Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie Interesujący zamiennik MB-D10 razem z pilotem

Jak wiadomo D700 nie ma fotoczujnika, by użyć taniego bezprzewodowego pilota na podczerwień. Podobnie chyba jest w D300. Ale osobom, które rozważają kupno zamiennika gripa MB-D10, czyli Alphy, Delty, Phottixy, może interesująca wyda się taka oferta:

http://www.infoto.pl/pl/Products/103...10_pilot/Show/

Na pudełku widnieje firma JENIS i ma co ciekawe czujnik podczerwieni oraz bezprzewodowego pilota w zestawie. Grip kosztuje aktualnie 345 złotych, czyli dość sporo. Jest to więcej niż pozostałe zamienniki, ale jednocześnie sporo mniej niż oryginał.
    Na pierwszy rzut oka widać niezłe wykonanie, które wraz z ceną mogą sugerować sensowną jakość.

Ale sądząc po obrazkach, grip ma też potencjalne minusy. Po pierwsze widać jakieś okienko, klapkę, czy zaślepkę pod tylnym kółkiem nastaw. Nie wiem po to ona jest. Może albo przeszkadzać, albo pomagać. Druga sprawa to przełącznik typu zasilania pod dżojstikiem. Umiejscowienie może nie najtragiczniejsze, ale znów może denerwować, przy przypadkowym zaczepieniu lub omyłkowym przesunięciu.

Zatem warto by te elementy oraz jakość wykonania sprawdzić przed zakupem. Albo w razie niezadowolenia, skorzystać z możliwości odesłania sprzętu w ciągu 10 dni - jeśli tylko grip nie jest zapakowany w jakieś pozgrzewane folie.

Polska gwarancja na dwa lata to też zaleta.

A może już ktoś użytkuje ten wynalazek?
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 23-04-2010 o 14:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Po pierwsze widać jakieś okienko, klapkę, czy zaślepkę pod tylnym kółkiem nastaw.
    Takie okienko miałem też w zamienniku Delty do d200, nie wiem po co ono było ale bez rozkręcenia gripa nie szło go wyciągnąć
    Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Druga sprawa to przełącznik typu zasilania pod dżojstikiem. Umiejscowienie może nie najtragiczniejsze, ale znów może denerwować, przy przypadkowym zaczepieniu lub omyłkowym przesunięciu.
    Też taki przełącznik był i tam ale nie pamiętam aby zdarzyło mi się go przypadkowo przestawić.

Na zdjęciach ten zamiennik wygląda całkiem ciekawie, tylko jak z wykonaniem, bo uszczelniony to on chyba nie jest ?
    No i w stosunku do orginału mieści dwie baterie a orginał chyba jedną z tego co pamiętam
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Myślę, że jakby tam było jakiekolwiek uszczelnienie, to by się producent chwalił na lewo i prawo... Z ilością baterii to mnie osobiście nigdy nie przeszkadzała ich ewentualna wymiana. Nawet jeśli ma trwać 15 sekund.

Domyślnie

A tu masz rację, trąbili by o tym że jest uszczelniony.
    Ilośc baterii to i tak zaraz się znajdą co będą marudzić że ciężkie to teraz itp, nigdy nie dogodzisz
    Ciekaw tylko jestem jak z jakością wykonania w porównainu do rginału, be cena dużo lepsza od tego pierwszego
    no i pilot w zestawie

Domyślnie

To ja się jeszcze raz spytam:
    ma ktoś już może ten grip i może coś o nim napisać ?

Domyślnie

Podobny wynalazek ma Hahnel w ofercie, tyle ze z aku montowanym tako samo, jak w oryginalnym MB-D10.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

JENIS=DELTA i na odwrót.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Tutaj macie tego Hahnel.
    http://www.agito.pl/wezyki-i-uchwyty...tml?acc=359735

Też się zastanawiam nad gripem i pilotem.

Pzdr
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

Czy ktorykolwiek z tych gripow ma budowe choc troche zblizona do mb d10? Zdaje sobie sprawe ze za 200-300zl moze to troche nierealne jest zadac takiej jakosci jak w oryginale ale zeby chociaz nie skrzypialo nic i trzeszczalo bo ogladalem rozne zamienniki i o ile z lustrzankami entry level nie bylo jakichs razacych roznic tak podpinanie marnego plastiku do d300s czy d700 to troche herezja moim zdaniem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zetec Zobacz posta
    Tutaj macie tego Hahnel.
    http://www.agito.pl/wezyki-i-uchwyty...tml?acc=359735

Też się zastanawiam nad gripem i pilotem.

Pzdr
    Mam tego Hahnela i powiem szczerze że jak narazie wszystko z nim ok. Śmigam na nim już prawie rok i nic nie odleciało Nie ma żadnych luzów, trzyma się bardzo dobrze i na tym mi najbardziej zależało.

Nie miałem w rękach oryginalnego MB-D10 więc nie mam porównania ale z całym sercem mówię iż jestem zadowolony.

Pozdrawiam
    FOTOGRAFIA ŚLUBNA
    D700|D200|N24-70|N50/1.8|N85/1.8|SB800|SB900|
    " Nie ma światła bez cienia."

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów