Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Żonka ma

Domyślnie Żonka ma

Przygode z fotografia zaczalem zaledwie pare dni temu. To moje praktycznie pierwsze portrety, dopiero ucze sie obslugi lustrzanki jak ich technik fotografii, wiec nie bijcie za mocno :P Kazda krytyke biore na klate, wkoncu na bledach czlowiek sie uczy

Fotki wywolywane z rawow, bylem raczej ostrozny z obrobka.
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 27-02-2011 o 00:06 Powód: Za dużo zdjęć.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Według mnie laika można się przyczepić do każdego zdjęcia,a to ostrości brak na co po niektórych,a to zachowanie kadru nie takie.
    4 Mi się podoba,ale szkoda,że zdjęcie za bardzo od dołu.
    12 Też mi się widzi,ale pociąłeś żonce usta,generalnie zbyt ciasno,no i przy takim zdjęciu trzeba stempla z małym blurem użyć.

Domyślnie

Nie wiem czy nie powinieneś się bać, że przypadkiem ktoś Cię nie pobije za ostatnie zdjęcie. Na przykład żona.

Poza jednym, na żadnym zdjęciu "modelka" nie patrzy w obiektyw i jako całość kompletnie rozprasza uwagę.
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Nie pokazuj zdjęć żonie. Chyba zbyt blisko stałeś z aparatem. Wszystkie jakieś przerysowane mi się wydają.

Domyślnie

Oj długa droga przed Tobą, ostrość poszła w las, ogniskową skrzywdziłeś modelkę.
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Od czegos trzeba zaczac W sumie mam wiecej fotek, ale innych zona nie pozwolila publikowac bo to za grubo wyglada, to wlosy nie tak itp itd
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

1 zasada portretu - oczy mają być skierowane tak, by w obiektywie pojawiało się jak najmniej białka. Ty robiłeś zupełnie odwrotnie. Podobają Ci się takie nienaturalne oczopląsy? Najnaturalniej Twoja żona wygląda na zdjęciu nr 11. Na pozostałych w większości wygląda to tak jakbyś był 2 fotografem i jedynie korzystał z okazji pstryknięcia fotki.

Domyślnie

Ja nie mam doswiadczenia zadnego w fotografowaniu, zona w pozowaniu wiec efekty sa jakie sa Ale napewno wezme sobie do serca Wasze uwagi i obiecuje poprawe
    .

Domyślnie

Jw wiecej krzywdy niz pozytywu no ale przeciez kazdy sie uczy, ja nie wybieram zadnej foty, ciut wybredny jestem. POZDR

Domyślnie

ćwicz dalej. Napis zupełnie niepotrzebny, jak już się upierasz to chociaż mniej rzucający się w oczy rób. Bo odwraca uwagę.
    Zbędny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów