Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Wybor laptopa

Domyślnie

http://www.euro.com.pl/upload_module...tml?from=baner

Kupiłem Tego laptopa na poczatku lipca. Wyglada na to ze oprócz Asusa jest to jeden z najlepiej skonfigurowanych laptopów w cenie ok 3000zł.
    Moje wrazenie po takim czasie użytkowania:
    - bez zawiech
    -nie grzeje sie (świetnie rozwiazany układ chłodzenia) - na tym najbardziej mi zalezało bo dotychczas miałem złe doświadczenia z pracą na grzejacych laptopach. A raczej z jej brakiem. Grzały mi sie Vaio z serii Z, Acer, HP i wszystkie zaliczały dosyć czeste zawiechy.
    -laptop pracuje w bardzo niekorzystnych warunkach - bardzo czesto w duzym zapyleniu. W sobotę czyściłem go poraz pierwszy wewnątrz i byłem mile zaskoczony ze nic do środka nie wpuszcza
    -normalnie mam podłączony zewnetrzny LCD i juz sie przyzwyczaiłem - troszeczke inaczej obrazuje karta GF od ATI
    -karta graficzna GF130 moze z duzym zapasem jak do normalnych zastosowań ale w razie czego prawie wszystkie tytuły gier na dziń dzisiajszy mozna odpalic i specjalnie laptop nie ma nic przeciw
    -laptop jest czesto przenoszony i nie ma problemów że coś sie dzieje z obudową
    - jedyne do czego mógłbym sie doczepić to moze spasowanie elementów które niby jest ok na pierwszy rzut oka ale jak sie przyjzy z bliska to jest jakieś dziwne
    -namówiłem kolegę na tego laptopa i ma podobne wrazenia jak ja
    -kupiłem go w euroagd na 30 rat 0% - ceny zminiają sie codzinnie - cena waha sie nawet do 400 zł - trzeba przypilnowac i zamówic jak jest najtaniej

Nowego Asusa widziałem tylko w sklepie - ma fajną konfigurację ale tylko tyle moge na ten temat napisać
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Na podanym przez ciebie linku jest 5 lapkow. Ktory to ten proponowany?
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

sa teraz rózne zestawienia, mam z procesorem T6600 320GB dysk twardy oraz karta gr. GF130 - ok3000zł zapłaciłem. Kolega ma z Procesorem T4200 lub 4400 i zapłacił 2400zł - nie widze zadnej róznicy w wydajnosci tych laptopów w normalnym uzytkowaniu.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    wybierajac miedzy firmami - toshiba. szajsung nie budzi mojego zaufania
    Tylko czasy się zmieniają i warto brać pod uwagę fakty a nie teorie typu "bo 10 lat temu samsung miał kiepskie dyski HD i jeden model usterkowego cdromu"...

Do rzeczy - od pół roku jestem solidnym klientem sprzętu Samsunga. Jestem szczerze zachwycony ich produktami, oczywiście biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości. Mamy 2 dyski, 3 telefony, 2 laptopy. Złego słowa nie powiem o Samsungu.

Polecam Tobie bez najmniejszego zastanowienia kupować w ciemno ten model
    http://www.samsung.com/pl/consumer/p...etail&tab=spec
    dostaniesz go bez problemu w marketowych promocjach za ok 2400zl więc lepszy od podanego przez Ciebie pod każdym niemal względem. (większy dysk, więcej ramu, lepsza grafika, różnicy w procku nie ma żadnej poza 2% różnicą w syntetycznych benchmarkach)
    Co do konkretnego modelu:
    - świetna jakość wykonania. nic nie trzeszczy, nie skrzypi, nie ugina się. uszczelniona klawiatura (to widać) i wzmocniona konstrukcja (tego nie testowałem, cytuję za producentem). Wnętrze prawie całe matowe oprócz cieniutkiej ramki wokół klawiatury. Obudowa lakierowana na wysoki połysk jak w większości dzisiejszych laptopów. Widać oczywiście każdy odcisk palca ale wystarczy przetrzeć czymkolwiek i sprawa załatwiona. Wcześniej miałem Della niby pokrytego taką "satynką" i tam była makabra - wycieranie powodowało coraz większe rozmazywanie tłuszczu...
    Obudowy nie ma co wogóle porównywać z cytowaną Toshibą czy Lenovo Y550 - trzeszczący plastik fantastik (pisze też o tym przedmówca - właściciel tego modelu)...
    - bardzo cichy, wcale się nie grzeje,
    - doskonały akumulator ! Wytrzymuje mi ok do 4h oglądania filmów .avi w podróży,

Z wad - tu wymienię rzeczy, które są w większości laptopów tej półki cenowej, w tym i konkurentów z wątku:
    - błyszcząca matryca
    - wspomniana lakierowana obudowa
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-12-2009 o 18:21
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    sa teraz rózne zestawienia, mam z procesorem T6600 320GB dysk twardy oraz karta gr. GF130 - ok3000zł zapłaciłem. Kolega ma z Procesorem T4200 lub 4400 i zapłacił 2400zł - nie widze zadnej róznicy w wydajnosci tych laptopów w normalnym uzytkowaniu.
    Y550 jest fajny - flaki ma fajne i osiągi tez fajne, ale plastikowy i skrzypiący.
    Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce.
    T.

Domyślnie

dokładnie. gdyby ten model przy tych parametrach miał jakość wykonania co poprzednik Y530 to już dawno miałbym go u siebie na półce. Ale to i tak do momentu, w którym nie pomacałem obu Samsungów, które posiadam

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny72m Zobacz posta
    Niestety, ale cena nie moze przekroczyc 2500, bierzemy na raty, tak aby miesiecznie nie przekroczyc 80zł. Nie potrzebujemy wypasionego sprzetu, ale roznica 500zł jest do przyjecia, jesli warto tyle doplacic miedzy tymi lapkami za jakosc i wyposazenie.
    a nie lepiej byłoby wziąć pożyczkę w banku i ją spłacać powoli?
    wtedy masz większą możliwość kupna okazyjnego i pewnie zaoszczędzisz kilka stów
    skoro market da to bank też powinien (inaczej zmień )

wspomnianego już Sony Vaio można mieć za 2700 zł - nówka FW11e, 21e czy 31e
    ja kupiłem taki 4 miesięczny za 2200 i bardzo sobie chwale! Co prawda mam symbol funta ale co to szkodzi
    fenomenalna matryca i parametry - nawet do visty można się przyzwyczaić

przy okazji podziękowania dla kolegi Tymancjo - to on polecił mi Soniacza!
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

ja dokonałem dobrego wyboru, choc stylizacja jest mocno kontrowersyjna- IBM SL500 THINKPAD- bardzo stabilny i dobry do pracy,

jesli nie masz wymagań jedz do Selgrosa i kup Asusa K50 coś tam za 1370 brutto(na skąpcu nawet 1200). 250 GB i 2 giga ramu- do netu i filmów aż nadto- nie dajmy sie zwariować. oczywiście rozmiar 15,4
    dzis bylem w Lodzi w Selgrosie i jeszcze były - wydzialem- wg mnie zarąbista oferta.
    Ostatnio edytowane przez rockabilly ; 14-12-2009 o 21:40
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    wspomnianego już Sony Vaio można mieć za 2700 zł - nówka FW11e, 21e czy 31e
    ja kupiłem taki 4 miesięczny za 2200 i bardzo sobie chwale!
    też się za nimi rozglądałem i rozmawiałem z kilkoma właścicielami tychże laptopów. Warto abyś przy okazji polecania tych modeli wspomniał o akumulatorach, co w przypadku sprzętu mobilnego jest chyba niezmiernie ważne... mnie się odechciało Sony gdy usłyszałem o cenach nowych aku oraz o tym, iż obejrzenie 1,5h filmu na jednym ładowaniu pozostanie jedynie w sferze marzeń

Domyślnie

Jakies 5 lata temu mialem lapsa,wywaliłem na niego kupe kasy.Mineły 2 lata i był g... wart,wysłałem go do kraju i kupilem sobie stacjonarke + monitor 22.Co jakis czas wymieniam w nim graty i komp żyleta.Jezeli ta osoba potrzebuje kompa do pracy jezdzi w delegacje itp. to sie zgodze przeda sie .Ale jak ma stac w domu to szkoda kasiorki,lepiej kupic pudło.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów