Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Kabel "ethernet".

Potrzebuję kupić dłuższy kabel do połączenia karty sieciowej w kompie z routerem.
    I nie wiem jaki kabel (z założonymi już końcówkami) kupić

Czy ma być taki:
    CAT 5e UTP Patch Cables
    czy taki:
    CAT 5e Cross-Over Cables

Pomożecie?

Domyślnie

Ten pierwszy. Ten drugi służy do bezpośredniego łączenia komputera z komputerem, gdy wyposażone są w karty sieciowe starszego typu.

Domyślnie

oba powinny dzialac. Dodatkowo jak napisal kolega wyzej, crossem mozna laczyc dwa kompy

Domyślnie

Dzięki.
    Już wiem na co "zapolować"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    oba powinny dzialac. Dodatkowo jak napisal kolega wyzej, crossem mozna laczyc dwa kompy
    A niekoniecznie. Tańsze routery wykryją crossover, ale na przykład sprzęt Cisco już nie. Do podłączenia komputera do urządzenia sieciowego używamy nie-crossa
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    A niekoniecznie. Tańsze routery wykryją crossover, ale na przykład sprzęt Cisco już nie. Do podłączenia komputera do urządzenia sieciowego używamy nie-crossa
    Trzeba przeczytać w specyfikacji technicznej danego routera.
    "Po bożemu" powinien być użyty zwykły kabel, niekrosowany.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

zawsze mozna odkrosowac jak komus sie chce

Domyślnie

Ucinając wtyczkę Mieliśmy w poprzedniej firmie praktykanta, student informatyki jakiejś prywatnej uczelni. No nic chłopak nie wiedział, więc dałem mu 100m kabla, schemat, zaciskarkę i pudło Rj-45. Facet tak kilka dni zaciskał krótkie kable do krosownicy. Wynik: ~90% kabli niezdatnych do użytku Okazało się że chyba jakiś lekki daltonista, bo większość kabelków miała kolory pomylone.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

sie dziwisz jak z prywatnej wzieliscie, cud ze w ogole sie nie zabil ta zaciskarka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    sie dziwisz jak z prywatnej wzieliscie, cud ze w ogole sie nie zabil ta zaciskarka
    Rozgarnięty uczeń podstawówki sobie z takim zadaniem powinien poradzić. Tego "studenta" przez grzeczność nie nazwę należnymi epitetami.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów