Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Panoramka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    sigmy to tu malo widac
    to szklo nadaje sie idealnie do pojedynczych kadrow najlepiej z przedplanem
    Heh......ze z przedplanem to juz wiem.....ale was teraz bede meczyl takimi kadrami

Obiecuje poprawe....jak tylko sprawy w domu mi sie wyjasnia to jade w plenerki....bo na jednym sie nieskonczy
    BEDA SAMOGRAJE!!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Heh......ze z przedplanem to juz wiem.....ale was teraz bede meczyl takimi kadrami

Obiecuje poprawe....jak tylko sprawy w domu mi sie wyjasnia to jade w plenerki....bo na jednym sie nieskonczy
    BEDA SAMOGRAJE!!!!
    proponuję Ci za radą Grudzinskyego zająć się na razie pojedyńczymi kadrami bo będziesz miał szeroko i warto to wykorzystać w pojedyńczych strzałach jak opanujesz szkło to panoram Twoich będzie sie strach bać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    proponuję Ci za radą Grudzinskyego zająć się na razie pojedyńczymi kadrami bo będziesz miał szeroko i warto to wykorzystać w pojedyńczych strzałach jak opanujesz szkło to panoram Twoich będzie sie strach bać
    Tak zrobie......nareszcie patrzac przez wizjerek widze stopy.....hehe to daje mozliwosci

Domyślnie

Tak zrobie......nareszcie patrzac przez wizjerek widze stopy.....hehe to daje mozliwosci
    nie przesadzaj, az tak szeroko to nie jest no ale z drugiej strony jak sie przesiadles z 17-50 to roznica jest. jeszcze nie raz bedziesz klnac, ze przydalo by sie szerzej i wtedy wlasnie do akcji wchodzi bezdech i szybkie kadrowanie dwie klatki i panoramka gotowa...i jak szeroko jak masz polara to uwazaj bo polaryzuje tylko pol kadru, czasami 1/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    nie przesadzaj, az tak szeroko to nie jest no ale z drugiej strony jak sie przesiadles z 17-50 to roznica jest. jeszcze nie raz bedziesz klnac, ze przydalo by sie szerzej i wtedy wlasnie do akcji wchodzi bezdech i szybkie kadrowanie dwie klatki i panoramka gotowa...i jak szeroko jak masz polara to uwazaj bo polaryzuje tylko pol kadru, czasami 1/3
    A widzisz dobrze wiedziec z tym polarem.....przyblizysz czemu tak sie dzieje?

Domyślnie

A widzisz dobrze wiedziec z tym polarem.....przyblizysz czemu tak sie dzieje?
    z wlasnych obserwacji na roznych szklach (18-70 i 10-20) wywnioskowalem, ze 10mm to zbyt szeroko by polar zadzialal. przy 15mm jest juz normalnie. podejzewam tez konstrukcje przedniej soczewki na szkle 17-35 Nikkora takie bajery sie nie dzieja, a kat widzenia ma ciutke wiekszy niz s10-20

Domyślnie

Nie pisałem nic o tym zdjeciu bo jakos nie mialem koncepcji, a wiec, obróbkowo i kolorystycznie to ja jestem (jak zawsze u ciebie) na TAK, natomiast kadrowo nie bardzo, tez walczylem z panorama ale dalem se siana.

Domyślnie

Obserwuję zmagania z nowym słoikiem i muszę powiedzieć,że,jak dotychczas,nie jest najlepiej.Kadry,jak to kadry,ale i kolorystycznie i obróbkowo nie jest jak było...softu ,chyba, nie zmieniałeś...?
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Obserwuję zmagania z nowym słoikiem i muszę powiedzieć,że,jak dotychczas,nie jest najlepiej.Kadry,jak to kadry,ale i kolorystycznie i obróbkowo nie jest jak było...softu ,chyba, nie zmieniałeś...?
    Eeee nic nie zmienilem.....poza slojem....tak na serio to wybralismy sie na plener testowy w dosc trudnych warunkach pod swiatlo!
    Popracuje nad tym!
    Obiecuje

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów