O przypadłościach tego nieudacznika (mechanicznych) było już wiele - wiadomo o co chodzi. Pierwsze problemy z zoomowaniem pojawiły się na gwarancji - zacinał się ale naprawili gratis. Teraz niestety już ponad rok po gwarancji - zacina/zaciera się zoom. S...koledzy z Postępu bez rozkręcania wydali werdykt 2,5-3kpln bo człon optyczny do wymiany (WIEDZĄ K... O CO CHODZI JUŻ DOKŁADNIE). Jakość zdjęć jest dalej SUPER, zoomuje ale ciężko jak by coś w środku przycierało.
Ma ktoś jakiś namiar do dobrego nie-Postępowego serwisu albo jakiś opis jak to rozebrać i naprawić???
Propozycja 3kpln za tę naprawę, gdzie wiadomo, że ten typ ma taki urok fabrycznie po prostu mnie rozp.....
To najgorzej wykonany pod względem mechanicznym badziew jaki miałem w Nikonie. Aby mieć pewność, że się nie zatnie, trzeba go chyba w pierzynie nosić, bo przedni wysuwający się człon (jego mechanikę) złożyli chyba inżynierowie z korei pn. Nawet Chińczycy by nie wypuścili takiego grata ZA 6KPLN!!!!
Niech tylko nikt nie pisze tu o złym użytkowaniu, nie jestem odosobniony w tym problemie wśród zacnych użytkowników tego grata.
Pomocy - Piotr
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami