Close

Zobacz wyniki ankiety: Jaki obiektyw Samynaga ZAKUPIŁBYŚ najchętniej?

Głosujących
129. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ~16mm z możliwością filtra

25 19,38%
  • 24mm/1.4

55 42,64%
  • 24mm Tilt-Shiift

22 17,05%
  • 50mm/1.2

22 17,05%
  • 80mm Tilt-Shift

13 10,08%
  • 100mm/2 Macro

27 20,93%
  • 135mm/1.8

25 19,38%
  • 200mm Macro

11 8,53%
  • 200mm/2

11 8,53%
  • 300mm/2.8

21 16,28%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 152

Domyślnie

Niech zrobią raz a dobrze. Takie skrzyżowanie Noct-Nikkora, Medical-Nikkora, UV-Micro-Nikkora, 300/2 i Zoom-Nikkora 1200-1700/5,6-8P ED.
    A poważnie to ja jestem za jaśniutkim standardem asferycznym tym T&S 24
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Mogliby jeszcze powsadzać CPU do swoich szkiełek :P
    D90

...:: blogspot ::...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamling Zobacz posta
    Wychyle się trochę przed szereg ale co mi tam. Panowie szkło typu tilt&shift z ogniskową w okolicach 24mm też jest już zdecydowane jako kolejny krok po 35mm f/1.4

W tej chwili firma planuje utrzymać 6 miesięczny okres wypuszczania nowości, jeden obiektyw wczesną wiosną a jeden jesienią. Niezależną "ścieżką" idą natomiast prace nad elektroniką i napędem AF ale to raczej jeszcze troche potrwa.
    Gamling, jesteś w temacie. Naświetl mi jak możesz historię tej firmy. Przyznam, że zaskoczony jestem, że firma "z nikąd" tak sobie zaczyna poczynać, ma takie ambitne plany itd... A już decyzja o przesunięciu premiery szkła, by je poprawić zszokowała mnie totalnie (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu).
    Czy jakiś większy koncern finansuje działania Samyanga? Jak to wygląda "od kuchni" ?

Domyślnie

100/2 ale niekoniecznie makro

CPU, by moja D70 widziała przesłonę

Domyślnie

Ps. Też chętnie posłucham historii Samyanga.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baqers Zobacz posta
    Ps. Też chętnie posłucham historii Samyanga.
    Trochę znalazłem tu:
    http://www.samyang.pl/art,6,ofirmie?...6a3dcbd7160867

Domyślnie

Za ta firmą nie stoi żaden duży koncern. Ale firma ma naprawdę duże doświadczenie w dziedzinie optyki. Mało kto wie, że przez długi czas byli oni np podwykonawcą dla obiektywów Tokiny. Produkowali też obiektywy i ich elementy dla innych naprawdę dużych marek. Niedługo pojawi się wywiad, który serwis optyczne.pl przeprowadził przy okazji wizyty "delegacji" Samyanga u nas w firmie więc będzie można dowiedzieć się trochę więcej.
    To co mi się najbardziej podoba we współpracy z nimi to fakt, że oni naprawdę słuchają co się do nich mówi i zwracają uwagę na nasze propozycje. Sprawa z Samyangiem 14mm bardzo ładnie to pokazała, ale jest też więcej podobnych przypadków.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

no to powiedz chociaz jakie gabaryty bedzie miala 35 1.4 i 24 1/4 dla nikona?

Domyślnie

A może by tak 18 mm tilt shift może być nawet f4, CPU także by sie przydało nie każdy ma puszki z serii Dxxx, Dx
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów