Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Domyślnie partycja Recovery - da się usunać ?

Witam - aż mi głupio, takie durne pytanie, ale po prostu nie wiem .
    Nie chce tego na dysku - bo i tak przy przywracaniu formatuje się cały dysk - to na cholere mi, wole własne oprogramowanie typu "obraz dysku".
    Stąd pytanie - czy jak kupie laptopa gdzie na dysku jest ukryta partycja Recovery - to przy normalnym formacie dysku usunę ta partycje, czy wymaga to jakichś sztuczek i umiejetności.
    Jeśli tak - poproszę o łopatologiczny algorytm postępowania - chce mieć czysty cały dysk - jak to zrobić ?. Oczywiście zakładamy, ze mam na CD system i niezbędne później sterowniki.

Domyślnie

No pewnie, ze sie da. Sciagnij HirensCD i usun odpowiednim program. To jest po prostu partycja, jak kazda inna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    No pewnie, ze sie da. Sciagnij HirensCD i usun odpowiednim program. To jest po prostu partycja, jak kazda inna.
    ta... znaczy dokładniej ? najlepiej z linkiem do softu i opisem co i jak - albo jak małe pliki na forumowy email, no zawsze kupowałem laptopa z czystym dyskiem, a teraz prawdopodobnie standardowo będzie recovery - mogłbym wsadzić inny czysty dysk, ale ten wygląda sensownie i zadowala mnie bo 72--RPM więc bym go przystosował - tylko szczegóły proszę - "jak chłop kozie na granicy"

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    (...) mogłbym wsadzić inny czysty dysk (...)
    I tego się trzymaj, bo przy odsprzedaży laptopa będzie w stanie takim, jak go kupiłeś, a to przez wzgląd na obecność owej, Tobie niepotrzebnej partycji jest dość istotne.

Dyski w końcu nie są takie drogie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

wrzuc dowolna plyte instalacyjna windowsa, wystartuj laptopa z plyty. W instalatorze mozesz usunac lub sformatowac ta partycje

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    wrzuc dowolna plyte instalacyjna windowsa, wystartuj laptopa z plyty. W instalatorze mozesz usunac lub sformatowac ta partycje
    Jesteś pewien, że instalator windows będzie "widział' nietypową, ukrytą, partycję serwisową?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    I tego się trzymaj, bo przy odsprzedaży laptopa będzie w stanie takim, jak go kupiłeś, a to przez wzgląd na obecność owej, Tobie niepotrzebnej partycji jest dość istotne.

Dyski w końcu nie są takie drogie.
    generalnie masz racje, ale zawsze to kolejne 200 zł, a dysków juz mam na tyle i chetnie zaoszczędziłbym... a świadomy użytkownik chyba woli cd z systemem i sterownikami, plus AcronisTrueImage i kopia systemu czy aplikacji możliwa do przywrócenia w kilka minut bez szkody dla pozostałych partycji dysku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Jesteś pewien, że instalator windows będzie "widział' nietypową, ukrytą, partycję serwisową?
    własnie o to mi chodzi - mam wrażenie ze nie da sie tak prosto sformatowac dysku, po to jest "ukryta" własnie aby jej nie wywalic przypadkowo - i stad moje pytanie do speców

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Witam - aż mi głupio, takie durne pytanie, ale po prostu nie wiem .
    Nie chce tego na dysku - bo i tak przy przywracaniu formatuje się cały dysk - to na cholere mi, wole własne oprogramowanie typu "obraz dysku".
    Stąd pytanie - czy jak kupie laptopa gdzie na dysku jest ukryta partycja Recovery - to przy normalnym formacie dysku usunę ta partycje, czy wymaga to jakichś sztuczek i umiejetności.
    Jeśli tak - poproszę o łopatologiczny algorytm postępowania - chce mieć czysty cały dysk - jak to zrobić ?. Oczywiście zakładamy, ze mam na CD system i niezbędne później sterowniki.
    Partycja recovery ma kilkaset MB (u mnie 375 MB). Więc usuwanie jej jest bez sensu. W niczym nie przeszkadza przecież. A z pewnością zrobienia w zrobieniu własnego obrazu dysku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Partycja recovery ma kilkaset MB (u mnie 375 MB). Więc usuwanie jej jest bez sensu. W niczym nie przeszkadza przecież. A z pewnością zrobienia w zrobieniu własnego obrazu dysku.
    no tak, ale w HP córki nie udało mi sie podzielić dysku na dodatkowe partycje ( fakt, za pomoca W7 i z zainstalowanym systemem) ale pewnie gdybym sformatował dysk i postawił system od zera to dałby się podzielić na kilka partycji - a tak chce, bo tak już mam we krwi . Czyli zostawić - no można i tak.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów