Close

Strona 13 z 56 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Dziś niestety nie miałam czasu zadzwonić do serwisu. Sesja od rana i spotkanie z klientami. I dzień zleciał...

Domyślnie

Ja się nie odzywałem, ale piszę teraz, u mnie w D100 po zgięciu umarł, a po wyprostowaniu ożył. Tylko nie wiadomo, czy tu będzie tak samo. Robiąc to bardzo delikatnie plastikową pęsetą można to zrobić praktycznie idealnie i wtedy jest ok.

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

Z drugiej strony to trochę dziwne, bo jak płacę 7k za korpus czy 5 k za szkło to jednak wymagam od tej ceny jakiejś jakości, nie tylko działania ale i wykonania, wytrzymałości...to się nazywa "wyzysk człowieka przez człowieka"!!
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromax Zobacz posta
    Z drugiej strony to trochę dziwne, bo jak płacę 7k za korpus czy 5 k za szkło to jednak wymagam od tej ceny jakiejś jakości
    Nie narzekaj, cena jest wysokiej jakości.
    Krzysztof Paszkiewicz

Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

No niby tak, ale skoro zakupujemy już korpus jak by nie było dość profesjonalny to chyba wymagamy od niego czegoś a nie że byle pin od karty pamięci uśmiercał nasze body, czy brak jakichś elektronicznych zabezpieczeń żeby wraz z małym pinem nie poszła z dymem cała płyta główna i inne droższe jak by nie było części. Czy tak jak z tymi 24-70/2.8, przecież nie trudno chyba się domyślić że jak ktoś wyda 5k na obiektyw to nie położy go na szafkę i będzie oglądał (chociaż tacy też się mogą znaleźć) tylko będzie go czynnie używał i dość często eksploatował, więc jako tak takie mankamenty jak zacierające się pierścienie nie powinny występować w tej klasie szkieł IMO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromax Zobacz posta
    Z drugiej strony to trochę dziwne, bo jak płacę 7k za korpus czy 5 k za szkło to jednak wymagam od tej ceny jakiejś jakości, nie tylko działania ale i wykonania, wytrzymałości...to się nazywa "wyzysk człowieka przez człowieka"!!
    No właśnie o to chodzi! Jak sprzęt profesjonalny, z szybkim i celnym AF, plasowany jako sprzęt pod reportaż (wiadomo jakie warunki użytkowania), może się psuć przy prawidłowym wkładaniu karty w studio?

Co w takim razie z użytkowaniem w terenie, gdzie nie ma czasu, gdzie jest myk i już?

tomek20stencel5
    Ja się nie odzywałem, ale piszę teraz, u mnie w D100 po zgięciu umarł, a po wyprostowaniu ożył. Tylko nie wiadomo, czy tu będzie tak samo. Robiąc to bardzo delikatnie plastikową pęsetą można to zrobić praktycznie idealnie i wtedy jest ok.
    Coraz bardziej się zastanawiam....

Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

Nie zastanawiaj się tylko działaj Im dłużej się będziesz zastanawiać tym więcej wątpliwości..

Domyślnie

pinquin Ty tak we wszystkim taka nie zdecydowana ? Albo działasz i prostujesz piny , albo nie ma o czym dyskutowac i bierzesz koło do eksperta :]
    Fx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    pinquin Ty tak we wszystkim taka nie zdecydowana ? Albo działasz i prostujesz piny , albo nie ma o czym dyskutowac i bierzesz koło do eksperta :]
    W 90% rzeczy jakimi się zajmuję jestem dobra i wiem co robię. I wtedy idę jak burza. Ale kurcze, na kabelkach i drucikach nie znam się wcale. i dlatego boję się trochę :/

Poza tym to nie jest moje zapasowe body. Ani któreś kolejne prof. To jest druga lustrzanka po d80, wymarzona, wyczekana, ciężko zapracowana... Więc zrozum ciężar decyzji .

Domyślnie

wyprostuj ten PIN może zmartwychwstanie..
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Strona 13 z 56 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów