Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: chartowo.

Domyślnie chartowo.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Zdjęcie 3. według af-u w moim aparacie jest ostre. Ciekawe. Dobrego AF nie potrafią zrobić, a porządnej matówki też nie dadzą.

Domyślnie

Nie podoba mi się obróbka tych zdjęć.
    No może jedynka, jeśli miałbym wybrać najlepsze.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Modelka i "modele" super, kadry bardzo na plus. Obrobka jak dla mnie nie do przyjecia, ale ja sie na takich wyblaklych krosach nie znam

Domyślnie

Kadry ok, gra modelki ok
    ale swiatlo i obrobka nie za bardzo ok
    jedynie jedynka (ale tez tak nie do konca) i moze po lekkich zabiegach 4

Domyślnie

Wg. mnie najlepsza moda jaką do tej pory widziałem na tym forum - brawo!!

2. 4. 6. 7. najlepsze.

Domyślnie

świetne zdjęcia

Oszczędny w słowach Awatar buntux
    Miasto
    Płock
    Wpisów
    1

Domyślnie

1,4,8 - najlepsze wg mnie, reszta mi nie podchodzi głównie mam na myśli tutaj kadry
    XT4 + X100F + D750 (Sprzedane: Z6, F100 || Posiadane, ale nieużywane: D300s)

Domyślnie

Jedynie jedynka jesli chodi o ogólny odbior zdjec. jesli chodzi o kadry to jest jeszcze pare ok. Ale to co zrobiles z obrazem tą obróbką jest jak dla mnie beznadziejne niestety To chyba nie jest tylko samo crossowanie. Ty wywaliłeś przejscia tonalne i obraz wyglada jak zapisany do 256kolorowego gifa - patrz chocby totalny brak detali na drzewach na 2 zdjeciu Wyszła 2 kolorowa papka niestety.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

we włoskim Vogue'u była niedawno sesja z baardzo podobną obróbką, bodajże Yeleny Yemchuk, ale nie jestem pewien, nie rozumiem zarzutu o braku detali na nieostrych drzewach - to w ogóle nie zakłóca odbioru zdjęcia, takie czepialstwo nie ma sensu, ludzie pieją nt. np. poprawnego kadrowania a potem przychodzi Terry Richardson i na okładce GQ ucina pół modelki i jest sztuka i zachwyt bo w modzie można sobie pozwolić na odejście od konwencjonalności. dla mnie kadrowanie, światło, - klasa (poza 1 i prawa 8 ), a zdjęcia takie jak 5 i 7 budują historię w fajny, nie dosłowny (jak 99% sesji tu) sposób. Jeśli jeszcze na tej sesji było robione analogiem to bardzo chce to zobaczyć. Są mocne niedociągnięcia w tej obróbce, ale rozumiem jaki był zamiar i bardzo mi się podoba, a zaden profesjonalny fotograf nie musi obrabiać swoich zdjęć, wystarczy, że pokaże kierunek obróbki jaki sobie zyczy. W rękach dobrego grafika ta sesja wyszlaby **********.

Domyślnie

deport - a Ty uprawiasz czepialstwo co do innych można powiedziec. Nie każdemu sie spodoba to co innym, tak samo jak nie każdy będzie uważał za sztukę czarny kwadrat na białym płótnie, gdzie inni będą sie rozpływać z zachwytu. Tak już jest i przynajmniej nie jest nudno. Widziałem już nie raz zdjęcia po takim postprocessie ale co z tego? Nie podobały mi się. Tak jak napisalem, kadrowo fajnie, ale obróbkowo nie. A co do tego, że w modzie mozna pozwolic sobie na nieskrępowane łamanie zasad to wiem - dlatego tak moda mi sie podoba
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 04-11-2009 o 09:18
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów