Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Stonehenge

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Hdr czy jak to zwał, przed obróbką jest śmiertelnie nudne zdjęcie, po obróbce zyskało na dramacie i jest ciekawe. Dwójka chyba lepsza, bo na jedynce widać jakieś nieładne efekty na krawędziach.

Domyślnie

A dla mnie masakra....spaprana fota na maksa....photomatixoe nie idzcie ta droga.....bo do Wilka tutja daleko!
    Podaj NEFa to si epobawimy bo z tych jpgow niewiele sie da zrobic....gwarantuje ze efekt moze byc o 100 razy lepszy od tego tandetnego HDRa bo swiatlo miales ladne!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borsuke Zobacz posta
    bo wcale aż tak piękne nie było. I bez Hdr nie powyciągał bym tych chmur tak jak teraz

To jest zdjęcie bez korekcji (nie mogłem inaczej skadrować bo nie można było bliżej podejść a miałem stałkę).

Mozna podejsc tylko trzeba bilet kupic a nie jak malpka przez zielona siatke patrzyc wiem jak jest bo mam 6km do tego miejsca
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    ...........wiem jak jest bo mam 6km do tego miejsca
    No to Seba pokaz nam chocby malpke przez plot....chce zobaczyc bez HDRowej papki!

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    A dla mnie masakra....spaprana fota na maksa....photomatixoe nie idzcie ta droga.....bo do Wilka tutja daleko!
    Podaj NEFa to si epobawimy bo z tych jpgow niewiele sie da zrobic....gwarantuje ze efekt moze byc o 100 razy lepszy od tego tandetnego HDRa bo swiatlo miales ladne!
    Jakie ładne światło? Właśnie światło na oryginale jest fatalne.
    Moi drodzy, zrobiła się nagonka na hdr. Tymczasem problem jest taki że to nieobrobiony oryginał jest masakrą.
    Jest tak nudny, bez najmniejszych świateł, kontrastów, kolorów, jest tak żaden, że jedynie ostra obróbka, naprawdę bardzo ostra, jest w stanie zdjęcie uratować.
    Czy aż tak ostra jak autor zrobił? Nie wiem. Może autor opublikuje nef-a to zrobimy taką wspólną naradę nad obróbką.
    Bo nawet jak to się nazywa "hdr", to i tak jest to lepsze od oryginału.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Racja, straszny kicz. Ostatnie "świeże" zdjęcie z tego miejsca to chyba Marcin Stawiarz zaprezentował.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Racja, straszny kicz. Ostatnie "świeże" zdjęcie z tego miejsca to chyba Marcin Stawiarz zaprezentował.
    Stawarz ma swoją technikę i co robi to nie jest czysta fotografia ale grafika.
    O co tutaj się spieramy? Do mnie tak naprawdę żadne z tych zdjęć nie trafia, chociaż jakby na torturach kazali mi jedno wybrać, to bym wybrał dwójkę. A na pewno nie oryginał.
    Dwójka jeszcze może być, chociaż rzeczywiście może być uznana na "kiczowatą" bo jest przerysowana i przesaturowana. Poszła za daleko. A mimo to wygląda lepiej niż oryginał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Czy aż tak ostra jak autor zrobił? Nie wiem. Może autor opublikuje nef-a to zrobimy taką wspólną naradę nad obróbką.
    wlasnie o tym pisalem

Domyślnie

Aż boję się odezwać.
    Oryginał masakra, rozumiem, że hdr z niego jedynego został zrobiony?
    I pewnie dlatego taki efekt
    Ależ jestem ciekawa co z nefa da się wyciągnąć

Domyślnie

Ostatnie jest ok, zastanawiam sie czy faktycznie nie za zolte te skaly wyszly, ale wsio poza tym jest dla mnie OK
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów