Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie awaria komputera.

Ostatnio przytrafiła mi się niemiła przygoda z komputerem.

W czwartek po włączeniu, komputer resetował się w momencie ładowania systemu (pojawiał się bluescreen na 1 sek i restart). Jako, że ani tryb awaryjny, ani ostatnia dobra konfiguracja nie działały, zrobiłem format. Po formacie, i zainstalowaniu nowego systemu, nie chciała działać mi zintegrowana karta sieciowa. Wsadzilem wiec zewnetrzna i myślałem, że będzie już ok. Niestety, teraz mam problem z brakiem stabilności systemu. Komputer resetuje się kiedy ma na to ochotę przy nawet niewielkim wzroście obciązenia (włączenie dwóch okien przegladarki, włączeniu filmu i przeglądarki www)
    Teraz zaczely się pojawiac bluescreeny czasami, http://img222.imageshack.us/img222/9087/img4539c.jpg

Ma ktoś pomysl co to moze byc ?

Dodam, ze komputer to skladak. plyta glowna to gigabyte seria GA, procek, AMD core 2. 1gb ddr ram kingstone, grafika to jakis geforce zintegrowany.

z gpry dzieki za wszelkie porady, poniewaz jest to tak uciazliwe, ze praktycznei nei da sie normalnie korzystac z komputera.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Na 90% zasilacz, sprawdź napięcie albo wymień na jakiś inny i sprawdź. Bynajmniej ja miałem identyczną sytuację.
    Canon & Nikon

Domyślnie

sprawdź też, czy ci kondensatory nie popuchły na płycie
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ragnar Zobacz posta
    Na 90% zasilacz, sprawdź napięcie albo wymień na jakiś inny i sprawdź. Bynajmniej ja miałem identyczną sytuację.
    Eee, nie 90% a 99,99% zasilacz.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Dodam jeszcze, że zrób to jak najszybciej, bo jak poleci Ci przepięcie na płytę główną to....
    Canon & Nikon

Domyślnie

jestescie pewni, ze to to ?

w sumie to zauwazylem, ze dziala troszke ciszej, ale wentylator sie kreci.
    W takim razie jutro to zrobie. oby to bylo to.

Obudowa to Mustang, wiec zasilacz slaby rzeczywiscie.

Domyślnie

Zasilacz albo plyta...
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    Obudowa to Mustang, wiec zasilacz slaby rzeczywiscie.
    Uuuuuu Panie Kolego to Pan pojechałeś z ta obudową, bo zasilacza to tam prawie nie ma , ot harcerska przetwornica ala Adam Słodowy. Balbym się tego sprzetu w ogóle do prądu podłączać. Kup porządny bezpieczy zasilacz zanim Ci ten szajs swoja awaria nie pociągnie całego komputera. Przyzwoity zasilacz kupisz już za 150zł i będzie to zasilacz który też może paść, ale sam w spokoju i ciszy bo nawet najlepsze zasilacze takie po 1000zł tez się psuja. ostatnio naprawiałem zasilator za 800zł i człowiek się dziwił, że po 3 latach się zepsuł.
    Grzech zasilaczowy to największy grzech przy składaniu komputera który może kosztować nawet dziesiątki tys zł jak mail znajomy prowadzący sklep internetowy na drogim rozbudowanym kompie gdzie pracował zasilacz za 50 zł no i wszystko poszło w pindu
    W twoim przypadku wzrost obciążenia jednostki wskazuje na awarie zasilacza, ale może tez być przyczyna na płycie głównej i to najczęściej wyschnięte,otwarte kondensatory elektrolityczne od wysokiej temperatury, bo dobry wydajny zasilacz nie taki szajsik jak masz w Mustangu to także zapewnia wyciąganie ciepłego powietrza z blaszaka.
    Kup chociaż coś takiego albo ze zbliżonej półki cenowej, jakościowej, a sen będziesz miał spokojny
    http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax...0w-p-1027.html

Domyślnie

no ok, z tym, że sam komputer tez nie jest wiele, wart.

Czy moze to spalic rowniez dyski twarde ?

Niestety nie mam teraz tyle kasy, zeby strzelac co moze byc wadliwe i wymieniac, stad chcialbym wymienic jednak złą cześć.

Domyślnie

Moze. Jak najbardziej. Najpierw sprawdz, potem wymieniaj
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów