Witam
Szuflada i to stara.
Pokazywałem kiedyś podobny kadr ale i temu chce dać szanse.
pozdr.
Szukaj
Witam
Szuflada i to stara.
Pokazywałem kiedyś podobny kadr ale i temu chce dać szanse.
pozdr.
eeee....
Po pierwsze - masz chyba lekko krzywy horyzont
A po drugie - Ty wandalu, pierw rozwalasz pomost, a potem nim się chwalisz?
Dobra, koniec żartów - do rzeczy. Podoba mi się ten pomost, chmurka na horyzoncie dodaje uroku, szkoda, że niebo trochę bije po oczach. Ale ogólnie rzecz biorąc - jestem zdecydowanie na Tak!
Horyzont jest chyba jednak prosty, to złudzenie wywołane przez linię chmur, zbieżną
z linią horyzontu. Generalnie mi się podoba, lubię zdjęcia pod światło i jasna plama na
niebie mi nie przeszkadza.
pozdrawiam Moritz
By się upewnić wrzuciłem sobie tę fotkę do LR i faktycznie jest taki poziomy pasek przejarany na tym niebie, ale minimalny. Poza tym zdjęcie bardzo na tak.
Wszystko jest tu zapięte na ostatni guzik, bardzo dobra praca.
LED ZEPPELIN
na temat horyzontu Nemeth już pisał i wyjaśniał niejednokrotnie trzeba zajrzeć do jego watków to się zapamieta i nie bedzie juz komentarzy - poza tym jak zwykle bdb dobrze obrobiona fotka, i bdb w ogólnym odbiorze![]()
Ta praca mi sie bardzo podoba...![]()
Technicznie to nie ma co analizowac bo wszystko ok, szczegolnie fajnie zlapales to swiatelko pelgajace po pomoscie...
Ale przejdzmy do analizy pt "jak odbieram to zdjecie i walorow artystycznych".
Otoz do mnie najbardziej przemawia fakt ze mamy pomost prowadzacy jak to pomost "wglab tafli" wody jeziora...dalej od brzegu...tylko ze akurat tutaj nie ma polaczenia z brzegiem, czyli pomost dokads prowadzi, ale nie ma poczatku, rozwijajac dalej to droga ktora gdzies prowadzi ale bez poczatku, czyli nie mozemy nia isc. Dodatkowe uzycie tutaj (wybacz sformulowanie) memlania daje nam lekka domieszke nierealnosci i zawieszenia w przestrzeni...tak jakby ten pomost byl droga ktora wylonila sie tylko na chwile z jakiejs innej rzeczywistosci, ale nie da sie na nia wejsc bo nawet nie ma poczatku...
P.S Jak sie zapatrujesz na moja "analize artystyczna", dodam ze pisana spontanicznie, wiec nie musi byc spojna i logiczna
?
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami