Close

Strona 40 z 41 PierwszyPierwszy ... 3038394041 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 408

Domyślnie

Panowie ale o czym Wy w ogóle piszecie wy podajecie przykłady z plenerów na które idziecie spokojnie a są osoby które chodzą po górach i tam każdy gram jest na wagę złota proponuje się przejść w tarty na jakiś szczyt zrozumiecie o czym pisze i tam przynajmniej ja ze statywem nikogo nie spotkałem tzn statywem i parasolką rzecz jasna
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Plenerów? Chodze i po Beskidzie i po Tatrach i po Bieszczadach. To jedyne miejsca w których fotografuje. Zapewniam że jak komuś zależy na dobrych zdjęciach to ma gdzieś to ile waży jego plecak.

Wczoraj na rozgrzewke 10 km trasa 3 obiektywy body statyw plecak z jedzeniem i wodą i kurde dało się. Mimo że podejść było naprawde dużo a różnica poziomów też dość solidna. Mimo tego że drapać się trzeba było po osuwającej się ziemi, śliskim "kaczym mydle" i przez krzaki.
    Jak ktoś chce robić dobre zdjęcia z ciekawych miejsc musi się z tym liczyć ze sprzet wazy.

Jedyne co myśle mając sprzęt na plecach to to czy jak wygrzmoce coś z niego zostanie. A to czy waży pół kilo czy nawet dwa kilo więcej przez aparat nie robi różnicy
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBACZ Zobacz posta
    Plenerów? Chodze i po Beskidzie i po Tatrach i po Bieszczadach. To jedyne miejsca w których fotografuje. Zapewniam że jak komuś zależy na dobrych zdjęciach to ma gdzieś to ile waży jego plecak.

Wczoraj na rozgrzewke 10 km trasa 3 obiektywy body statyw plecak z jedzeniem i wodą i kurde dało się. Mimo że podejść było naprawde dużo a różnica poziomów też dość solidna. Mimo tego że drapać się trzeba było po osuwającej się ziemi, śliskim "kaczym mydle" i przez krzaki.
    Jak ktoś chce robić dobre zdjęcia z ciekawych miejsc musi się z tym liczyć ze sprzet wazy.

Jedyne co myśle mając sprzęt na plecach to to czy jak wygrzmoce coś z niego zostanie. A to czy waży pół kilo czy nawet dwa kilo więcej przez aparat nie robi różnicy
    ale dla Kobiety która nie jest tak silna to te gramy robią różnice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    Panowie ale o czym Wy w ogóle piszecie wy podajecie przykłady z plenerów na które idziecie spokojnie a są osoby które chodzą po górach i tam każdy gram jest na wagę złota proponuje się przejść w tarty na jakiś szczyt zrozumiecie o czym pisze i tam przynajmniej ja ze statywem nikogo nie spotkałem tzn statywem i parasolką rzecz jasna
    Sprzęt im lepszy, tym niestety cięższy.
    Wiedzą to dobrze choćby fotografowie slubni, którzy zaczynali od D80-90, przesiadając się na D700 z gripem i szklarnią 1.4 - 2.8
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    ale dla Kobiety która nie jest tak silna to te gramy robią różnice
    Bokserzy przed walkami zbijają kilogramy. Kubica zbijał by KERS do jego bolidu włożyć. Czemu ta Kobieta nie zbije tych 200 gram by wleźć na górę z aparatem?

Domyślnie

lazik_s witamy w srebrnych ustach
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Jeszcze jedno. Czyli jesli te 200 g robi roznice to z czym nalezy sie udac w tatry ? 50 1.8 bo wazy 100 g ? 10-20 to już znaczny ciężar, a już o tele do tego nie mówie bo tego nikt nie uniesie.

W góry więc nalezy chodzic z 1 obiektywem ? W sumie powinni wydać tez jakąś wersje odchudzonych kart pamieci. Przed każdym wyjsciem zostawiam też zaślepke sanek i dekielki bo to 10g;]
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    lazik_s witamy w srebrnych ustach
    Eeee...., ty się śmiejesz a na Kobietę LordaRamzesa blady strach padł. Ty sobie zdajesz sprawę co to znaczy powiedzieć Kobiecie: "Niestety nie pójdziesz ze mną w góry. Nawet aparatu na nie nie wniesiesz! Schudnij o 200g to pogadamy."
    Zresztą powiedzieć jak powiedzieć, ale co temat "schudnij" dla kobiety znaczy?

A i żeby nie było ja nie mówiłem, że jest za gruba! ....Tfu... ciężka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lazik_s Zobacz posta
    Bokserzy przed walkami zbijają kilogramy. Kubica zbijał by KERS do jego bolidu włożyć. Czemu ta Kobieta nie zbije tych 200 gram by wleźć na górę z aparatem?
    boks to zawód i poświęcenie a nie przyjemność z wycieczki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Sprzęt im lepszy, tym niestety cięższy.
    Wiedzą to dobrze choćby fotografowie slubni, którzy zaczynali od D80-90, przesiadając się na D700 z gripem i szklarnią 1.4 - 2.8
    ja o tym dobrze wiem bo sam zajmóje się ślubami ale zawodowe robienie zdjęć od hobby trzeba odróżnić , jeśli kogoś męczy waga pryska przyjemność z wycieczki taka prawda

Strona 40 z 41 PierwszyPierwszy ... 3038394041 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów