Close

Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 209

Wątek: Netbook

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Dajcie kurna szanse. Ledwo go dostalem, a tu juz msconfigi mi chcecie wciskac Poza tym to dobrze obrazuje ile szajsu dorzuca Asus od siebie (-gg i skajp ). Pozniej to wywale wszystko (z akcentem na pozniej ).

Domyślnie

ja już ok półtora roku użytkuje lenove s10 - przebył ze mną ciężkie wyprawy, mocno latał czasem i nadal wygląda jak nówka i wszystko działa w 100% - a zdarzyło mi się iść w śniegu z deszczem do murowańca i po kilku h wylewałem wodę z klawiatury lub zaliczył parę zjazdów na rowerze i na nartach- bynajmniej nie po płaskiej trasie
    także mimo że to 'starsza' konstrukcja to polecam

Domyślnie

shaolin a jak wygląda kwestia nagrzania się tego maleństwa?

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

I głośności wentylatora.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Wylot cieplego powietrza jest z lewej strony obudowy, wiec trzeba uwazac majac go na nogach/na koldrze zeby sobie tego przypadkiem nie przytkac Grzac sie grzeje (nie powiem Wam ile st bo na razie mnie to nie interesuje , ale trudno zeby sie nie grzal - nvidia na pokladzie robi swoje Wentylatora nie slychac, przynajmniej wczoraj nie dawal znaku zycia ale chyba nie mial zadnej okazji ku temu zeby zaczac wyc. Zobacze dzisiaj jak go podrecze Z tego co widzialem w testach na necie to nikt na halasy nie narzekal

PS. Odinstalowalem polowe szajsu i od razu szybciej sie uruchamia zrobilem tez test i puscilem grubsze hd i tez smiga ladnie (w fullhd nie mam nic aktualnie, poza tym po co mam puszczac fullhd jak nie mam takiej rozdzialki, 720p dziala bezproblemow, o czym pisalem juz wyzej i co potwierdzily kolejne testy, wiec mi styka ). Aero windowsowe tez zapierdziela jak zly

EDIT: Wrazenia za dnia - odciski jednak zostaja ale nie ma problemu z ich likwidacja
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 16-02-2010 o 11:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Dajcie kurna szanse. Ledwo go dostalem, a tu juz msconfigi mi chcecie wciskac Poza tym to dobrze obrazuje ile szajsu dorzuca Asus od siebie (-gg i skajp ). Pozniej to wywale wszystko (z akcentem na pozniej ).
    ale o co biega?
    przecież pisałeś, że zaraz po zakupie stawiałeś Windę. Skąd więc te wszystkie śmieci?
    Ja pierwsze co robię po zakupie KAŻDEGO laptoka to format CAŁEGO dysku, włącznie z partycją recovery i toną śmieci na niej wgraną - stawianie z niej systemu i tak się prawie nigdy nie przydaje, przynajmniej mnie i wszystkim, którym pomagam z kompami. Na czysty system wrzucam sobie jedynie te dodatki producenta, które uważam za potrzebne - z reguły wyłącznie stery do jakiegoś sprzętowego "dziwactwa", do skrótów klawiszowych, pada itd itp...
    Resztę odpuszczam i każdy laptop chodzi jak burza w porównaniu do wersji pudełkowej, zapchanej producenckimi - w większości zbytecznymi - ulepszeniami
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Artur o nic nie biega Nie napisalem, ze stawialem winde od zera. Napisalem, ze sys zainstalowany i tyle (czyt. skonczenie instalacji preinstalowanego systemu). Na razie robie testy na zestawie producenckim bo chce sprawdzic co gdzie i jak (czyt. weryfikacja testow na necie). Dopiero pozniej bede robil to co trzeba (czyt. format, partycje itp). Myslales, ze jestem takim losiem, zeby pracowac na zawalonym szitem producenta sysie?

Czas uruchamiania spadl do ~40s.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Dubelek

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To jeszcze raz ja wrazenia dalsze - wifi chodzi, BT chodzi, sluchawki dzialaja usb dziala wszystko wskazuje na to, ze Asus zostanie u mnie a i na baterii chodzi poki co i daje rade w sumie nie podam Wam czasu dokladnego bo po drodze wskoczyl na tryb spiocha ale na pewno jest lepiej niz w moim starym lapku a jak zrobie mu apgrejd to bedzie jeszcze lepiej i tyle w tym temacie coby nie smiecic wiecej.

Jak ktos ma jakies pytania na temat tego Asusa to zapraszam na PW/GG#47617

Domyślnie

shao - a mógłbyś sprawdzić jakiś fhd w mkv na nim? planuje zrobić na podobnej konfiguracji jak ta zabawka htpc, ale nie mam pojęcia czy ma to sens przy materiale fhd
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów