Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    "Wewnętrzny LUT monitora da się skalibrować" przy pomocy menu OSD,
    Można wpisywać kolejne wartości w LUT z zakresu 0-65535 na każdy kanał z osobna, dla kolorów wejściowych (0-1023), poprzez OSD? x-P
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 31-03-2011 o 16:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Można wpisywać kolejne wartości w LUT z zakresu 0-65535 na każdy kanał z osobna, dla kolorów wejściowych (0-1023), poprzez OSD? x-P
    A można w monitorach EIZO S/SX wpisywać kolejne wartości w LUT na każdy kanał z osobna w jakikolwiek inny sposób?

Domyślnie

dziękuje za pomoc...
    czy laik poradzi sobie z tym wpisywaniem (jak wygląda cała procedura), a dokładnie czy możecie napisać w paru punktach (jeśli się da) jak zrobić tą kalibrację Munki+basICColor ?
    Zaczynam... po canonie D350... od D300s + 50 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    A można w monitorach EIZO S/SX wpisywać kolejne wartości w LUT na każdy kanał z osobna w jakikolwiek inny sposób?
    No właśnie nie, więc nie wiem czemu udawałeś jakbyś nie wiedział że pytałem o sprzętową kalibrację Czyli bezpośrednio dostęp do LUT (w sposób automagiczny) ma tylko EasyPix w wersji tej nowszej, i niestety >normalnie< obsługiwany jest tylko ten wypierdek z zestawu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    No właśnie nie, więc nie wiem czemu udawałeś jakbyś nie wiedział że pytałem o sprzętową kalibrację Czyli bezpośrednio dostęp do LUT (w sposób automagiczny) ma tylko EasyPix w wersji tej nowszej
    EasyPIX2 powiadasz? Zależy co rozumiemy pod pojęciem "sprzętowa kalibracja" i "bezpośredni, automagiczny dostęp do LUT".

Domyślnie

Pytanie, mam zwidy, straszy mnie, ale tak raczej nie powinno być ??? ewidentnie świeci mi czerwony kolor z lewej strony, niebieski z prawej litery nie są ostre, co robić ?

[/URL]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Domyślnie

Wszystko ok - biały piksel składa się z subpikseli czerwonego po lewej, zielonego w środku i niebieskiego po prawej. Daje to lekką "łunę" na krawędziach, bardziej widoczną na monitorach szerokogamutowych o mocniej nasyconych barwach subpikseli.

Domyślnie

nie tego się spodziewałem po takim monitorze, na macbook'u pro obraz jest żyleta, bez takich niespodzianek, a tu napisy mi się rozjeżdżają,. Jesteś pewien ze aż tak ma to wyglądać ?
    To konkretnie wali po oczach, literki nie są ostre tylko "rozjechane" ?

Domyślnie

Macbook ma mniejszą plamkę i mniejszy gamut więc tam zjawisko nie rzuca się tak bardzo w oczy. Jak przyglądniesz się przez lupę, to będzie tak samo

Domyślnie

no niby jest, jakieś 1/5 tego co na SX - sprawdze jutro jeszcze w firmie na CG-ku jak to wyglada, na mój gust jest to zbyt mocne zjawisko, ale może się czepiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów