Jakiś błąd z tą nieskończonością. Co się zaś tyczy M42 toć to prawda, gdyż na ogół te szkła były z adapterem na M42![]()
Szukaj
Jakiś błąd z tą nieskończonością. Co się zaś tyczy M42 toć to prawda, gdyż na ogół te szkła były z adapterem na M42![]()
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
no i pupa... nic jeszcze nie kupowałem na ebuy'u i chyba zdaje się, że jest to za moim zasiegiem....
dzięki panowie za pomoc wszelaką... chyba będę musial zostać przy przejściówce.
.
no to pokombinuję, co by tutaj zrobić, żeby kupić to cudo.
Dzięki Jacku i adolfiku za wszelaką pomoc......
pozdrawiam
.
Matys możesz jeszcze spróbować z adapterem t-mount po wykręceniu wewnętrznego pierścienia adapter powinien pasować na Taira. U mnie wchodzi bez problemu a dużo tańszy od oryginalnego mocowania. Niektóre t-m nie wchodzą to trzeba delikatnie poszerzyć otwór w adapterze np. papierem ściernym.
D100, N28-80/3.5-5.6D, P135/2.8, J200/4, I61L3/MC, N 70-300VR
keso a możesz to jakoś pokazać? jestem jakby trochę zielony w terminologii a może okaże się to równie dobre...
.
na obrazku po lewej pierścień T2 firmy Hama z wyjętym wewnętrznym pierścieniem i t2 do sowieckich obiektywów.
Według moich pomiarów to sowiecki jest odrobinę głębszy /nie ma takiego stopnia wewnątrz/ i ok 1/2 mm wyższy,wewnętrzne średnice różnią się dziesiątkami mm więc to chyba nie będzie miało praktycznego znaczenia.
Niestety nie mam żadnego obiektywu na którym mógłbym to sprawdzić praktycznie.
Niestety milimetry mają znaczenie... Chociaż mówią, że taki myk z T2 działa. Nie wiem, nie sprawdzałem. Jeśli jednak byś chciał oryginał na Alledrogo to tutaj. Drogo (ok. 100% więcej niźli T2) ale w ciągłej ofercie.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Milimetry tak ale w t2 zwykle różnica wynosi mniej niż milimetr. Mam obydwa adaptery, gdy Tair wróci do mnie mogę zrobić porównanie obydwóch adapterów. Z tym, że mój t2 to nie Hama a jakiś prosty chińczyk i wielkościowo wcale nie różni się od oryginału. A z tego co pamiętam kosztował kilkanaście złotych.
D100, N28-80/3.5-5.6D, P135/2.8, J200/4, I61L3/MC, N 70-300VR
Skontaktuj się z nami