Close

Strona 47 z 56 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

hehe
    tu sie ludzie boja odginac piny, a na czerwonym forum jest topic o tym jak przylutowac ulamany pin itp (imho jak aparat po gwarancji to warto poszukac kogos kumatego w lutowaniu i sprobowac naprawic)
    Studio fotograficzne Photomatic w Białymstoku - zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maggot Zobacz posta
    tu sie ludzie boja odginac piny, a na czerwonym forum jest topic o tym jak przylutowac ulamany pin
    A sa moze jeszcze relacje po tym jak ktos przylutowal, a nastepnie udalo mu sie wlozyc karte, i ja pozniej wyciagnac w taki sposob, zeby pin zostal na swoim miejscu?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Gdzieś czytałem o takich cwaniakach, którzy właśnie z powodu pinów, ściągają zdjęcia z aparatu na dysk przez port USB. A karta siedzi cały czas i jej nie wyjmują. Można i tak (jak ktoś robi mało zdjęć i karta wystarcza).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Gdzieś czytałem o takich cwaniakach, którzy właśnie z powodu pinów, ściągają zdjęcia z aparatu na dysk przez port USB. A karta siedzi cały czas i jej nie wyjmują. Można i tak (jak ktoś robi mało zdjęć i karta wystarcza).
    to zależy w jakim trybie pracuje interfejs czytnika karty CF potrafią pracować jako urządzenia IDE . dlatego bez wielkich sentymentów można je podłączać do kontrolerów IDE - mało tego potrafią z nich czerpać prąd (pod warunkiem, że ten bolec co go normalnie nie ma jednak jest - vide płyty EPIA)
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

nadal nie rozumiem dlaczego aparat poszedł na postępu a nie do berlina czy londynu. koszt większy ale szansa na naprawę na pewno większa...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

sam zrobilem (wylutowalem resztke pina i wszczepilem na goraco nowy) dziala juz prawie rok karta po kazdej sesji wyjmowana i jest zero problemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maggot Zobacz posta
    sam zrobilem (wylutowalem resztke pina i wszczepilem na goraco nowy) dziala juz prawie rok karta po kazdej sesji wyjmowana i jest zero problemu.
    Tyle, ze nie lutowales ulamanego kawalka pina do ulamanego kawalka siedzacego w gniezdzie. Taki zabieg moze i (teoretycznie) bylby mozliwy do wykonania, ale nie sadze, zeby po wlozeniu karty, dalo sie ja wyciagnac bez uszczerbku na tym lutowanym pinie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tyle, ze nie lutowales ulamanego kawalka pina do ulamanego kawalka siedzacego w gniezdzie. Taki zabieg moze i (teoretycznie) bylby mozliwy do wykonania, ale nie sadze, zeby po wlozeniu karty, dalo sie ja wyciagnac bez uszczerbku na tym lutowanym pinie.
    Wiesz, podobno ginekolog potrafi wymontować z Poloneza silnik przez rurę wydechową.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

nie no jasne ze nie. na styk to by mozna probowac bez rozkrecania, a potem odrazu na allegro i ze nabywca uszkodzil

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mój kolega lubi fotografować prosto z laptopa po USB i padło mu właśnie to gniazdo razem z płytą (w D90). Ma teraz zupełnie martwe body. Czyli nie ma idealnych rozwiązań.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 47 z 56 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów