Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Odbitki z cyfry

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krotoszyn/Wrocław

Domyślnie Odbitki z cyfry

Mam takie pytanie. Czy mozecie polecic jakis fotolab internetowy gdzie warto dac zrobic odbitki ze zdjec z cyfry, zalezy mi na jak najlepszej jakosci; juz przejechalem sie na kilku punktach gdzie wywoluja zdjecia.

Jezeli ktos zna moze byc tez jakis punkt we Wroclawiu.
    D70s | N 18-70 DX | Tamron SP AF 90/2.8 macro | Tumax DSL 880AF | CF Sandisk Ultra II 1GB

"Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today" - James Dean

Domyślnie

http://www.fotoplakat.pl

na stronce do sciagniecia profile.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Czołem
    Oba zakłady we Wrocławiu

http://www.pfczarnecki.pl/start.html

do odbitek z cyfry zdecydowanie polecam zakład w rynku i laboranta Pawła. Przyjmują zlecenia także przez internet, ale jeśli masz precyzyjne życzenia co do sposobu wykonania odbitek ze swoich plików to osobistego kontaktu nic nie zastąpi

www.frontierolech.pl
    zakład z bardzo dobrymi tradycjami rzemieślniczymi

POZDRAWIAM
    myślę co piszę

Domyślnie

polecam szczególnie ten drugi, www.frontierolech.pl
    a 30x45 jest pierwsza klasa, robią na Frontierze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    Czołem
    Oba zakłady we Wrocławiu

http://www.pfczarnecki.pl/start.html

do odbitek z cyfry zdecydowanie polecam zakład w rynku i laboranta Pawła. Przyjmują zlecenia także przez internet, ale jeśli masz precyzyjne życzenia co do sposobu wykonania odbitek ze swoich plików to osobistego kontaktu nic nie zastąpi

www.frontierolech.pl
    zakład z bardzo dobrymi tradycjami rzemieślniczymi

POZDRAWIAM
    Olech na Żeromskiego?
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

a o co chodzi ?
    mam nadzieję, ze nie o adres bo stracę wszelką wiarę w potęgę rozumu
    myślę co piszę

Domyślnie

wczoraj nie mogłem otworzyć tego linka
    dziś działa - wiem już o co chodzi, mam nawet ich kartę stałego klienta
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

uff
    myślę co piszę

Domyślnie

Niestety przykro mi to mówić ale Foto Olecha na Żeromskiego raczej bym unikał.Sam właściciel ok.60-letni pan jest tak grubiański dla Klientów że ciężko z nim cokolwiek ustalić i dogadać.Facet może był dobrym fotografem w analogu i w ciemni ale w cyfrze nawet nie wie co jest większą wartością kB czy MB (kilo czy Mega bajty) Nie wierzycie sami sprawdźcie. Klient traktowany jest przedmiotowo i zakład ten raczej zmierza w kierunku samounicestwienia.
    Jako ze znam ten lab od 15 lat to mogę śmiało powiedzieć że byli najlepsi jeszcze 8-6 lat temu, ale z momentem wejścia cyfrowej obróbki obrazu pomimo Frontiera 570 i 370 niestety nie mają pojęcia o tym co robią.
    Często mają pretensje ze pliki są za duże gdy mają 3,5 MB jpg (???????) pojemności dla formatu 30x45cm, a co najgorsze pomimo dużych cen ich laboranci nie umieja wprowadzac korekcji barwnej co zresztą widać na odwrocie-nadruk na fotkach.
    Ostatnio czyli 2 m-ce temu odeszli od nich wszyscy doświadczeni laboranci i znowu młodzicy uczą się na zdjęciach Klientów fachu.Przydałby się im znowu dobry zespół fotografów zawodowców i laborantów ale na to się nie zanosi.
    Plusy należą się natomiast bardzo miłym paniom obsługującym które stają na głowie aby wszystko grało ale za mało tam maja do powiedzenia.
    Dlatego pomimo mojego przywiązania odszedłem od nich do innego labu a bywało że zostawiałem u nich 800zł tygodniowo.

Domyślnie

Ciacho, ja przypadkiem odkryłem, że w Carrefour nieźle robią, musisz trafić na gościa (jest dwóch) niższego, z dłuższymi włosami (ale opis ). Facet poukładany, sam też robi zdjęcia i wie, o czym się mówi, nawet jest gotów dać profil maszyny. Małe zdjęcia od lat robię na ul. Ulanowskiego w CDN, mogę tam uzyskać to, co chcę (ale na profil nie licz tam).
    Zaś co do wielkości zdjęcia - to może nie czepiają się objętości, tylko rozmiaru w pikselach? W CDN gość burczy, jeśli przyniosę 3008x2000 px, wystarczy zmniejszyć do<3000.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów