Szukaj
to na 2 to taki asfalt czy mi się wydaje?
D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
Never back down!
Nie rozumiem dlaczego tak nisko kadrowales w obu przypadkach (szczegolnie na 1, bo na 2 wyglada jakbys staral sie nie umieszczac nieba, ktore pewnie bylo do bani)... Ta droga, owszem moze i ciekawa, ale nie do przesady![]()
Co do konwersji, to mz wyszlo zbyt szaro...
Nikon http://greg77.com/
..... trochę za mało lasu, jak dla mnie![]()
To piach.
Niebo było nieciekawe. Przepałów bym uniknął czy to za pomocą szarej połówki czy 2 ekspozycji. A tematem miały być dróżki właśnie
A to mnie zaskoczyłeś... bałem się, że będzie zbyt kontrastowo i zdjąłem trochę kontrastu z pierwotnej wersji. Ale kłócić się nie będę bo i monitor mam do d... i w BW jestem początkujący
Dzięki za odwiedziny i uwagi.
Pozdrawiam
Michał
mi się jedynka podoba
natomiast na dwójce zareagowałem wychyleniem głowy - zła perspektywa - albo nie, dziwna...
Wiele osób jest przekonanych, iż podczas konwersji na bw wystarczy podnieść kontrast i z konwersji szaro-szarej mamy ładną czarno-białą. Mz nic bardziej błędnego, trochę to bardziej skomplikowane
Uważam, iż las w bw to bardzo trudny temat, i obdzieranie zdjęcia z koloru musi mieć uzasadnienie, np. pokazanie głębokich cieni drzew, stworzenie nastroju, pokazanie gry światła... W powyższych zdjęciach, przy tym świetle, uzyskanym klimacie, nastroju, nie widzę podstaw do robienia bw. To tylko taka moja opinia![]()
Ostatnio edytowane przez Proac150 ; 06-05-2010 o 15:25
Skontaktuj się z nami