Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Nagrywarka - problem

Zaistniał problem z moją nagrywarką. Jako lajkonik w tym temacie postaram się opisać problem. Problem zaistniał jakiś czas temu.

Po załadowaniu jakiejkolwiek płyty komputer się wiesza. Pojawia się taki obraz

i komputer przestaje reagować na jakiekolwiek działanie z mojej strony... nawet płyta nie wyjedzie z nagrywarki. Jedyne co pozostaje to reset, a właściwie wyłączenie komputera.

Nagrywarkę sprawdzałem na innym komputerze - sprzęt działa bez zarzutu... Więc padło na system (Windows XP). Pożyczyłem inną i o dziwo ta pożyczona działała bez zarzutu. Kupiłem nową (dla pewności) i przeinstalowałem system na nowo. Po miesiącu problem wrócił. Nowa nagrywarka i wiesza mi nowy system ponownie.

Sprzęt sprawdzony pod kątem wirusów...

Ktoś pomoże?
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

a taśmy IDE albo karta graficzna przyczyn moze byc duzo
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Czasem pojawiał mi się taki ekran jak zainstalowałem nowe stery do grafiki nvidii (integra), jak zainstalowałem starsze (sprzed ok. roku, ze strony producenta płyty) to problem zniknął.

Domyślnie

No tak ale dlaczego to się dzieje w momencie gdy nagrywarka zaczyna się rozkręcać ??? I tylko w tedy.... Po za tym sprzęt działa bez zastrzeżeń.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    No tak ale dlaczego to się dzieje w momencie gdy nagrywarka zaczyna się rozkręcać ??? I tylko w tedy.... Po za tym sprzęt działa bez zastrzeżeń.
    Zasilacz? Nagrywarka się rozkręca, potrzebuje prądu i siada napięcie. To oczywiście teoria. Zdalnie ciężko coś wyrokować.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Oszczędny w słowach Awatar overaid
    Miasto
    Stargard Szczecński

Domyślnie

Zmień kabel zasilający do nagrywarki, może ten robi jakieś zwarcie, kiedyś miałem taki przypadek.
    D700, N 24-70 2,8; N 70 - 200 2,8 VR I; N 105 MAcro 2,8,; 2 x SB 900; parasolki dyfuzory i inne bajery

Domyślnie

Powalczę z prądami... zobaczymy czy to to...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez overaid Zobacz posta
    Zmień kabel zasilający do nagrywarki, może ten robi jakieś zwarcie, kiedyś miałem taki przypadek.
    to bedzie to albo tasma

Domyślnie

No dla mnie sa dwie opcje......zasilacz lub ze plyta glowna zaczyna wolac "zezlomuj mnie"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No dla mnie sa dwie opcje......zasilacz lub ze plyta glowna zaczyna wolac "zezlomuj mnie"
    stawiałbym bardziej na zasilacz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów