Close

Strona 9 z 56 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Pozwolę sobie dołożyć swoje 3 grosze:
    Jeśli po włożeniu karty aparat przestał działać, to znaczy, że układ elektroniki odebrał jakiś sygnał (np. zwarcie spowodowało podanie jakiegoś napięcia w nieoczekiwane miejsce). Nie ma pewności, że elektronika jest sprawna nadal, więc prostowanie pinów może nic nie dać - aparat nie ruszy.

Moje uszkodzenie było podobne, ale aparat działał cały czas. Nie prostowałem pinu (jednego), bo wiem czym by to sie mogło skończyć (piny są z tzw. 'nowosrebra' i pozłacane) - materiał jest mało plastyczny.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

wysłałbym do Berlina albo do Londynu razem z kartą i opisem.

Wolałbym zapłacić więcej za wysyłkę bo mam wrażenie, że tamte serwisy podejdą do uszkodzenia inaczej.
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    wysłałbym do Berlina albo do Londynu razem z kartą i opisem.

Wolałbym zapłacić więcej za wysyłkę bo mam wrażenie, że tamte serwisy podejdą do uszkodzenia inaczej.
    Nad Berlinem się coraz bardziej zastanawiam, bo mam przyjaciela, który tam mieszka i często trasy robi. Dałabym mu do ręki.

Domyślnie

Moja teoria na wygięte piny jest taka, że któraś z dziurek w karcie została zatkana przez ziarenko np. piasku. Jakoś innego wytłumaczenia nie potrafię znaleźć. Tym bardziej, że to była oryginalna karta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Ale ja właśnie tak nie chcę Ja chcę żeby na Postępu siedzieli mili panowie, którzy będą wierzyć w moją prawdomówność tak samo jak ja w ich fachowość i mi wszystko pięknie zrobią...
    Jak zmienią nazwę na ul. Zacofania

Domyślnie

Kolega mial ten problem, wyslal z karta, zrobili na gwarancji.
    Aparat D200.
    http://pjolo.blogspot.com/ "Albo mieć, albo być"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjolofoto Zobacz posta
    Kolega mial ten problem, wyslal z karta, zrobili na gwarancji.
    Aparat D200.
    Czyli jest nadzieja...

Domyślnie

Ja mialam dokładnie ten sam problem, też Nkon d700, robilam wesele i chciałam wymienić kartę, tak jak już ktoś powiedział nie ma możliwości żeby włożyć ją w inny niż prawidłowy sposob a ona za chiny nie chciala wejść. Oczywiście na siłe nic nie robilam. 2 piny się mocno wygiely. Uratował to wszystko mój mąż, który sprawną ręką je wyprostował i dzialaja bardzo dobrze, aczkolwiek przy każdej zmianie karty trzęsą mi się ręce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agamic Zobacz posta
    Ja mialam dokładnie ten sam problem, też Nkon d700, robilam wesele i chciałam wymienić kartę, tak jak już ktoś powiedział nie ma możliwości żeby włożyć ją w inny niż prawidłowy sposob a ona za chiny nie chciala wejść. Oczywiście na siłe nic nie robilam. 2 piny się mocno wygiely. Uratował to wszystko mój mąż, który sprawną ręką je wyprostował i dzialaja bardzo dobrze, aczkolwiek przy każdej zmianie karty trzęsą mi się ręce
    Ale czy komuś z tej okazji padł cały aparat? Czy tylko błąd karty się pojawiał?

Domyślnie

Mi się początkowo wydawało, że padł jak się jednak później okazał wyświetlał sie tylko bląd karty. Zdecydowanie twój przypadek jest trudniejszy. Skoro doszło do zwarcia może się okazać, że naprostowanie pinów nic nie da.

Strona 9 z 56 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów