Close

Strona 46 z 56 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    To, że pada płyta główna w przypadku zwarcia pinów to dla mnie nieporozumienie, skoro wiadomo, że ta sytuacja się zdarza.
    Dokładnie, każdy porządny układ (zarówno scalony jak i całość na pcb) jest na taką ewentualność przygotowany. Ja bym od razu spróbował poodginać piny (bez baterii, a nuż zwarły się zasilania), gorzej i tak już by się nie zepsuło.

Z doświadczenia: sprzęt był sprawny -> uszkodzenie mechaniczne -> sprawa nie do wygrania.
    Nikon.

Domyślnie

Już nic odginać ani naginać nie będę Wolę oddać do serwisu, bo jak za pół roku nie daj Boże coś innego się popsuje to wolę mieć działającą gwarancję... Aparat dziś pojechał do Wawy.

PS. Co wy tak ciągle z tym odginaniem?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

bo odginanie nic nie kosztuje,a bardziej się nie skopie.

Domyślnie

Bo skoro mają wymienić gniazdo oraz płytę, to odginając można stwierdzić, czy wymiana płyty jest zasadna. Najwyżej pin ułamiesz i tyle. No ale już po ptakach... tfu, znaczy pinach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Bo skoro mają wymienić gniazdo oraz płytę, to odginając można stwierdzić, czy wymiana płyty jest zasadna. Najwyżej pin ułamiesz i tyle. No ale już po ptakach... tfu, znaczy pinach.
    Witam
    z tego co wiem tego typu piny są doś sztywne i żeby je powyginać trzeba się namęczyć. Kiedyś w kompie chyba to się nazywa dsub powyginałem piny bo na siłe wkładałem drugą stroną wtyczkę. Wyłączeyłem z zasilania i poprostowałem pilnikiem i szczypcami do paznokci - cążki chyba się to nazywa ale tam łatwiej było dojść
    w 700 trochę trudniej ale bym odgiął
    ciekawe co w serwisie zrobią może to samo i skasują odpowiednią kwotę ... /żartowałem bo serwis nie robi takich rzeczy/
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

Odegnij te piny choć na tyle żeby się nie stykały ze sobą na pewno się nie złamią. Wtedy zobaczysz czy aparat wstanie. Jeśli pin jest zgięty o 90 stopni to i tak wymieniłbym gniazdo. Odgięcie do pionu mocno go osłabi jeśli nie złamie.

Elektronika czytnika nie jest znowu taka delikatna żeby się coś zjarało. Co ci szkodzi odgiąć nie rozumiem. Chcesz być fair napisz w nocie serwisowej że próbowałaś wyprostować bez skutku. W najgorszym wypadku zapłacisz za wymianę tylko gniazda a nie połowy d700. Na gwarancje możesz liczyć jeśli uznają że karta została włożona prawidłowo a mimo to gniazdo się wygięło w co szczerze wątpię.

W mojej d700 opór wkładania karty jest minimalny najmniejszym palcem wkładam bez użycia siły. Z doświadczenia z innym czytnikiem wiem że Pin jeśli zatkany to w początkowej fazie trzeba przyłożyć naprawdę sporo siły żeby prawie pionowy pin wygiąć. Wady fabrycznej nie dowiedziesz bo 99,9 % to błąd użytkownika, tak samo jak tego że karta była czysta czego sama tez pewna nie jesteś na 100%.
    Tak czy inaczej nie zazdroszcze twojej sytuacji i sam będe jeszcze uważneij wkładał do dziurki ... karte oczywiście
    d700, Z16, 35G, N24-70, 50G, 105DC, sb
    fotografia ślubna

Domyślnie

Sprawa z pinami to nie jest taka prosta - jakby od razu uznali zasadną reklamację, to co by mieli zrobić w przypadku gdy klient żądałby zwrotu poniesionych kosztów czy też strat z tego powodu że sprzęt nie działa?
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artifot Zobacz posta
    Odegnij te piny choć na tyle żeby się nie stykały ze sobą na pewno się nie złamią. Wtedy zobaczysz czy aparat wstanie.
    A cóż Koleżanka pinquin ma odginać jeśli aparat poszedł 24.01 do serwisu? (czytaj 3 posty powyżej Twojego)

Domyślnie

A mnie się zdaje, że to, co koleżanka zechce odginać to już należy do rzeczonej koleżanki i sugerowanie odginania, nawet, jeśli tylko pinów, może zostać odczytane w kategoriach mobbingu
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Skoro aparat będzie naprawiany odpłatnie proszę pamiętać o tym, aby serwis oddał wymienione podzespoły w aparacie.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Strona 46 z 56 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów