Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Problem z Firefoxem

Problem z Firefoxem jest. Zaczęło się wczoraj. Gdy rano po włączeniu kompa chciałem uruchomić liska wyskoczyło mi coś takiego:

Uploaded with ImageShack.us

Pomyślałem, trudno czasem się zdarza, przeinstalowałem dziada i sprawa wyglądała na zakończoną. Jednak dziś rano sytuacja się powtórzyła. Przeinstalowanie nic nie dało i nadal wyskakiwał ten sam problem. Jako że miałem nie najnowszą wersję programu, postanowiłem ściągnąć najnowszą i zobaczyć co sie stanie. O dziwo po zainstalowaniu, najnowsza wersja Firefoxa odpaliła. Radość jednak nie trwała długo. Kilka godzin temu musiałem wyłączyć kompa. Po ponownym włączeniu oczywiście lisek nie odpalił a przeinstalowanie nic nie daje. Teraz siedzę na IE bo Chrom również odmówił posłuszeństwa. Odpala się ale nie łączy się z żadną stronką. Żeby było dziwniej wczoraj Chrome działał normalnie. Jak tak dalej pójdzie to jutro i bez IE zostanę.
    Ktoś coś wie co się do diabła dzieje :/
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 23-04-2010 o 20:45 Powód: ort. "zakończonął", "powturzyła"
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

c-man
    Gość

Domyślnie

No ale:
    - jaki system
    - jaka wersja Firefoxa?

Domyślnie

Miałem to samo z Firefoxem. Jak wchodziłem na jakąś stronę (bloga) postawioną na Wordpress to tak się robiło.

Przesiadłem się na Chroma. IMO śmiga 100 razy lepiej.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clostermann Zobacz posta
    No ale:
    - jaki system
    - jaka wersja Firefoxa?
    System jedyny słuszny XP-ek, wersja liska najnowsza 3.6.5 bodajże

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    Miałem to samo z Firefoxem. Jak wchodziłem na jakąś stronę (bloga) postawioną na Wordpress to tak się robiło.

Przesiadłem się na Chroma. IMO śmiga 100 razy lepiej.
    Pół biedy jakbym nie mógł wejść na jakieś wybrane strony ale on mi się w ogóle nie odpala.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Odpal w trybie awaryjnym i wyłącz wszystkie dodatki, potem włączaj je po kolei i znajdziesz ten który to powoduje. Jeśli to dodatek oczywiście

Domyślnie

A klikałeś może w magiczny przycisk Szczegóły... ?
    A jak klikałeś to co zawierał raport?

To z reguły pomaga... przynajmniej mi się udało zlokalizować problem: raz chodziło o za małą ilość pamięci wirtualnej a innym razem strona w zapamiętanej sesji dawała ciała i zamulała kompa tak, że wyłączał FFoxa.
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Draqnov Zobacz posta
    Odpal w trybie awaryjnym i wyłącz wszystkie dodatki, potem włączaj je po kolei i znajdziesz ten który to powoduje. Jeśli to dodatek oczywiście
    Ha, żeby to było takie proste, w trybie awaryjnym też nie odpala.

Cytat Zamieszczone przez gregory_21 Zobacz posta
    A klikałeś może w magiczny przycisk Szczegóły... ?
    A jak klikałeś to co zawierał raport?

To z reguły pomaga... przynajmniej mi się udało zlokalizować problem: raz chodziło o za małą ilość pamięci wirtualnej a innym razem strona w zapamiętanej sesji dawała ciała i zamulała kompa tak, że wyłączał FFoxa.
    Przeglądałem raport, ale to dla mnie jak czytanie hieroglifów . Przejrzę go jutro dokładniej, jak nic nie wymyślę, podeślę go tu, może ktoś wtedy pomoże.

Domyślnie

A mnie firefox restartuje system
    Żadnych komunikatów, po prostu wszystko gaśnie i już.
    Wszystkie inne aplikacje działają ok.

Reinstalacja pomaga, moża uruchomić, a przy ponownym uruchomieniu znów to samo - reset systemu. Mam XP-ka.

Coś z tym firefoxem przekombinowali.

Domyślnie

no właśnie od kilku dni dostaję taki sam komunikat w firefoxie ....
    kiedyś potrafiłem mieć otwartych po 100-150 zakładek i działało
    a teraz (wersja 3.6.3) przy 50-80 otwartych zakładkach w FF ten błąd wyskakuje mi co godzinę ... a jak mam ze 100 zakładek to nawet co 10 minut
    coś spierniczyli .... i tu nie chodzi o dodatki bo tych od dawna nie zmieniałem
    po prostu coś te najnowsze wersje są niedopracowane
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    A mnie firefox restartuje system
    Żadnych komunikatów, po prostu wszystko gaśnie i już.
    Wszystkie inne aplikacje działają ok.

Reinstalacja pomaga, moża uruchomić, a przy ponownym uruchomieniu znów to samo - reset systemu. Mam XP-ka.

Coś z tym firefoxem przekombinowali.
    miałem dokładnie takie same objawy na Viście. Przeszedłem na 7 i na razie jest OK.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów