Szukaj
dziękuje za pomoc...
czy laik poradzi sobie z tym wpisywaniem (jak wygląda cała procedura), a dokładnie czy możecie napisać w paru punktach (jeśli się da) jak zrobić tą kalibrację Munki+basICColor ?
Zaczynam... po canonie D350... od D300s + 50 1.8
Pytanie, mam zwidy, straszy mnie, ale tak raczej nie powinno być ??? ewidentnie świeci mi czerwony kolor z lewej strony, niebieski z prawej litery nie są ostre, co robić ?
[/URL]
Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Wszystko ok - biały piksel składa się z subpikseli czerwonego po lewej, zielonego w środku i niebieskiego po prawej. Daje to lekką "łunę" na krawędziach, bardziej widoczną na monitorach szerokogamutowych o mocniej nasyconych barwach subpikseli.
nie tego się spodziewałem po takim monitorze, na macbook'u pro obraz jest żyleta, bez takich niespodzianek, a tu napisy mi się rozjeżdżają,. Jesteś pewien ze aż tak ma to wyglądać ?
To konkretnie wali po oczach, literki nie są ostre tylko "rozjechane" ?
Macbook ma mniejszą plamkę i mniejszy gamut więc tam zjawisko nie rzuca się tak bardzo w oczy. Jak przyglądniesz się przez lupę, to będzie tak samo![]()
no niby jest, jakieś 1/5 tego co na SX - sprawdze jutro jeszcze w firmie na CG-ku jak to wyglada, na mój gust jest to zbyt mocne zjawisko, ale może się czepiam.
Skontaktuj się z nami