Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Rybak II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Kolejna świetna fotografia.
    Kompozycyjnie wolę wersję I
    Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ja również ale fotka równiez bdb

Dzieki A ja cos nie moge sie zdecydowac

Cytat Zamieszczone przez wojtek6308 Zobacz posta
    Mnie osobiście ten kadr i ta tonacja jeszcze bardziej się podoba klasa.
    Dzieki Wojtek, ciesze sie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    Wow !! Chcialbym cos takiego miec na scianie Najlepiej na cala
    Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba Moze kiedys kupie drukarke, to Ci wydrukuję

Domyślnie

Ten rybak to już nie jest Ten rybak. W pierwszym podejściu rybakiem byłam zachwycona - ładnie poukładane - jasno, ale nie za dużo i ładnie przechodziło w ciemniejsze tonacje, i jeszcze rybak był dość wyraźny. Na pokazanym teraz jest bardzo dużo jasnego, wprawdzie mniej ciemniejszych elementów, ale przedstawione są w głębszej tonacji, no i rybak jest już bardzo niewyraźny.

P.S.
    To ja poproszę o wydruk pierwszego rybaka, jeśli można
    Ostatnio edytowane przez barbi ; 02-01-2010 o 01:26

Domyślnie

Zwaracajac uwage na szczegoly, to mz bez porownania. Pewnie, ze git jak sie luknie na sekundke. Jednak postaralem sie porownac obie fotki i ta poprzednia jest o wiele lepsza mz. Nie rozumiem pytania o tonacje. Ten kadr-spojrzene jest rzeczywiscie inny. Tez ciekawy i dobry. Tam jednak porownujac oba, jest jakis czar i glebia zachwytu polaczona z lepsza konwersja. Tam, na tych kamolach czuc czar tej glebi...(spojrz na kamienie po lewej.Az spiewaja jakas glebia i trojwymiarowoscia). Reasumujac 2-ka do kosza porownujac obie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Ten rybak to już nie jest Ten rybak. W pierwszym podejściu rybakiem byłam zachwycona - ładnie poukładane - jasno, ale nie za dużo i ładnie przechodziło w ciemniejsze tonacje, i jeszcze rybak był dość wyraźny. Na pokazanym teraz jest bardzo dużo jasnego, wprawdzie mniej ciemniejszych elementów, ale przedstawione są w głębszej tonacji, no i rybak jest już bardzo niewyraźny.

P.S.
    To ja poproszę o wydruk pierwszego rybaka, jeśli można
    A wiec, dzikeuje za dlugą wypowiedz - cenie to. Mowisz, ze na Rybaku 1, ów człowiek był bardzo widoczny, a tu juz nie. Pierwsze zdjecie bylo naswietlane okolo 30s - czyli rybak jest wyrazny. Zdjecie drugie, czas ekspozycji to okolo 90s - czyli dużo dłużej i czlowieczek troszkę się rozmazal Powiem szczerze - chciałbym, żeby był bardziej rozmyty, to nada dynamiki zdjęciu. Powiem tak - i tak rybak był świetnym modelem, wytrzymywał po minute praktycznie w bezruchu, co widać Co do tonacji, to zrobiłem inna, nie jest to typowe BW, taki eksperyment. Dlatego pytam czy sie podoba. Ta fotografi jest dosyc mocna, duzy kontrast i winieta, ale ja to lubie.

Tu jest link do jednego z wielu autorów swietnego BW http://www.denisolivier.com/p_sets.p...&sid=-9990&lg=. Ja na takim Bw zaczynam sie wzorować.

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Zwaracajac uwage na szczegoly, to mz bez porownania. Pewnie, ze git jak sie luknie na sekundke. Jednak postaralem sie porownac obie fotki i ta poprzednia jest o wiele lepsza mz. Nie rozumiem pytania o tonacje. Ten kadr-spojrzene jest rzeczywiscie inny. Tez ciekawy i dobry. Tam jednak porownujac oba, jest jakis czar i glebia zachwytu polaczona z lepsza konwersja. Tam, na tych kamolach czuc czar tej glebi...(spojrz na kamienie po lewej.Az spiewaja jakas glebia i trojwymiarowoscia). Reasumujac 2-ka do kosza porownujac obie
    Dzieki za wyczerpującą odp Co do tonacji, jest zdecydowanie inna - mocna. To taki eksperyment, dlatego pytam. Te zdjęcie ma mocniejszą obróbke, wieksze kontrasty, wieksza winieta. Rozumien, moze sie nie podobac Nie każdy lubi mocne BW, ja bardzo

Raz jeszcze dziekuje
    Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 02-01-2010 o 02:24

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Moje zdanie kolega już zna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mich77 Zobacz posta
    Tu jest link do jednego z wielu autorów swietnego BW http://www.denisolivier.com/p_sets.p...&sid=-9990&lg=. Ja na takim Bw zaczynam sie wzorować.
    Jestem naprawdę mniej niż amatorem, bo bardzo z krótkim stażem, ale nadrabiam praktyką w miarę możliwości. Nie czytam książek o fotografii, nie przeglądam instruktaży o obróbce w programach - próbuję wszystkiego po swojemu. Zaglądnęłam do wskazanego przez Ciebie linku, i powiem Ci: potwierdzam w całej rościągłości wcześniejsze moje słowa. A będąc laikiem mogę się tylko cieszyć, że nie jestem w błędzie.
    Ostatnio edytowane przez barbi ; 02-01-2010 o 02:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Moje zdanie kolega już zna
    Ja nie znam,a forum, niby,jawne.....?...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Nic dodać, nic ująć - super fotka
    D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600

Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson

Domyślnie

Obydwie "rybakowe" prace IMO bardzo dobre.
    Ja wybiorę wersję pierwszą, bo po prostu była pierwsza.
    I tak to już jest IMO, że popełniając bardzo dobrą pracę, a potem następne, człowiek zawsze będzie porównywał je do pierwowzoru.
    Chociaż każda niby inna, każda dobra, to jednak zawsze ta "pierwsza" najbardziej zapada w pamięci.

Ogólnie wielki szacun za pomysł i wykonanie. Bez wątpienia są to prace, do których się wraca, takie które zapadają w pamięć. I o to chodzi !

Domyślnie

Nie ma co biadolić Rybak II równie udany jak Rybak I
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów