Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: wytwornica dymu

Domyślnie wytwornica dymu

na dniach mam wykonywać sesje w SPA ... baseny, łaźnie, prysznice, sauny (fińskie, suche, parowe) itp...

i potrzebuje pilnie zakupić wytwornice dymu
    co możecie mi polecić???

jak ugryźć ten temat by kupić coś z sensem a jednocześnie nie przepłacić?
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Ja mam antari F-80, koszt ok. 200zł. Nagrzewa się z 10 minut, wypuszcza parę przez 1min, potem musi się dogrzać z 5min i można znowu przez 1min dymić. Do foto wystarczające, w 1min skutecznie zadymisz cale pomieszczenie ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photez Zobacz posta
    Ja mam antari F-80, koszt ok. 200zł. Nagrzewa się z 10 minut, wypuszcza parę przez 1min, potem musi się dogrzać z 5min i można znowu przez 1min dymić. Do foto wystarczające, w 1min skutecznie zadymisz cale pomieszczenie ;]
    aa wlasnie ktos wie jakie czasy nagrzewania maja dymiarki flash ? mamy tu jedna taka i w sumie nie wiem czy ona ma sie grzac i dziwnie brzydko pachniec przez ten czas, czy w tym czasie pompka ma pracowac czy wlacza sie pozniej ..bo w sumie to nikt nie wie w firmie czy jest walnieta czy po prostu ryzykowac i ja zostawic wlaczona na te 10 minut czy nie spali sie cos w srodku - kwestia tego kiedy ta pompka zasysajaca plyn do dymu zaczyna dzialac. Jakies doswiadczenia kolegow ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

U mnie przez pierwsze 10 minut nie da się włączyć pompki, od czasu do czasu tylko maly dymek z dyszy poleci. Myślę, że twój flash to podobna klasa i też tak działą.

Domyślnie

kupić saletrę i jak Pazura ganiac po planie zdjeciowym
    N i pare gratów

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Do zastosowań w pomieszczeniach zamkniętych, praktycznie każda wytwornica będzie dobra na potrzeby sesji zdjęciowych.
    Można odrzucić oczywiście najtańsze modele i szukać czegoś w przedziale 200-400zł ( z minimalną mocą grzałki ok 1000W ), do tego dokupić ciężki dym i będzie OK.

Domyślnie

A o suchym lodzie nie myslales?
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photez Zobacz posta
    U mnie przez pierwsze 10 minut nie da się włączyć pompki, od czasu do czasu tylko maly dymek z dyszy poleci. Myślę, że twój flash to podobna klasa i też tak działą.
    hmm.. tzn. ze ona wlacza sie pozniej juz tak ? bo juz dumalem nad tym ze moze pompka padla .. to co ryzykowac te 10 minut ? nic sie nie sfajczy tam ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

właśnie zaznajomiłem się z tym co mają na allegro i najciekawiej wyglądają te:

1) HQ Power 1200W - http://allegro.pl/megamocna-i-wydajn...266558336.html
    http://www.youtube.com/watch?v=4jTU7tbZE9A
    349 zł

2) PRO STAGE 1200W (z pilotem bezprzewodowym) - http://allegro.pl/show_item.php?item=1285008012
    379 zł

3) Antari F80z - http://allegro.pl/antari-f80z-f-80-z...285981694.html
    225 zł

teraz się zastanawiam czy jest sens płacić 150 zł więcej za te mocniejsze wytwornice - jeśli będę taką "dymiarkę" używał z 3 razy do roku

Sebastianito - suchy lód z tego co kiedyś widziałem w jakimś poście na forum daje bardzo ciężki (niski i gęsty) dym ... a mnie raczej chodzi o lekki i rozproszony dym

kupując wytwornice dymu mam do wyboru trzy różne płyny dające różny rodzaj dymu
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    kupić saletrę i jak Pazura ganiac po planie zdjeciowym
    TAK JEST!!!!

Miałczyk w prawo....
    Miałczyk w lewo....

Dawaj, dawaj......