Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Zapis RAW i D80

Domyślnie

Z tego co mówicie, to pozostaje mi tylko czekanie na pojawienie się Adobe Lightroom'a i spiracenie go (albo zakup na $199). To dla mnie jakaś paranoja, że producent nie daje z aparatem oprogramowania do wywoływania zdjęć. Czy orientujecie się czy Canon dodaje coś do swoich puszek ?
    pozdrawia nox
    pstrykam D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nox Zobacz posta
    Z tego co mówicie, to pozostaje mi tylko czekanie na pojawienie się Adobe Lightroom'a i spiracenie go (albo zakup na $199). To dla mnie jakaś paranoja, że producent nie daje z aparatem oprogramowania do wywoływania zdjęć. Czy orientujecie się czy Canon dodaje coś do swoich puszek ?
    nox, na razie Lightroom jest legalnie darmowy; całkiem przyzwoity Silkypix też. A do aparatu dostałeś PP 1.7, w którym wywołasz NEFy z D80. A jak nie dostałeś to sobie pobierz ze strony Nikona najnowszą wersję 1.7.5 ( za darmo )

faktycznie na stronie Adobe nie można już pobrać beta Lightrooma , a moja wersja " will expire"
    To tyle wspomnienia po darmowym RawShooterze
    Ostatnio edytowane przez BugsBunny ; 04-02-2007 o 14:53
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    BTW Tej karty SanDisk i tego programu. W sieci Komputronik jest w ofercie SanDisk Extreme III, ale z programem "RescuePRO Recovery Software", a nie wspominanym Capture One.

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=5190

Mozna prosic o jakis namiar na sklep internetowy, gdzie rzeczywiscie te karty sa sprzedawane z Capture One?
    Z gory dzieki.
    Dokładnie - sam jestem zainteresowany, gdyż ściągnąłem sobie wersję Trial i wygląda i zachowuje się to zupełnie dobrze, jednak kupowanie tego oddzielnie jest trochę forsowne (499 EUR). Z kolei Nikon Capture NX to pomyłka - to że, trochę muli komputer to jest mało powiedziane. Program zajmuje ponad 300 MB a pamięcie - masakra.

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

BugsBunny zgadza sie . Wszystko jest kwestia cracka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    LightRoom nie jest wart cracka
    lepiej kupić SanDiska Extreme i mieć znakomitą, pewną, szybką kartę oraz legalny, szybki i oferujący spore możliwości program chodzący nawet na archaicznym komputerze
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    LightRoom nie jest wart cracka
    lepiej kupić SanDiska Extreme i mieć znakomitą, pewną, szybką kartę oraz legalny, szybki i oferujący spore możliwości program chodzący nawet na archaicznym komputerze
    Na allegro można kupić tę kartę z Capture One LE. Czy ktoś wie może czym się różni wersja Pro od wersji LE?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Wojtaszek Zobacz posta
    Na allegro można kupić tę kartę z Capture One LE. Czy ktoś wie może czym się różni wersja Pro od wersji LE?
    Różnice znajdziesz na tej stronie:

http://phaseone.com/Content/Software.../WhyGoPRO.aspx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    jasne . rozumiem, że puszkę też buchnąłeś w sklepie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraftsman Zobacz posta
    jasne . rozumiem, że puszkę też buchnąłeś w sklepie.
    Dajcie na wstrzymanie Zaraz zacznie sie odnowa moralna i dyskusja o piractwie itd... Nie ma takiej potrzeby by to roztrzasac

Domyślnie

Zgadzam się z prz3mo. TO kazdego indywidualna sprawa. Wszystkie wymienione programy z crackami można ściągnąć za pomocą emule.

A czy orientujecie się czy ACDSee może "wywoływać" Nefy ? Uzywałem przez długi czas tego programu do przeglądania zdjęć i drobnych obróbek. Może warto do niego wrócić.
    Tutaj coś pisze, ale nie wiadomo w jakim kontekście.
    http://www.acdsee.com/products/acdseepro/rawformats

Dopisek
    Przyglądnąłem się temu bliżej. Trzeba kupić ACDSee Pro za 129.99
    Ostatnio edytowane przez nox ; 04-02-2007 o 20:16
    pozdrawia nox
    pstrykam D80

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów