Szukaj
Sigma jest ostrzejsza od 85/1.8 jak i od 50/1.4G. Na pewno jest szybsza od 50/1.4G i na pewno nie wolniejsza od 85tki. Zdecydowanie lepiej sobie radzi przy śledzeniu. Źle być nie może bo na 1.4 udało się złapać mojego młodego![]()
Z bliższa
crop 100%
I z dalsza
crop 100%
Fotografowie dzielą się na dwa gatunki:
1- Ci, co mają najostrzejsze szkła pod słońce
2- Co, co uważają, że najostrzejsze szkła pod słońcem muszą kupić
Jest co prawda trzeci, ale unikatowy gatunek...
3- Ci to twierdzą, że choć obiektyw X jest żyletą, to ich szkła w zupełności wystarczą do robienia dobrych zdjęć![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Jesli ktos ma znajomych w NO to moze sprobowac sobie zamowic sigme w japanphoto:
http://www.japanphoto.no/product/obj...hsm-for-nikon/
cena w tym momencie to 5490 NOK czyli po naszemu to bedzie okolo 2600 PLN, nie wiem tylko jak z gwarancja.
pozdrawiam!
Canon
No najlepiej z polskiego Japan PhotoTylko szkoda ze juz nie istnieja...
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
To nie jest dział giełda, a handel poza tym działem jest zabroniony. Czyszczę. Ciesz się, że bez konsekwencji w postaci kartki.
(to nie o eskimosa chodzi)
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-02-2011 o 14:22
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Wydzieliłem z tego wątku część dot. 50-tki Sigmy vs Nikkor 50.
Tu kontynuujcie dyskusję o pięćdziesiątkach:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=171591
W tym temacie dyskutujemy o S85.
I już po promocji :/, teraz w cenie 6999 NOK (ale i tak najtaniej w NO).
Canon
No i cena juz sie zrownala z polska, sto czy dwiescie zloty to zadna roznica jesli komus zalezy na gwarancji, no i to jest cena w sklepie internetowym, w tym samym sklepie na polce cena bedzie wyzsza, ot taki folklor w JapanFoto, FotoVideo np ma takie same ceny na necie jak i w sklepie.
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Skontaktuj się z nami