Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 80

Domyślnie

Htc Hero/Magic spełniają wszystkie Twoje wymagania.
    Ze swojej strony zdecydowanie polecam.

Jedyne minusy, któe przychodzą mi do głowy to:
    -sam nie odpisuje na maile, które odbiera.
    -nie da się nim obrać jabłka.
    -nie dobiera skarpetek w pary.
    Po cichu liczę, że kolejna odsłona Androida rozwiąże te problemy

Edit: nie będę się powtarzał - kiedyś już pisałem w tym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....0&postcount=20
    Ostatnio edytowane przez Afrati ; 05-06-2010 o 20:10

Domyślnie

Jako uzytkownik Omnii 2 pozwole sobie sie wypowiedziec

Telefon wykonany bardzo solidnie i estetycznie, dobrze lezy w dloni. Wyswietlacz bajka - piekne kolory, gleboka czern i male zuzycie pradu. Widocznosc na sloncu nie gorsza niz innych telefonow (czytaj: we wszystkich widac tak samo kiepsko, ale da sie zyc). Wyjscie minijack na sluchawki, zlacze do ladowania i transmisji danych to microUSB.
    Aparat 5Mpix z autofocusem i flashem LED, dosc szerokie mozliwosi ustawien (jak na telefon), zdjecia bardzo przyzwoite, choc w slabym oswietleniu oczywiscie szumy wylaza. Moim zdaniem lepsze od japcofona, ale gorsze od Sony Ericssonow.

Bardzo duzo wewnetrznej pamieci (8GB + karta do 32GB), wymiana karty pamieci nie wymaga wylaczania telefonu.

Bateria to jest poezja - przy wylaczonym 3G, autoregulacji predkosci CPU i podswietlenia bateria zyje ponad 5 dni (ok. godziny MP3 dziennie, troche SMS i telefonow). Przez cala noc lezenia traci 1-2% ladunku. Zdecydowanie najwieksza, obok ekranu, zaleta tego telefonu - jak na smartfona jest nie do zajechania.

Jako, ze to Windows, to synchronizacja z Outlookiem i obsluga serwera Exchange sa bezbolesne.

GPS lapie szybko i bez bolu, Automapa smiga na tym jak szalona. Nie ma problemu ze slyszalnoscia i zrozumieniem komunikatow z wbudowanego glosnika. Minusem jest zuzycie pradu przez AM - godzina jazdy to 20-25% baterii. Moze w 6.5 sie cos poprawi, bo ma zaczac korzystac z wbudowanego light sensora. Oczywiscie, mozna sobie wgrac kazdy soft, ktory jest pod Windows Mobile, aczkolwiek osobiscie testowalem tylko AM.

Oczywiscie, sa i minusy:
    - na dzien dobry polecam wymiane softu; to, co wyprawiaja operatorzy, wola o pomste do nieba. Zamulaja ten telefon skutecznie, a interfejs Samsunga tez nie nalezy do najszybszych. Niekoniecznie trzeba sie ladowac w jakis recznie "gotowany" (ang. cooked) ROM typu Lite (czyli z usunieta masa smiecia - polecam), oficjalny Samsunga tez sie nada, byle bez dodatkow operatorskich. Do tego wylaczenie Samsungowego WidgetPlus i zastapienie go albo Samsung Today, albo zrezygnowanie z windowsowego Today i odpalenie nakladki typu SPB Mobile Shell czy PointSense UI. Tu juz kwestia indywidualnych preferencji. Ja uzywam Samsung Today i bardzo sobie chwale - czytelny i wygodny.
    Do tego obowiazkowo programik (wlasciwie skrypcik) AutoClosePatch, bo Samsung lekko spapral zarzadzanie pamiecia i bez niego mozna dostac (pardon my French) ****icy.

- trzeba uwazac na ladowarki USB i nie kupowac takich, ktore nie maja wyraznie napisane, ze dzialaja z i8000. Omnia 2 nieco inaczej wykrywa obecnosc ladowarki niz Nokie i wiekszosc niededykowanych ladowarek USB nie chce ladowac telefonu bez przerobek.

Mimo koniecznosci zrobienia pewnych czynnosci poczatkowych (wymiana ROMu, dogranie paru programow) uwazam ten telefon za swietny sprzet i zdecydowanie polecam. IMHO w kategorii jakosc/cena nie ma sobie rownych jesli chodzi o smartphone'y.
    Mialem w reku HTC HD2 i o ile wielki wyswietlacz robi wrazenie, to IMHO ten telefon jest po prostu niepraktyczny - za duza patelnia, zle lezy w kieszeni i niewygodnie sie go trzyma.

Jakbys mial jeszcze jakies pytania, to wal smialo
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja polecam HTC Hero bardzo przyjemnie mi się na tym pracuje. Dziennie odbieram jakieś 50 maili, mnóstwo sms. Rozmawiam około 2h. Baterię ładuję codziennie. Wszystkie aplikacje potrzebne są na miejscu w telefonie. Ew. można pobrać z Marketu.
    iPhone po JB też jest bardzo użyteczny i wygodny.
    Telefony na WM są już na starcie dla mnie przestarzałe. Ten system jest stary, po za grafiką nic się nie zmienia. Słabo jak dla mnie. Dobrze mi służył przez pewien czas, ale nie nadąża za światem.
    Symbian od Noki jest jeszcze starszy od Windowsa. Po Noki N96 raczej szybko telefonu z symbianem nie kupię. Chociaż n95 była udanym telefonem. N97 jak dla mnie nie równie nie udana jak n96. Niby nowe, powinno być lepsze a jest gorzej. Już o tym co zrobili z następncą E51 (bardzo udany telefon), czyli E52. Koszmar, przez to rozmawiać nawet się nie da.

Domyślnie

Od ok 8 miesięcy mam Omnię II. Jak dla mnie to spełnia wszystkie Twoje wymagania. Odbieram na niej maila z gmaila, przeglądam www przez świetnie działający i czuły moduł WI-Fi, da się obejrzeć bez problemu filmik (do tego akurat używam małego laptopa w podróży - nie oszukujmy się, filmy na ~4" LCD to żadna przyjemność...), sluży mi doskonale jako odtwarzacz muzyki po dokupieniu Kossów PortaPro (oryginalne dokanałówki też są bardzo dobre). Wyjście to minijack a nie jakieś dziwactwo - ważne.
    Nawigacja działa rewelacyjnie - AutoMapa fixa na gorąco łapie w kilka/naście sekund , na zimno w max minutę. Moduł się nie gubi, nie traci zasięgu. Czego chcieć więcej.
    Do tego uniwersalny uchwyt HR za ok 80zl i śmigasz w trasę
    Samsung bardzo często wypuszcza coraz nowsze ROM-y do O2, do tego jest masę "gotowanych" - od wyboru do koloru. Warto wywalić od razu brandowany ROM i wgrać czystego - chodzi znacznie szybciej bez ulepszaczy-zamulaczy.
    Bateria przy dzwonieniu ok 40minut dziennie, paru sms-ach, godzina dziennie muzyki, po kilka minut wifi trzyma bez problemu 4 dni więc jak musisz wydać 2x więcej a mieć telefon wytrzymujący w porywach jeden dzień to owszem, posluchaj przedmówców i kup HTC HD2
    Wyświetlacz AMOLED jest genialny - ostry, kontrastowy, widoczny nawet w słońcu.
    Aparat radzi sobie nadzwyczaj dobrze, choć testów nie robiłem
    Dużo wew. pamięci - ja akurat mam 8GB, są też modele 16GB. Do tego karta microSD 4GB w komplecie.
    Sądzę, że wytrzymały - upadł mi już kilka razy na beton i nic się nie stało, śladu nie widać poza delikatną ryską na narożniku. Co się dzieje ze szkłem w HD2 po lekkim upadku widać choćby po przygodzie admina i wielu podobnych w sieci... a to chyba ważne bo komu z nas nie wypadł kiedyś telefon...

Pewnie jest wiele innych podobnych pda, pewnie jeden jest trochę lepszy tu a trochę gorszy tam - dla mnie O2 to na dzień dzisiejszy idealny stosunek cena/jakośc.
    Mogę z czystym sercem polecić !!
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 05-06-2010 o 20:57
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgollob_jamessuchar Zobacz posta
    fakt... ale cenka trochę poza moim budżetem (zniszczył go już D700 ze szklarnią, wkrótce zniszczy bardziej Golf VI GTD )
    to HTC Hero lub coś ze stajni Samsunga - osobiście używam aktualnie Galaxy Spica i nie narzekam - integracja wszystkich usług google to coś cudownego. Gmail chodzi jak powinien, kalendarz jest przejrzysty i intuicyjny a przeglądarka szybka. Już niedługo pełna obsługa flasha... i bedzie miód malina. A sam telefonik całkiem ok i tani - bez aktywacji na allegro to koło 700zł za nówkę...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

dziękuję costi i nowart

rzeczowa i konkretna porada,
    myślę, że się skuszę a jakbym miał pytania to się pewnie zgłoszę na PW

tak właśnie słyszałem, że Nokia z serii N to niby fajne telefony, ale Symbian nie za bardzo na ten moment zdaje egzamin... szersze możliwości daje system operacyjny, z tym, że trochę tego już jest i chciałem zapytać jak sprawa wyglada a widzę, że nie najgorzej w przypadku Omni 2

jeszcze raz dzięki !
    Ps. jakby ktoś coś chciał dodać, to proszę bardzo
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Każdy telefon ma zalety i wady,nie ma aparatu idealnego.
    Każdy użytkownik chwali swoje,więc ja nie będę tego robił.
    Zerknij na SE Xperia X1,może Ci się spodoba,nową można kupić za 900zł z Automapą.
    Mnie się spodobała od pierwszego wejrzenia,choć wybierałem spośród wielu modeli,ale
    ja mam dość dziwny gust bo nawet Doda mi się podoba wizualnie .
    Blog

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

O Androidach trzeba pomyśleć. To nowy system więc ma trochę świeżości. Ja myślę za rok właśnie coś z Androidem kupić. Terazm męczę się na symbianie i niezbyt mi to leży.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    O Androidach trzeba pomyśleć. To nowy system więc ma trochę świeżości. Ja myślę za rok właśnie coś z Androidem kupić. Terazm męczę się na symbianie i niezbyt mi to leży.
    otóż to... oglądałem HTC Hero, Desire i HD2 - w ogóle nie zamulają i wg mnie lepiej pracuje się na tym dotykowym wyświetlaczu... coś zbliżone do iPhone (z tego co wiem wyświetlacz rezystancyjny czy pojemnościowy?)

z neta korzystał będę naprawdę sporo - Hero za mały wyświetlacz (takie odniosłem wrażenie), Desire byłby najodpowiedniejszy, ale podobnie wygląda wiele tańszy Samsung (działa jednak wolniej, no i flash)... gdyby była obsługa flash w Omnii 2 to pewnie bez wahania bym się zdecydował - bo zamulanie można załatwić softem (choć, z tego co dotarłem Desire ma taktowanie zegara procesora 1GHz i 512MB RAM oraz ROM ?)

Hero i Omnia II podobne, lecz Hero mniejszy wyświetlacz, z tym, że z Androidem... :S

HTC HD2 też ma Windows Phone, prawda ;> ?

Bo niestety sprzedawca nie umiał mi precyzyjnie powiedzieć czym konkretnie owe modele się od siebie różnią (z generalizował, że jak do przeglądania stron, zdecydowanie Android, jeśli nacisk na nawigację to Omnia 2)

mnie interesuje jeszcze możliwość komunikacji - komunikatory, także gg, ale i Skype bardzo mile widziany
    Ostatnio edytowane przez tgollob_jamessuchar ; 06-06-2010 o 12:11
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Używam Androida - jeśli chodzi o komunikatory, bez problemu GG, MSN i Skype (ten pierwszy ma klienta obecnie płatnego, ale można znaleźć w necie wersje starsze, darmowe - działają bez problemu, przynajmniej w moim wypadku). Do tego wybór przeglądarek (standardowy Chrome, Opera i Dolphin, wszystkie 3 są tak dobre, że nie mogę się zdecydować) i wygodna obsługa email (nie tylko z GMaila).

Używam też darmowych programów do nawigacji offline (czyli mapy zapisane na karcie pamięci) i choć nie jest to jakaś wybitna jakość - da się jeździć (a w razie czego można kupić np. CoPilot - używałem pirata przez jeden dzień, potem wróciłem do starego zwyczaju "niepiracenia").

Ja jestem zachwycony Androidem, uważam go za rewelacyjny system - mimo, że posiadam starą wersję (1.5, bo mam HTC Magic) i bardzo słaby sprzęt (mimo wszystko nie tnie, działa bardzo płynnie).

Wracając właśnie do mojego telefonu, czyli HTC Magic - niestety zdjęcia, które robi nie nadają się za bardzo do oglądania (nie zawsze mam przy sobie lustrzankę;P) i brakuje jakiegokolwiek podświetlenia (zdjęcia komórką to najczęściej jakieś notatki), dla niektórych problemem może być też brak jacka do słuchawek (ja używam jednak do tego dedykowanej mp3). Innych wad nie znalazłem.
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów