Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Domyślnie Slubniaki - popyt

Widze ze slubniaki maja popyt - sezon ogorkowy.
    Dzisiaj robilem kalibracje/testy obiektywow po naprawie i juz sie pytali czy robie zdjecia slubne
    to juz 2 albo 3 raz z doskoku pytaja.
    hmmmm - moze warto by b ylo sie troche pouczyc - albo i nie
    Ale ogolnie ciekawe ze tyle osob fotografujacych - rowniez duzo slubniakow - a popyt nadal jest
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Rycerz
    Gość

Domyślnie

a jak brzmi pytanie?

Domyślnie

To nie bylo pytanie - bardziej spostrzezenie i informacja ze w tej sferze jeszcze sie w miare kreci
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Domyślnie

Bardzo odkrywcze spostrzeżenie

Domyślnie

Czasami mnie tak nachodzi
    A spostrzezenie dlatego ze kilku (nie wszyscy) moich znajomych narzeka ze nie ma zlacen albo ze malo placa.
    Teraz widze ze to kwestia na ile oni sa zorientowani i na ile szukaja tych zlecen.

Domyślnie

Tak, to te same trzy buczki, ino za szybką
    Blog

Domyślnie

Prezio bo na tym to polega
    Ludzie pytają wszystkich którzy mają lustrzankę o zdjęcia ślubne, wszystkich byle nie tych, którzy od dawna się tym zajmują bo szukają fachowców za 600zł, którzy pstrykną im 1000 lub nawet 2000 tysiące zdjęć bez obróbki na DVD i pamiątka gotowa

Oczywiście trochę ironizuję ale taka jest część rynku foto ślubnego.
    Nie pozostaje ci nic innego jak brać się za ten biznes i trzaskać 2k zdjęć bez obróbki albo jak inni brać się na poważnie i narzekać, ze klienci są rozpie.... szczeni
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek B Zobacz posta
    Ludzie pytają wszystkich którzy mają lustrzankę o zdjęcia ślubne, wszystkich byle nie tych, którzy od dawna się tym zajmują bo szukają fachowców za 600zł
    słuszna uwaga,
    jak tłumacze że osobiście nie robię zdjęć slubnych, ale mogę polecić jednego lub nawet pięciu dobrych fotografów którzy robią bardzo dobre zdjęcia to zainiteresowanie jakoś dziwnie wygasa...

no i pamiętaj, ludzie chętniej zapłacą więcej pieniędzy za tort, dekoratorkę wnętrz, limuzynę i wszystko inne [ niż za fotografa ]...bo to widać i jest się czym pochwalić przez znajomymi...

Domyślnie

Poza tym, który z tych doświadczonych fotografów zrobi 1-2tys zdjęć za 6 stówek?
    Żaden.
    Ich oferta jest tylko dla snobów i bogaczy

Prezio nie czekaj ani chwili dłużej.
    Dołącz do elitarnego grona fotografów ślubnych, a gwarantuje ci, że przestaną cię o zdjęcia ślubne pytać.
    Kłopot z nachalnymi klientami będziesz miał z głowy

Zapomniałbym.
    Bierz się za ten interes tym bardziej, że jak piszesz robią to twoi znajomi.
    To idealny sposób by popsuć sobie ze znajomymi relacje towarzyskie
    Sam to właśnie przerabiam.
    Nic tak nie cieszy jak nowa konkurencja wyrosła z grona dobrych znajomych, którym przez lata pomagało się w tej i innej sprawie ( tfu ... )
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek B ; 05-07-2010 o 08:56
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Domyślnie

Tak to bywa, choć to ciekawe zjawisko. Wydaje mi się, że to wynika z takiego naszego polskiego cwaniakowania. Nie pójdę do fotografa ślubnego bo on "dużo bierze", a tak może się uda złapać kogoś z wielkim czarnym aparatem za znacząco mniejsze pieniądze. Jednak jeżeli komuś odpowiada takie podejście do sprawy - to ja nie mam z tym problemów. Wolę aby tacy klienci byli fotografowani przez przysłowiowych "studentów za pińćset", niźli mieli by mi marudzić o wszystko, od pieniędzy po to jak ja mam fotografować.

Najbardziej mnie zainteresowało, gdzie Ty kalibrowałeś obiektyw że Cie tam PM znaleźli ?

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów