Close

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 163

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Dobre, ale niestety blisko prawdy, a cała śpiewka o konkurencji, tylko dla głupiego konsumenta...
    Jakaś konkurencja jest, ale nie nastawiona na wyniszczenie. To taka wojna za pomocą broni konwencjonalnej małego kalibru.
    Dzielą się rynkiem, a żadna firma nie doprowadza do postawienia pod murem drugiej.
    W Polsce są: Era, Plus, Idea. One też się dzielą rynkiem, też konkurują, ale w granicach biznesowego rozsądku. Mogłyby wystrzelić z promocją 10 gr/min, w sieci darmoszka, SMSy po 2 gr... Tylko po co?

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Oj, zdziwilbys sie ile z F1 przeszlo do seryjnych aut
    Z wojska też , co nie zmienia faktu, że już nie produkuje się samochodów mających wytrzymać 20-30 lat... Poza kilkoma chlubnymi i drogimi wyjątkami, jak choćby Toyota Land Cruiser HZJ.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Mogłyby wystrzelić z promocją 10 gr/min, w sieci darmoszka, SMSy po 2 gr... Tylko po co?
    Takie rzeczy to tylko w ERZE (nie mogłem się powstrzymać)

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    konkurują, ale w granicach biznesowego rozsądku.
    Dokładnie tak jest

Ale czym więcej graczy na rynku tym ciaśniej i dla konsumentów lepiej.

Domyślnie

Jak kogoś interesuje white paper dla aparatu http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=1787

Domyślnie

Fajnie gdyby iso szło także do tyłu zamiast pchać je tylko w przód. Takie natywne ISO 25 czy 12 albo nawet i 6 byłoby najs :>
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Troche dziwna ta recenzja jak dla mnie, np.

Dusk. You can see how dark it is by the intensity of the light behind them. The AF performed brilliantly in really tough conditions, as did the AWB. 1DMKIV beta camera 1/200 f2.8. iso 2500
    Gosc pisze jakby to byl srodek nocy, a tymczasem 1/200, f/2.8, iso2500 to wcale nie jest jakas wielka ciemnica. Siedze teraz w pokoju, gdzie mam 1 swiatlo z sufitu, 1 lampke nocna na biurku i mam iso3200, f2.8 i czasy rzedu 1/60 w najciemniejszym miejscu do 1/320 w jasniejszych (pomijam celowanie w zrodlo swiatla lampy). I sa to warunki jak na D3 np. wrecz zwyczajne, a i w pokoju jest dosc jasno.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

No wiesz kichu - w porownaniu do 1dmkIII, ktoremu AF mylil sie na 1/4000 f8 iso100 to 1/200 2.8 iso2500 to naprawde really tough conditions

Domyślnie

eee, ciekawiej prawi np tu:

The quality is unbelievable. Low noise, great skin tone (one of the biggest issues with other manufacturers and high iso) and just a clarity, or three dimensionality about the images even at 12800 iso.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roon Zobacz posta
    Fajnie gdyby iso szło także do tyłu zamiast pchać je tylko w przód. Takie natywne ISO 25 czy 12 albo nawet i 6 byłoby najs :>
    dokładnie
    może nie aż takie niskie wartości, ale np natywne 50 z lo 25 byłoby niezłe
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    eee, ciekawiej prawi np tu:

The quality is unbelievable. Low noise, great skin tone (one of the biggest issues with other manufacturers and high iso) and just a clarity, or three dimensionality about the images even at 12800 iso.

No i wiemy jeszcze ze Jeff juz nie lubi pelnej klatki, ale zostal fanem cropa APS-H Przy calym moim szacunku dla jego osiagniec foto, ten tekst na blogu pachnie mi stylem a la 'honorowy ambasador...' To juz szczerze mowiac jego wypowiedzi o 5D MKII byly bardziej wywazone i jakies takie 'normalne'.

Natomiast co do 1D to nie ulega watpliwosci, ze to fajna puszka, podoba mi sie takze w kwestii osiagow matrycy, przy czym ja te osiagi przykladam i porownuje na dzien dzisiejszy do puszek z cropem APS-C, bo 18mpix na cropie APS-H to z grubsza 'pixel density' odpowiadajacy 12mpix na APS-C. I jesli traktowac te puszka jako zapowiedz pt. co jeszcze mozna wyciagnac z matrycy
    DX, to zapowiada sie to dla tych osob w przyszlosci bardzo ciekawie.... wyobrazmy sobie teraz, ze mamy puszke klasy D300s, ktora pracuje na wysokich ISO jak ten Mark.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 24-11-2009 o 22:37

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów