Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 128

Domyślnie

Odświeżę temat. Mam nikona D80 z tego co wiem ma dosyć mocny filtr odcinający IR. Jak będzie grał z filtrem Hitech ND 3.0?

Domyślnie

Czy moglibyście napisać na jakich konfiguracjach pracujecie i jak to jest z zafarbem.

d70 + Hitech 85 ND3.0 - jest zafarb.
    d80 + Hitech 100 ND2.4 - jest minimalny zafarb. itd

Mi osobiście brakuje d700 + ND 3.0 oraz 2.4?

Pytałem w innym wątku ale zapytam też tutaj. Jakie są różnice między Hitech 85 a Hitech 100?
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    cokiny daje się wycinać i wsadzić w obudowę filtra kołowego.
    pomysl jest dobry, nawet juz kiedys nad tym myslalem. tylko nie wykminilem czym to ciac? cutterem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trevor Zobacz posta
    Czy moglibyście napisać na jakich konfiguracjach pracujecie i jak to jest z zafarbem.

5D + Hitech ND 1.2 (4 dzialki) - rozowawy zafarb. potrafi byc dosc mocny.
    5D + B+W ND106 (6 dzialek) - ociepla kolory, ale bardziej zloto niz na rozowo
    5D + LCW Fader ND (2-8 dzialek) - daje dosc suche, zoltawo-zielonkawe kolory. nawet bardziej niz sloiki Sigmy

Cytat Zamieszczone przez Trevor Zobacz posta
    Pytałem w innym wątku ale zapytam też tutaj. Jakie są różnice między Hitech 85 a Hitech 100?
    takie jak miedzy 85 a 100. to po prostu okreslenie szerokosci filtra w mm. Hitech 85 to filtry prostokatne o szerokosci 85mm, wiec pasujace do rozmiaru Cokin P. Hitech 100 to szerokosc 100mm, wlazi to na Cokin bodajze Z i na uchwyty Lee, tudziez po prostu wlasne Hitecha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    pomysl jest dobry, nawet juz kiedys nad tym myslalem. tylko nie wykminilem czym to ciac? cutterem?
    Przyłączam się do pytania, mam Hitecha 85 i chętnie bym go wsadził do obręczy 77mm po filtrze UV ale nie mam pojęcia jak i czym to wyciąć to raz a dwa to z moimi manualnymi zdolnościami daję sobie 90% że coś spier... uszkodzę
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Domyślnie

dla zainteresowanych:
    Nikon D700 + Heliopan ND4.0 - brak jakiegokolwiek zafarbu
    Nikon D200 + Heliopan ND4.0 - brak jakiegokolwiek zafarbu
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shexbeer Zobacz posta
    Przyłączam się do pytania, mam Hitecha 85 i chętnie bym go wsadził do obręczy 77mm po filtrze UV ale nie mam pojęcia jak i czym to wyciąć to raz a dwa to z moimi manualnymi zdolnościami daję sobie 90% że coś spier... uszkodzę
    Najlepiej zlecić to dobremu tokarzowi, albo wyrzynarka i dopiłować papierem ściernym

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Najlepiej zlecić to dobremu tokarzowi, albo wyrzynarka i dopiłować papierem ściernym
    Jest ktoś z Trójmiasta kto się podejmie zlecenia? Koszta (ewentualnie ilość czteropaków) do ustalenia
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    takie jak miedzy 85 a 100. to po prostu okreslenie szerokosci filtra w mm. Hitech 85 to filtry prostokatne o szerokosci 85mm, wiec pasujace do rozmiaru Cokin P. Hitech 100 to szerokosc 100mm, wlazi to na Cokin bodajze Z i na uchwyty Lee, tudziez po prostu wlasne Hitecha
    kurcze; oczywiste, że aż wstyd...
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Domyślnie

Oczekuje na Big Stopera Lee (nie sposob cholerstwa dostac od reki), nasluchalem sie o problemie wpadajacego z boku swiatla, jednak jeden z naszych forumowych kolegow posiada takowy i jest zachwycony a przerabial juz ND400 i B+W ND3.0
    Sam bawilem sie ND3.0 i zafarbik wylazil po 30 sek naswietlania taki cieplo fioletowy.....do tego szal mnie bral podczas ustawiania kadru czy lapania ostrosci....i to odkrecanie filtra!!!!!
    Mam nadzieje ze Big Stoper sie sprawdzi......
    A widok pracy Hitecha mnie powalil......jestem w szoku ale to faktycznie moze byc wina filtra matrycy.....choc ja sie tam nie znam
    Jezeli mam cos polecac to tylko Lee ktore od niedawna testuje i napatzrec sie nie moge jak mozna robic zdjecia z filtrami i zachowac idealne kolorki! Rajsfoto.....no sam wyglad holdera Lee z rajsfoto zniecheca mnie do zakupu, on nawet nie wyglada jak holder Lee! Ceny maja bardzo europejskie Tak wiec polecam zakupy przez neta z Anglii z takich sklepow jak TeamWorkPhoto czy Morco oba sklepy sla do Polski i naprawde ceny sa nizsze niz w Rajsie a do tego 100% oryginal!

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów