Szukaj
I zaczęło to przypominać wydruki - Dzięki Wielkie jeszcze raz dla Ciebie i Toma01: )))
Dalej tylko nie wiem jak przyłożyć białą kartkę papieru względem monitora do wyregulowania jasności. Za monitorem mam lampkę, w pomieszczeniu nie ma innych źródeł światła, są ciemne rolety, tak generalnie pomieszczenie jest przyciemnione.
Monitor na chwilę na płasko na blat, położyć obok kartkę i dopasować?
Przystawiając kartkę obok stojącego monitora kartka oczywiście jest ciemna bo lampka jest z tyłu bo potrzebuje światła odbitego... od otoczenia, od tej chyba lampki. Tylko nie wiem czy zrobienie tego w ten sposób ma sens...
.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Miałbym szybkie pytanie do Pana Tom 01 - wiem że to trochę nie ten dział, ale też dotyczy kalibracji. Otóż czy zintegrowana karta graficzna z procesorem w nowych procesorach Intela z serii "i" np I 3 540 nadaje się do kalibracji pod monitor Eizo, czy lepiej dać sobie spokój i od razu kupić oddzielną?
Karta jest bez znaczenia, o ile tylko ma wyjście DVI/HDMI/Display Port. Aliści zakup dodatkowej oddzielnej nie jest pomysłem złym - ostatnio kupiłem nowego Radka 4550 (stary nie był w stanie uciągnąć rozdziałki 2540x1600) mojej ulubione firmy Sapphire z pamięcią 512MB i - co najważniejsze - chłodzeniem pasywnym za oszałamiającą kwotę 165PLN - Photoshop CS4 z włączonymi bajerami zapieprza na niej bezproblemowo, polecam.
No właśnie - Czornyj - chodzi mi o to, że tego Radka (tyle, że zrobiony przez Gigabyte) też mam na oku, zainwestowałem w Eiso, nowy komp, tak więc teraz trochę tak głupio skąpić na oddzielną kartę graficzną - choć ta zintegrowana w procesorze i3 530 ma całkiem dobre recenzje - tylko, że mi chodziło by o kolory itd, a nie szybkość w 3D, bo ani PS 3 ani Lightroom karty do obliczeń nie wykorzystują - z tego co wiem.
Co możecie powiedzieć o monitorze eizo S2402WH-BK
Zamierzam na dniach zmienić swojego s1931 na coś większego. W zasadzie warunek mam jeden, rozdzielczość min 1920x1200 oraz dobre odzwierciedlenie kolorów. Jeśli nie ten model to może jest inny godny uwagi?
Aha, cenowo najlepiej do 3kzł
Myślałem jeszcze nad SX2262WK ale czy ja go wykorzystam?wątpię a jednak kilka stówek można zaoszczędzić.
Ostatnio edytowane przez piwkoo ; 24-01-2010 o 17:15
opis w fazie przygotowań ...
S2402 to syf na TN-ie, przy twoim budżecie polecam NEC 2490WUXi2 lub Eizo S2243W.
Dzięki Czornyj za szybką odpowiedź, biorę radę do serca. Po przemyśleniu zostanę przy Eizo S2243W.
opis w fazie przygotowań ...
Skontaktuj się z nami