Ramzey, ja nie dostalem
"dookola" ale odpowiedz jest
dzieki serdeczne i za przyklady tez
A ten transformator wyglada wagowo, tak dokladniej?
I jak by bylo z ABR800 i vagabond mini, bo tez sa dwie wersje (110 i 230)
Szukaj
Ramzey, ja nie dostalem
"dookola" ale odpowiedz jest
dzieki serdeczne i za przyklady tez
A ten transformator wyglada wagowo, tak dokladniej?
I jak by bylo z ABR800 i vagabond mini, bo tez sa dwie wersje (110 i 230)
a majac abr800 pod 110V i Tronixa 2400 wersje Europejską, mozna podlaczac lampe pod zasilacz?
niby z tego co czytalem abr800 jest obslugiwane
jacek cos pisał na pierwszej stronie o tym, ale wlasnie bez szczegolow![]()
Nie wiem jak to jest z mini, to nowy produkt i nie widziałem go jeszcze na oczy. Mam Vagabond mk1 ale to zasilanie plenerowe nie studyjne. Choć spokojnie 300 razy da się błysnąć. vagabond 2 jest trochę większy ale i mocniejszy.
Mój Transformator jest trochę mniejszy niż pudełko chusteczek higienicznych i waży około 3 kg, ale jest 500W choć abr800 pójdzie spokojnie na 300W.
Pamiętaj że ABR jest bardzo plastikowy, o ile samo światełko jest świetne i wielofunkcyjne to trzeba się z nim w miarę ostrożnie obchodzić
ja z kazdym sprzetem sie bardzo delikatnie obchodze, nie po to wydaje wszystkie oszczednosci zeby tego nie szanowac
To generalnie mowisz że moge podlaczyc i 230V i 110V bez wzgledu na wszystko, a i tak bedzie dzialac bez szkod ?
Jak ladujesz Vagabonda? to tez jest 110? wybacz takie pytania ale jestem w tym temacie bardzo zielony a jednoczesnie bardzo zainteresowany tym produtem, ze wzgledu na cene
P.S - własnie doczytalem że "System zawiera dodatkowo wbudowany w globalnej ładowarki (dla 100VAC do 260VAC ładowania)" - dzieki google za tłumacza!![]()
Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 04-03-2011 o 13:22
Wiem ze to zasilanie plenerowe, bo od jakiego czasu sie nad nim zastanawiam
300 blyskow to calkiem spoko, transformator przy takiej wielkosci to zaden problem
tylko teraz troche mnie zmartwiles ta plastikowowscia ;(
nie to zebym nie szanwal sprzetu, ale pracuje w roznych warunkach, a czasami nie idzie to w parze z ostroznoscia
jeszcze raz dzieki za info
dotarlem teraz do cennika eu - 432GBP czyli wychodzi ponad 2000zł plus wysyłka... czym jest to spowodowane że w stanach po przeliczeniu kosztuje to prawie dwa razy mniej?
Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 04-03-2011 o 14:28
Nie rozumiem o co pytasz. Jak lampa jest 110V to musi być podłączona do 110V. Jak 230 V to o 230V.
Dlatego masz Vagabond mini na 110 i 230V
Jeśli użyjesz transformatora to podłączasz go do 230V i on daje Ci 110V.
To nie może być byle jaki, musi być true magnetic cośtam, linki są na stronie AB, i ja taki kupiłem tylko mocniejszy niż polecają dla jednej lampy.
Vagabond ma ładowarkę 110-230V tak jak doczytałeś.
Wszystkie AB są trochę plastikowe ale za tę cenę nie kupi się równie dobrych lamp
tak tak, doczytalem juz wszystko
szkoda ze w europie tak drogo...
Panowie,
Jeśli ktoś chce pobawić sie ringflashem ( i nie mam tu na myśli gównianych nasadek na lampę systemową czy takie coś zrobione ze stołu z kuchni z żarówkami) to musi wybecalować ca. 2000 pln. Albo więcej.
Na tę chwilę mam ringa Jinbei RD600. I całkiem jest to fajna zabawka.
Dostępny jest teoretycznie we Fripersie a praktycznie w Markofleshu.
Ten z Markoflesha jest w zestawie z drugą głowicą i kosztuje 3100 ale są możliwości zakupienia tylko samego ringa i generatora w odpowiednio niższej cenie.
Ja miałem dużo szczęscia i kupiłem swojego za 1800 pln w jakiś dziwny i skomplikowany sposób via Allegro.
Ale nie był to zakup Allegro tylko w sklepie w Warszawie. Allegro posłużyło tylko jako słup ogłoszeniowy. Ze szczegółów transakcji wynikało ,że sprzęt pochodził prawdopodnie od Fripersa bo z tamtąd na moją prośbę wysyłano go do stolicy.
Konkluzja:
Jeśli nowy ring 600ws plus generator kosztuje 2000-2500 to realnie niezła cena, i nie ma co szukać taniej w świecie bo się nie znajdzie.
Fakt ,że kupiłem trochę taniej ale to był przypadek.Prawdopodobnie towar się przeleżał na półce i zaczął "parzyć" finansowo.
Być może w tym tkwi tajemnica ,że Fripers ma to tylko teoretcznie czyli niby w ofercie jest a realnie nie ma.
To RD600 Jinbei występuje też pod innymi nazwami np: Walimex, Lencarta Safari.
O dziwo najtaniej kosztuje w Polsce.
Nikon D80/D90/D610 + N24-70 + N80-200 + SB-900
Kilka moich fotek
Skontaktuj się z nami