzi nie wychodził.To jest forum dla wszytkich.I naprawdę sam wielokrotnie czytałem na własne oczy rzeczy o znacznie większym kalibrze obrazoburczości niż mój skromny postcik.Chcesz nacieszyć ucho epitecikami rodem z przeglądu piosenki poetyckiej?To nie w moich wątkach i nie w moich wpisami.Ja walę prosto z mostu,ale staram się to robić z okrasą,w temacie i merytorycznie a przedewszystki w pewnych granicach dobrego smaku-granicach które zawierają myśli i język osoby która dogada się i z żulem po ludzku, ale i niejeden egzamin pchnęłą-bynajmniej nie ze względu na wiedzę książkową(a raczej jej brak ) Więc weż kolego wrzuć na luz i nie wzywaj mnie do tablicy bez konkretnej przyczyny bo jestem dziś zajęty.Ok?Dzięki.

Co do sporu czy to architektura czy nie to ja generalnie uważam że klasyfikacje,dziedziny,nazewnictwo to jest dobre dla początkujących,licealistów,szukających drogi...komuś komu dzwoni ale nie wie w którym kościele ewentualnie po to by uszeregować coś w bibliotece lub jak tu na forum.Spór czy to jest czy nie jest uważam za spór dla sporu.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 21-04-2011 o 23:56 Powód: ort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Z całym szacunkiem, taktem, estymą, poważaniem, respektem i uznaniem, te zdjecia w kategorii architektury to nieporozumienie.
    To są zdjecia widokowe, mniej czy bardziej udane, ale raczej raczej bez ekscytacji.

Ale, powtarzam, to nie są zdjecia architektury. Architektura nie jest tematem przewodnim tych zdjec.
    A nawet gdyby przypadkiem była, to stosowany szeroki kąt w połaczeniu z takimi a nie innymi kadrami, spowodował by raczej skarykaturowanie tej architektury niz jej pokazanie.

Architektura to w koncu kompozycja budowli, harmonijne proporcje bryły, perspektywa, detale, kontekst otoczenia.

W tym zestawie ewentualnie do zaakceptowania jest widok z placu sw Marka, za ciekawą budowę kadru.
    Reszta - przykro mi - zupełnie sie nie broni.
    Cóż, Lechupe wszystko treściwie opisał i uzasadnił, pozwolę sobie podpisać się pod tymi słowami.
    Tak jest prawda.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Ą , ę ...
    Kolego,chcesz robić wirtualną karierę?Proszę bardzo,ale nie na mim grzbiecie.
    Odwet?Za co?Wchodzę do wątku.Widzę słabe zdjęcia i gdyby nie to że pod nimi widnieją jakieś dziwne wypowiedzi sugerurące że ich autorzy to w większości bliska rodzina autora wątku,to bym nawet zdania nie napisał.Ale że mam przekorną naturę,a szczególnie nie lubię jak mi się ktoś "reprodukcjami" i "klientami" podpiera to napisałem bez ogródek to co myślę.
    I napewno nie ty będziesz mi mówił co jest dopuszczalne a co nie,Jakim prawem wogóle?!Wypowiadasz się jakbyś wogóle na ulicę do ludzi nie wychodził.To jest forum dla wszytkich.I naprawdę sam wielokrotnie czytałem na własne oczy rzeczy o znacznie większym kalibrze obrazoburczości niż mój skromny postcik.Chcesz nacieszyć ucho epitecikami rodem z przeglądu piosenki poetyckiej?To nie w moich wątkach i nie w moich wpisami.Ja walę prosto z mostu,ale staram się to robić z okrasą,w temacie i merytorycznie a przedewszystki w pewnych granicach dobrego smaku-granicach które zawierają myśli i język osoby która dogada się i z żulem po ludzku, ale i niejeden egzamin pchnęłą-bynajmniej nie ze względu na wiedzę książkową(a raczej jej brak ) Więc weż kolego wrzuć na luz i nie wzywaj mnie do tablicy bez konkretnej przyczyny bo jestem dziś zajęty.Ok?Dzięki.

Co do sporu czy to architektura czy nie to ja generalnie uważam że klasyfikacje,dziedziny,nazewnictwo to jest dobre dla początkujących,licealistów,szukających drogi...komuś komu dzwoni ale nie wie w którym kościele ewentualnie po to by uszeregować coś w bibliotece lub jak tu na forum.Spór czy to jest czy nie jest uważam za spór dla sporu.
    Po pierwsze to nie jest moja rodzina bo 99% osob wypowidajacych sie w moim watku to obcy mi ludzie i jedynie znam ich z tego forum . Po drugie jesli Ci nie pasuje , ze pracuje i moje wypowiedzi (szumnie powiedziane, raczej wzmianki) odnosnie mojej pracy sa dla Ciebie krzywdzace to moze zmien forum ? Boli cie to , ze moge zarobic na chleb ? o co Ci chodzi ? albo nie wchodz na moje posty , nie czytaj.. bo ja Ci nic nie zrobilem .

Ludzie publikujacy zdjecia na tym forum sa wrazliwi , robia wspaniale zdjecia , kochaja to co robia i gdy czasem widze komenty pod ich pracami co najmniej niestosowne to seryjnie przykro sie robi . Kazdy z nas lubi byc chwalony ale tez nie kazdy potrafi przyjac na klate krytyke. Osobiscie przyjmuje jedno i drugie bo nic i nikt nie jest doskonaly .W koncu jestesmy tutaj aby bylo milo lub chociaz normalnie , poddajmy sie krytyce i badzmy chwaleni ... a problemy osobiste niektorzy powinni zaniesc do pracy lub zostawic w kieszeni bo tu jest miejsce spotkan ludzi robiacych zdjecia , ktorzy chca sie wyluzowac a nie nerwowych , gestykulujacych przed monitorem .

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 22-04-2011 o 00:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    bo tu jest miejsce spotkan ludzi robiacych zdjecia , ktorzy chca sie wyluzowac a nie nerwowych , gestykulujacych przed monitorem .

Pozdrawiam

Motorniczy,chyba każdy ma prawo do ekspresji intelektualnej w spososób w jaki go namaściło życie .Wiesz jedni przychodzą z pracy powystrzelani z eufori towarzyszącej podczas przebywania pomiędzy osobnikami tego samego gatunku.I szukają na forum relaksu,czegoś niezobowiązującego.A niektórzy(ja)traktują to forum bardziej osobiście,jako pole do wyrażania siebie w sposób bardziej niekontrolowany,energiczny, dwuznaczny-przez to mylący-bo ostatnimi czasy zbyt mało przebywam z ludzmi"z zewnątrz",stanowczo za mało.Ja na to nie mam wpływu.Układam sobie obraz sytuacji jako scenariusz,fabułę.I zgóry,odruchowo zakładam iż możę to być zupełna nieprawda.Liczę że i druga strona zareaguje podobnie.W końcu to tylko kolejna medialna rozrywka(forum,internet).Gorzej jak ktoś nie potrafi przyjąć tego na klatę.Ale rozumiem ten stan w pełni-walcze z nim nieustannie.
    Wajchowy(nazwałem cię tak za modem w wątku Wojtka wczoraj-nota bene po moim wpisie w tym wątku)poparłe twoją wizję wczoraj-bo bardzo trafna była-wskoczyłem z jednej myśli w drugą,bo po to tu jesteśmy-a nie żeby sie zbyt przejmować czy napinać z powodu unieśionego lekko głosu,czy szczypty sarkazmu.
    Zresztą My Motorniczy nie rozmuchaliśmy problemu tak naprawdę.To ktoś inny .
    Zakończmy temat-przynajmnie wątek masz sensacyjny
    Przepraszam,jeżeli może to coś zmienić na plus.

ps.jezu teraz o tej rodzinie czytam...no przecież to tak obrazowo nakreśliłem,humor...-chodzi o to że tak to wyglądało dla mnie anie że tak jest
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 22-04-2011 o 01:25

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Motorniczy,chyba każdy ma prawo do ekspresji intelektualnej w spososób w jaki go namaściło życie .Wiesz jedni przychodzą z pracy powystrzelani z eufori towarzyszącej podczas przebywania pomiędzy osobnikami tego samego gatunku.I szukają na forum relaksu,czegoś niezobowiązującego.A niektórzy(ja)traktują to forum bardziej osobiście,jako pole do wyrażania siebie w sposób bardziej niekontrolowany,energiczny, dwuznaczny-przez to mylący-bo ostatnimi czasy zbyt mało przebywam z ludzmi"z zewnątrz",stanowczo za mało.Ja na to nie mam wpływu.Układam sobie obraz sytuacji jako scenariusz,fabułę.I zgóry,odruchowo zakładam iż możę to być zupełna nieprawda.Liczę że i druga strona zareaguje podobnie.W końcu to tylko kolejna medialna rozrywka(forum,internet).Gorzej jak ktoś nie potrafi przyjąć tego na klatę.Ale rozumiem ten stan w pełni-walcze z nim nieustannie.
    Wajchowy(nazwałem cię tak za modem w wątku Wojtka wczoraj-nota bene po moim wpisie w tym wątku)poparłe twoją wizję wczoraj-bo bardzo trafna była-wskoczyłem z jednej myśli w drugą,bo po to tu jesteśmy-a nie żeby sie zbyt przejmować czy napinać z powodu unieśionego lekko głosu,czy szczypty sarkazmu.
    Zresztą My Motorniczy nie rozmuchaliśmy problemu tak naprawdę.To ktoś inny .
    Zakończmy temat-przynajmnie wątek masz sensacyjny
    Przepraszam,jeżeli może to coś zmienić na plus.
    Ladnie napisales, masz racje, ale wiesz, ze "oni" tez maja racje ? Peace !
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 22-04-2011 o 01:30

Domyślnie

No, w końcu się pogodziliście.

Co do zdjęć, to 1 i 2 widziałbym kadrowane zdecydowanie niżej i wtedy byłoby dla mnie miód malina
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

W koncu jestesmy tutaj aby bylo milo lub chociaz normalnie , poddajmy sie krytyce i badzmy chwaleni ... a problemy osobiste niektorzy powinni zaniesc do pracy lub zostawic w kieszeni bo tu jest miejsce spotkan ludzi robiacych zdjecia , ktorzy chca sie wyluzowac a nie nerwowych , gestykulujacych przed monitorem .

Pozdrawiam
    Święte słowa.

Peace !
    Oj, trudno mi czytając pewne wypowiedzi zachować spokój, chciałoby się to i owo odpisać ... Święta idą ... Wszystkim (bez wyjątku) życzę, aby minęły w zdrowiu i miłej atmosferze.

Domyślnie

Ja nie potrafię zachować spokoju, dlatego to piszę. Wśród setek zdjęć, jakie ostatnio widziałem, także na tym forum (za dużo oglądam a za mało robię), te ZDECYDOWANIE wyróżniają się, są trochę inne, świat w nich, pomimo tego, że w większości są czarnobiałe, wydaje się kolorowy. Być może są krzywe, nie do końca pokazują architekturę, ale gdyby były super proste, spełniały wszystkie "normy" zdjęć architektury, były by ciekawe dla budowniczego-architekta-projektana, ale nie dla mnie. I to właśnie mi się tak w nich podoba.
    ps: nie jestem z rodziny.
    ps2: wesołych świąt wielkanocnych.
    F90X, D600

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów