Dziś niestety nie miałam czasu zadzwonić do serwisu. Sesja od rana i spotkanie z klientami. I dzień zleciał...
Szukaj
Dziś niestety nie miałam czasu zadzwonić do serwisu. Sesja od rana i spotkanie z klientami. I dzień zleciał...
Ja się nie odzywałem, ale piszę teraz, u mnie w D100 po zgięciu umarł, a po wyprostowaniu ożył. Tylko nie wiadomo, czy tu będzie tak samo. Robiąc to bardzo delikatnie plastikową pęsetą można to zrobić praktycznie idealnie i wtedy jest ok.
Z drugiej strony to trochę dziwne, bo jak płacę 7k za korpus czy 5 k za szkło to jednak wymagam od tej ceny jakiejś jakości, nie tylko działania ale i wykonania, wytrzymałości...to się nazywa "wyzysk człowieka przez człowieka"!!
Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!
No niby tak, ale skoro zakupujemy już korpus jak by nie było dość profesjonalny to chyba wymagamy od niego czegoś a nie że byle pin od karty pamięci uśmiercał nasze body, czy brak jakichś elektronicznych zabezpieczeń żeby wraz z małym pinem nie poszła z dymem cała płyta główna i inne droższe jak by nie było części. Czy tak jak z tymi 24-70/2.8, przecież nie trudno chyba się domyślić że jak ktoś wyda 5k na obiektyw to nie położy go na szafkę i będzie oglądał (chociaż tacy też się mogą znaleźć) tylko będzie go czynnie używał i dość często eksploatował, więc jako tak takie mankamenty jak zacierające się pierścienie nie powinny występować w tej klasie szkieł IMO.
No właśnie o to chodzi! Jak sprzęt profesjonalny, z szybkim i celnym AF, plasowany jako sprzęt pod reportaż (wiadomo jakie warunki użytkowania), może się psuć przy prawidłowym wkładaniu karty w studio?
Co w takim razie z użytkowaniem w terenie, gdzie nie ma czasu, gdzie jest myk i już?
tomek20stencel5Coraz bardziej się zastanawiam....Ja się nie odzywałem, ale piszę teraz, u mnie w D100 po zgięciu umarł, a po wyprostowaniu ożył. Tylko nie wiadomo, czy tu będzie tak samo. Robiąc to bardzo delikatnie plastikową pęsetą można to zrobić praktycznie idealnie i wtedy jest ok.![]()
Nie zastanawiaj się tylko działajIm dłużej się będziesz zastanawiać tym więcej wątpliwości..
pinquin Ty tak we wszystkim taka nie zdecydowana ? Albo działasz i prostujesz piny , albo nie ma o czym dyskutowac i bierzesz koło do eksperta :]
Fx
W 90% rzeczy jakimi się zajmuję jestem dobra i wiem co robię. I wtedy idę jak burza. Ale kurcze, na kabelkach i drucikach nie znam się wcale. i dlatego boję się trochę :/
Poza tym to nie jest moje zapasowe body. Ani któreś kolejne prof. To jest druga lustrzanka po d80, wymarzona, wyczekana, ciężko zapracowana... Więc zrozum ciężar decyzji.
wyprostuj ten PINmoże zmartwychwstanie..
FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
"The wicked flee when none pursueth..."
Skontaktuj się z nami