ale WB jednak nawaliło
a modelka faktycznie nice![]()
Szukaj
ale WB jednak nawaliło
a modelka faktycznie nice![]()
.:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
.:KORAB:.
swiatlo bylo mocno zmiennegeneralnie wystroj mial byc pod tytulem "noc w paryzu" i bylo troche czerwonawo, tam jest bardzo wysoka sala z podwieszonym "sufitem" z materialu w takim dziwnym kolorze ktory troche tak dzialal a wb ustawilem na stale na prace z lampa bo do automatu prawde mowiac nie mialem cierpliwosci
te zdjecia sa prosto z aparatu, tylko zmniejszylem wiec czerwonego faktycznie powinienem troche zdjac.
dziekiPS Bardzo ładną masz dziewczynę![]()
Ja mam to co widać w stopce i to jest straszne jak muszę tłumaczyć dlaczego jakiegoś ujęcia nie mogę zrobić (np. ze zdjęciami grupowymi jest problem). Nie mogę powiedzieć że mam kiepski obiektyw, bo to jeden z najlepszych :P
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
Najlepszy? Phi... a do zdjęcia grupowego się nie nadaje... Pipa jesteś, nie fotograf...
Podejrzewam, że takie właśnie masz reakcje ludzi, nie? Ja z przypiętym 55-200 też musiałem się tłumaczyć, że się nie da grupowego walnąć. A w tedy znajdzie się jakiś inny fotoamator, który będzie "podburzał tłum" mówiąc, że się na 100% da, tylko Ty nie umiesz![]()
A co do "zdjęć z kamery", to niedługo pewnie komórkami będą foty strzelać. Dziś aparat 2MPix w komórce, to żadne cudo, a większości odbitki 10x15 wystarczają...
Zaczynam się zastanawiać, czy nie przychylić się do pomysłu Krajowego Cech Fotografów -wymyślili ostatnio, że żeby być fotografem i móc pracować w zawodzie, trzeba zdać "egzamin mistrzowski" -bez dyplomu nie ma fotografowania zarobkowego. Oczywiście ich motywy są inne (nie nadążają za zmianami, nie potrafią konkurować z cyfrowym rynkiem) ale przy okazji wycięloby to w pień "pseudofotoprofesjonalistów" -chociaż... na taki egzamin pewnie byłaby niezła opłata, więc ci którzy dziś mają kasę, byli by ustawieni, a ci którzy zaczynają dopiero musieli by sobie darować![]()
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
rany boskie, Boże broń od takiego działania - mi już raz na ślubie znajomych jak tańczyłem z Żoną jeden z gosci pozwolił sobie wziąć aparat ze stołu (grrrr wkurzyłem się wówczas, ale nie będę robił wiochy znajomym robiąc awanturę niewychowanemu chamowi), poprzestawiał, ponaciskał i potem jeszcze miał czelność mieć pretensje że aparat za 4500 PLN nie robi zdjęć jak jego kompakcik za 500 PLN (a ja dostawałem cholery potem bo parę zdjęć musiałem MOOOOOCNO korygować w NXie - zrobiłem je zanim się zorientowałem że mądry człowiek tak mi nazmieniał ustawienia, a zdjęcia na szybko były - aparat w dłoń i cyk)
pozdrawiam
Erie
szkoda, że to już nie to samo forum...
Mój znajomy stwierdził, że aparat to rzecz osobista -tak jak szczoteczka do zębów czy bielizna. W sumie ciężko takim stwierdzeniem polemizować...
Bo widzisz jak jesteś na weselu, to albo służbowo albo jako gość i wtedy nie musisz pamiętać i uważać na sprzęt.
Moja żona kategorycznie odmawia jeśli ktoś podsuwa nam zaproszenie i delikatnie prosi, aby "...przy okazji popstrykać trochę zdjęć".
Jak się angażujesz to żona siedzi sama z marsową miną. Odkładasz sprzęt i idziesz się bawić (żona happy), a sprzęcior wtedy kusi profesjonalnego-amatoraLepiej więc wcześniej to przemyśleć, by nie być mądrym po szkodzie
![]()
Pozdro - Jacek
dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci
ależ Wy się nakręcacie...!![]()
Skontaktuj się z nami