Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Eizo s2433w

Domyślnie Eizo s2433w

Witam, zakupiłem sobie eizo jak w temacie i mam pytanko... czy może ktoś mi powiedzieć czy to normalne ( zaznaczam, że monitor jest wyjęty z pudełka i podłączony i nie dokonywałem praktycznie żadnych ustawień gdyż nie mam nawet instrukcji po Polsku do niego). Otóż sprawa wygląda tak: Kolorki widzę, że są ładniejsze, ale większość zdjęć widzę jakby były mniej ostre lub był na nich szum czy coś takiego. Nie mam pojęcia o co chodzi, czy mógłby mi ktoś pomóc ????

Domyślnie

kliknij do Tom01
    a jeśli chcesz luknąc na skalibrowanego Nec Pa241W daj znać na Pw
    pozdro
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz2704 Zobacz posta
    Witam, zakupiłem sobie eizo jak w temacie i mam pytanko... czy może ktoś mi powiedzieć czy to normalne ( zaznaczam, że monitor jest wyjęty z pudełka i podłączony i nie dokonywałem praktycznie żadnych ustawień gdyż nie mam nawet instrukcji po Polsku do niego). Otóż sprawa wygląda tak: Kolorki widzę, że są ładniejsze, ale większość zdjęć widzę jakby były mniej ostre lub był na nich szum czy coś takiego. Nie mam pojęcia o co chodzi, czy mógłby mi ktoś pomóc ????
    Rozdzielczość ekranu ustawiona na 1920x1200? Podłączenie poprzez DVI?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Rozdzielczość ekranu ustawiona na 1920x1200? Podłączenie poprzez DVI?
    Tak, to akurat umiałem zrobić

Domyślnie

Widzi Pan najprawdopodobniej piksele. Plamka w tym monitorze należy do większych i szczególnie przy włączonym wygładzaniu fontów, może powodować wrażenie nieostrości. Na zdjęciach ten efekt także jest widoczny. Część efektu można regulować specjalnym apletem ClearType, lub po prostu odsuwając się od monitora. Dopóki plamki na monitorach nie osiągną wielkości nie widocznych gołym okiem, jak na przykład na genialnym ekranie Iphone 4, będzie efekt niedoskonałej gładkości krawędzi.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Uprawnienia umieszczania postów