yhy, ja "umiem" (choc od 1,5 roku nie mialem z tym jezykiem stycznosci) - jak wroce z zajec to moge to przetlumaczyc, ale na 1 rzut oka nie ma w tym tekscie nic ciekawego raczej....
Szukaj
yhy, ja "umiem" (choc od 1,5 roku nie mialem z tym jezykiem stycznosci) - jak wroce z zajec to moge to przetlumaczyc, ale na 1 rzut oka nie ma w tym tekscie nic ciekawego raczej....
no i nikt nie przetlumaczyl??? hmm no nic jak ktos pojawi sie kto umie niemiecki niech przetlumacyz to jeszcze
http://www.dslr-forum.de/showthread.php?p=1490557
D300 + D50 + T17-50/2.8 + N50/1.4D + N70-300VR + S8/3.5 Fish + V90/2.5 VMC + SB-800 + ....duzo checi na nauke
OK, to ja sproboje to strescic.
Gosc napisal ze szukal rezerwowej lampy do swojej stajni (sb800). W metzu sie upewnil czy Metz 58 oferuje wszystkie mozliwosci SB800 i go zapewnili ze tak.
PULSY:
zakres funkcji i jakosc zdjec z ta lampa jest super
Minusy:
* jakosc wykonania, obudowa, wyswietlacz i przyciski jest nieporownywalnie gorsza od NIkona,
* mocowanie (stopka) jest plastikowe i lampa sie kiwa (badz niedlugo zacznie sie kiwac).
pozdro
Strangelove
Ostatnio edytowane przez strangelove ; 12-01-2007 o 16:43 Powód: literowki
no to ja raz jescze,
jak ty wyszukujesz te opinie nie znajac niemieckiego?
no poczatki watku nic sie nie dzieje.
dopiero fult5000 pisze, ze mial go w rekach i znowu jest psioczenie na jakosc wykonania i plastkikowa stopke, woli dodac 10E do sb800, choc podoba mu sie drugi palnik
wri zachwyca sie 2 palnikiem ale z 40MZ-2, bo 58 jest poza jego zasiegiem finansowym
pozdro
strangelove
Ostatnio edytowane przez strangelove ; 12-01-2007 o 16:42 Powód: literowki
no ladnie czyli fukncjonalnie jest super ale jakosc wykonania lezy?ALF a jak z Twoimi innymi metzami? tez sa plastikowe i wygladaja jak zabawki?
jak wyszukije te opinie? google rzadzitylko trzeba sie umiec obslugiwac
duzo jest tez opini po angielsku
![]()
D300 + D50 + T17-50/2.8 + N50/1.4D + N70-300VR + S8/3.5 Fish + V90/2.5 VMC + SB-800 + ....duzo checi na nauke
Jakość wykonanania lampy 58 AF-1N jest bardzo dobra, w niczym nie ustepuje lampom Nikona -SB 800 czy wcześniejszej SB80DX. Tym razem nawet pod względem estetyki Metz nie musi miec kompleksów - lampa ta jest o niebo ładniejsza, mniejsza, lżejsza i lepiej wykonana od poprzedniczki - 54Mz4i
Mocowanie lampy - plastikowa stopka nie budzi najmniejszych zastrzeżeń - mocowanie pewne, stabilne, nie ma żadnego "kiwania", a tak na marginesie - mam Metza 40 MZ3i od 8 lat z podobną plastikową stopką i nie ma z nia najmniejszych problemów - prędzej wyłamie sie sanki w korpusie niz stopkę w Metzu.
Ktoś kto pisze że Metz 58 AF-1N wyglada jak zabawka chyba nigdy go nie mial w ręku, ani nawet nie widział.
Ostatnio edytowane przez Smurf ; 12-01-2007 o 22:38
Pozdrawiam:
Andrzej
Smurf to co napisalem tyczylo sie raczej stwierdzenie po opiniach z tego niemieckiego forum a tak swoja droga posiadasz 58 AF-1?? jezeli miales z nim doczynienia to moze napiszesz cos wiecej?![]()
Skontaktuj się z nami