Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: zakup netbooka

Domyślnie zakup netbooka

Mam w planach kupić netbooka, wybór padł na Asusa 1001PX. Większość ma wgrany system Win 7 starter (okrojona wersja). Mam pytanie czy to prawda, że win 7 starter obsługuje max 1 gb ramu ??
    D60 + D610 + Nissin Di622 + SB 700
    Tamron 24-70 2.8, N 35mm f/1.8G, Samyang 12mm f/2.8

Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 25-11-2010 o 22:57

Domyślnie

notebook a netbook to dwa rozne komputery
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Netbook

Domyślnie

na stronie windows7.pl znalazłem coś takiego:

"Kolejne ograniczenia sprzętowe dotyczą pamięci RAM (maksymalnie 1GB) oraz dysku twardego (250 GB lub w przypadku dysków SSD 64 GB)."
    D60 + D610 + Nissin Di622 + SB 700
    Tamron 24-70 2.8, N 35mm f/1.8G, Samyang 12mm f/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek00 Zobacz posta
    Mam w planach kupić netbooka, wybór padł na Asusa 1001PX. Większość ma wgrany system Win 7 starter (okrojona wersja). Mam pytanie czy to prawda, że win 7 starter obsługuje max 1 gb ramu ??
    Mam dokładnie ten sam model. Jako backup na zdjęcia sprawdza się dobrze. Niestety miałem ostatnio nieprzyjemność rozmawiać z ich działem technicznym i jest to pierwszy i ostatni sprzęt tej firmy.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek00 Zobacz posta

Niedawno kupilem netbooka, zdecydowalem sie na acera one 521 ze wzgledu na grafike i port hdmi. Byl tez najtanszy
    Tez spotkalem sie z opinia ze nie mozna wymienic ramu na wiekszy. System win7 to kiszka niestety, strasznie okrojony, nawet tapety nie wymienisz! Polecam Ubuntu Netbook.
    A tak w ogole to bardzo uzyteczna zabawka.

Pzdr

Domyślnie

ja mam asus eee 901, wersja z wbudowanym modemem, dysk 16 giga ssd, windows xp

smiga to jak glupie

Uprawnienia umieszczania postów