Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    _igi
    Gość

Domyślnie Krajobrazy USA - Dolina śmierci, Yosemite i inne

Witam,

chciałbym zamieścić kilka swoich prac, tym razem już z Nikona

Zdjęcia były zrobione w parkach Big Sur, Dolina Śmierci, Yosemite i podczas drogi dookoła USA.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Liczę na konstruktywne komentarze, może będę już wiedział co powinienem poprawić, jak następnym razem tam pojadę (a pojadę, uparłem się )

Domyślnie

Kurcze kolor by się przydał.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

jest kilka naprawdę ciekawych fot, kadrowo mz. najciekawsza ósemka, ale obróbkowo niestety popatrz szczególnie na niebo

Domyślnie

Jest szansa na kolor?
    Za Harbem.... 8 najlepsza (ale...)... 2 tez kadrowo mi sie bardzo widzi.
    Ostatnio edytowane przez Paablitos ; 11-01-2010 o 09:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    jest kilka naprawdę ciekawych fot, kadrowo mz. najciekawsza ósemka, ale obróbkowo niestety popatrz szczególnie na niebo
    Podpisuję się pod tym. Zapytam jeszcze dlaczego nie kolorze ?. Tak piękne miejsca pokazać w BW to mz profanacja.

Domyślnie

Nic nowego nie napisze - mysle bez koloru te zdjecia duzo traca (chociaz nie wszystkie)...
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Przedmówcy maja racje: niektóre kadry (a raczej ich większosc), az sie prosza o kolory
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Też nie wiem dlaczego nie kolor. Rozumiem że autor starał się wzorować na Adamsa, tylko że u Adamsa to były filtry, bogactwo tonów, odcieni, szczegółów. Tutaj na większości z tych fotek nie ma praktycznie nieba. Gdzie się ono podziało? Biała plama zamiast nieba?
    Czyli albo pokazujemy w całej gamie kolorów, ale jak idziemy w b/w musimy to zrobić bardzo dobrze. Konwersja koloru do dobrego b/w to co najmniej godzina na jedno zdjęcie. Co najmniej. A nie po prostu desaturacja albo automatyczny filtr.
    Ale chwalę ten secik za zróżnicowanie kadrów. Za wielowymiarowość spojrzenia. Techniczne wykonanie b/w według mnie kompletnie padło, ale same kadry się bronią.
    Jako winnera to bym wskazał #11. Jedyne gdzie wykonanie b/w miało sens, bowiem uwypukliło szarość i mglę.

Domyślnie

tak dziesiatke w kolorze zobaczyc.... ahhhh
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Za przedmówcami, te zdjęcia aż się same proszą o kolor.
    “Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.”
    Robert Bresson

Moja mała galeria.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów