Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Leśne drogi

Domyślnie Leśne drogi

Moja próba zmierzenia się z lasem w BW.
    Proszę o uwagi.

1.

2.
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

to na 2 to taki asfalt czy mi się wydaje?
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego tak nisko kadrowales w obu przypadkach (szczegolnie na 1, bo na 2 wyglada jakbys staral sie nie umieszczac nieba, ktore pewnie bylo do bani)... Ta droga, owszem moze i ciekawa, ale nie do przesady
    Co do konwersji, to mz wyszlo zbyt szaro...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego tak nisko kadrowales w obu przypadkach (szczegolnie na 1, bo na 2 wyglada jakbys staral sie nie umieszczac nieba, ktore pewnie bylo do bani)... Ta droga, owszem moze i ciekawa, ale nie do przesady
    Zeby uniknac przepalow.....??!?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Zeby uniknac przepalow.....??!?
    Dla mnie to jedyne wytlumaczenie... ktore przychodzi jako pierwsze na mysl...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

pelna zgoda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    to na 2 to taki asfalt czy mi się wydaje?
    To piach.

Niebo było nieciekawe. Przepałów bym uniknął czy to za pomocą szarej połówki czy 2 ekspozycji. A tematem miały być dróżki właśnie

A to mnie zaskoczyłeś... bałem się, że będzie zbyt kontrastowo i zdjąłem trochę kontrastu z pierwotnej wersji. Ale kłócić się nie będę bo i monitor mam do d... i w BW jestem początkujący
    Dzięki za odwiedziny i uwagi.
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

mi się jedynka podoba
    natomiast na dwójce zareagowałem wychyleniem głowy - zła perspektywa - albo nie, dziwna...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChollaYi Zobacz posta
    A to mnie zaskoczyłeś... bałem się, że będzie zbyt kontrastowo i zdjąłem trochę kontrastu z pierwotnej wersji.
    Wiele osób jest przekonanych, iż podczas konwersji na bw wystarczy podnieść kontrast i z konwersji szaro-szarej mamy ładną czarno-białą. Mz nic bardziej błędnego, trochę to bardziej skomplikowane
    Uważam, iż las w bw to bardzo trudny temat, i obdzieranie zdjęcia z koloru musi mieć uzasadnienie, np. pokazanie głębokich cieni drzew, stworzenie nastroju, pokazanie gry światła... W powyższych zdjęciach, przy tym świetle, uzyskanym klimacie, nastroju, nie widzę podstaw do robienia bw. To tylko taka moja opinia
    Ostatnio edytowane przez Proac150 ; 06-05-2010 o 15:25

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów